cooper69 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Według mnie to jest bezsensowne, żeby rozwalać wątki forum bo ktoś się na nas obraził i zabiera zabawki. Zgadzam się z Tobą w 100%. Delikatnie rzecz ujmując dziecinne zachowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Początkowo chcieliśmy zostawić wszystkie posty, ale Atlis zaczął podmieniać zdjęcia w swoich tematach, więc i tak straciły one sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Obecnie zresztą jest punkt III. 14 który chyba zabezpieczy forum przed kolejnym takim wydarzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Jeśli ktoś będzie chciał żeby jego posty usunąć, a administracja się nie zgodzi, zawsze można podmienić zdjęcia w tych postach (na takie, po których administracja sama szybko te posty usunie ), albo je usunąć. Wtedy takie tematy/posty także tracą sens. Lepiej po prostu nie dopuszczać do sytuacji, gdy ktoś chce odejść z forum wraz ze swoim "dobytkiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 …, ale Atlis …Haven't cried.…Lepiej po prostu nie dopuszczać do sytuacji' date=' gdy ktoś chce odejść z forum wraz ze swoim "dobytkiem".[/quote'] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Nawet nie zauwazylem ze odszedl od nas tak ceniony i aktywny kolega. Zapalmy znicz na jego czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Jaki wąż kupić do areografu H&S Ultra i kompresora AS 186? Najlepiej jakby był wąż z szybkozłączką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Wąż z gwintem, oraz szybkozłączka 1/8''. W sklepie gdzie kupiłeś Ultrę powinni mieć tez i takiego węża. Tu masz przykład: http://allegro.pl/przewod-do-aerografu-z-szybkozlaczka-i-zlaczka-1-8-i6238042967.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Jaki wąż kupić do areografu H&S Ultra i kompresora AS 186? Najlepiej jakby był wąż z szybkozłączką. Odpowiedni - zgodny ze specyfikacją podłączenia aerografu i kompresora. Obydwie informacje są w instrukcji urządzenia lub jak się trochę pomęczysz w wyszukiwarce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Nie mam fizycznie jeszcze ani aerografu, ani kompresora. Kompletuję dopiero zamówienie, a chcę żeby wszystko przyszło jedną paczką. Kompresor ma chyba podłączenie 1", ale trudno znaleźć info. Tutaj kupuje i znalazłem taki sam wąż co przysłał Solo http://www.mojehobby.pl/products/Przewod-PROFI-z-szybkozlaczka-i-zlaczka-1-8.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Gdzie kupujesz? Jeśli w Fine-Art. (tam najtaniej kupisz Ultrę), to poproś o wężyk od razu (zadzwoń do nich, to miłe chłopaki są i chętnie udzielają informacji), powiedz do czego i jaki kompresor, to Ci dobiorą. Wężyk 1/8'' na pewno pasuje do Ultry i do AS-186. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Kupuję w moje hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Tak czy inaczej do Fine-Art. możesz zadzwonić i podpytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 A czy ten oto kompresor: http://www.mojehobby.pl/products/Kompresor-A-5500.html Będzie lepszy od AS-186? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Tak na oko wygląda na dużo solidniejszą konstrukcję, ale nie słyszałem nic o nim. Raczej jest lepszy od AS-186, pytanie tylko czy wart jest nieco większych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ten AS-186 jest dostępny tylko w jednym sklepie ale jak dzisiaj tam dzwoniłem to facet był tak niesympatyczny, że odechciało mi się tam kupować :P Nie mówiąc już o ewentualnej reklamacji czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Łączę się w bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ja posiadam kompresor który wygląda jak AS bez butli ale też posiada metalową obudowę. Po jej zdjęciu jest to ten sam sprzęt. Ja w swoim wynieniałem zawór ciśnieniowy oraz oring na tłoku od as-186 i wszystko pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ja posiadam kompresor który wygląda jak AS bez butli ale też posiada metalową obudowę. Po jej zdjęciu jest to ten sam sprzęt. Ja w swoim wynieniałem zawór ciśnieniowy oraz oring na tłoku od as-186 i wszystko pasowało. Właśnie. Jak się dobrze przyjrzeć to te wszystkie kompresory sprzedawane pod różnymi nazwami są dokładnie takie same. Kompresor typu AS-186 lub AF-186 sprzedaje Sklep Techniczny z Brzeska na Allegro poniżej 300 zł. A jak już chcesz dać powyżej 400 zł to wejdź na stronę Sklepu Technicznego i kup kompresor dwutłokowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Kompresor ma chyba podłączenie 1", 1"? Chyba nie, bo to coś dużo wychodzi. Możliwe ewentualnie 1/4", a najpewniej jak piszą chłopaki 1/8". A wąż skompletowałem sobie sam kupując złączki, opaski i 2 metry węża do gazów za jakieś śmieszne (wręcz przysłowiowe grosze) w sklepie spawalniczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 A czy jak mam podpięty aerograf do sprężarki, to mogę odłączyć wąż od tejże sprężarki od razu, czy mamy spuścić powietrze aerografem najpierw ze sprężarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Możesz odłączyć, nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Możesz odłączyć, nic się nie stanie. Tylko po co? O-ringi nie przepadają za częstym odkręcaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Może ma szybkozłączkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Jak wykręci go z kompresora, to mu przecież się gwałtownie rozszczelni butla (chyba, że nie ma butli) - ja bym nie eksperymentował ;) Kup sobie szybkozłączkę i będziesz mógł wypinać aerograf bez zmartwień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi