Rujewit Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Od pewnego czasu zastanawiam się nad wykonaniem modelu polskiej Tankietki. Ale wiadomo, że dobrze wykonanych modeli jak na lekarstwo (czyt. czyli wcale)... Do wykonania projektu zakupiłem model RMP'u - TKS z działkiem 20 mm i po przestudiowaniu zdjęć jak i postów/tematów na forum muszę stwierdzić, że owy odlew będzie prawie cały do przeróbki. Oferowany model nie posiada otwieranych włazów i w związku z tym pytanie czy ktoś wie w jaki prosty sposób wykonać zawiasy bądź jaki zestaw blaszek kupić który będzie mniej więcej emitował te zawiasy: I drugi problem ktoś ma pomysł na wykonie żaluzji wylotowych powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Można gdzieś dostać model BWP-1 w 35 bo z tego co szukałem to same 2i 3 a mi zależy na polskim akcencie w postaci 1 xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Można gdzieś dostać model BWP-1 w 35 bo z tego co szukałem to same 2i 3 a mi zależy na polskim akcencie w postaci 1 xD Można, można Z tego co pamiętam to Dragon robił, a i Zvezda chyba też, model dosyć pospolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Można gdzieś dostać model BWP-1 w 35 bo z tego co szukałem to same 2i 3 a mi zależy na polskim akcencie w postaci 1 xD Można, można Z tego co pamiętam to Dragon robił, a i Zvezda chyba też, model dosyć pospolity. Właśnie w tym problem że nie jest taki pospolity. W slepach już się raczej nie pojawia ani od Dragona, ani Zvezdy. Czasami jest na allegro, osiąga cenę około 100 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 O to chodzi??Klik ale fakt nie dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Właśnie w tym problem że nie jest taki pospolity. W slepach już się raczej nie pojawia ani od Dragona, ani Zvezdy. Czasami jest na allegro, osiąga cenę około 100 zeta. No co też wygadujesz? Ja swojego BMP-1 ze Zvezdy kupiłem na allegro bodajże w marcu/kwietni i zapłaciłem 5 dych. Patrz po allegro i hobbyście, tam chyba najcześciej go widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 ktoś ma pomysł na wykonie żaluzji wylotowych powietrza ? to chyba akurat żaden problem: koszt materiałów też niewielki, a jako bonus zawartość aluminowej puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Właśnie w tym problem że nie jest taki pospolity. W slepach już się raczej nie pojawia ani od Dragona, ani Zvezdy. Czasami jest na allegro, osiąga cenę około 100 zeta. No co też wygadujesz? Ja swojego BMP-1 ze Zvezdy kupiłem na allegro bodajże w marcu/kwietni i zapłaciłem 5 dych. Patrz po allegro i hobbyście, tam chyba najcześciej go widziałem. Dzięki za wskazanie gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczi Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 z ilu ogniw powinna się składać lewa i prawa gąsienica w Tiger I Late ?? mam Fruile ATL-06, złożyłem gąski z 95 ogniw ( bo tak było w instrukcji modelu ) ale gąski po przymiarce okazały się stanowczo za długie. z ilu ogniw zrobić te gąsienice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam, mam pytanie co do malowania radzieckich pojazdów z II wojny światowej. Wiem, że ogólnie pasuje każdy oliwkowo zielony, ale który wg was jest najlepszy kolor jaki ja posiadam, tylko one wg mnie mogą być mniej więcej dobre do malowania. Wszystko to farby Humbrol-a: -155; -102; -75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 155 raczej nie, to taki bardziej 'amerykański' kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Dzień dobry! Nie wiem gdzie zadać te pytanie ale..... Mianowicie gdzie można nabyć fototrawione łuski karabinowe w skali 1.35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Szczerze mówiąc, karabinowych łusek jako pojedynczych nie widziałem. Dragon dodaje do paru modeli taśmy amunicyjne do kmów (np. do Abramsa 3535). Griffon Model produkuje fototrawiony zestaw German Ammo Boxes/Sets/Drums for MG34 and MG42 (L35A004) gdzie są całkiem ładne taśmy które się składa z dwóch elementów przez co są dosyć przestrzenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Rozumiem. Dzięki za pomoc Reggy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Planuje zakup tego o to zestawu http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=1433514&kateg=1433414 Moje pytanie, czy tam jest też fixer do utrwalania pigmentów, jeśli nie ma czy jest on niezbędny i ostatnie, czy w ogóle warto? Proszę o pomoc, z góry dzięki P.S. jeśli nie ten dział to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamalo_17 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ma ktoś jakieś informacje na temat spAbt. 503 podczas walk na Węgrzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Może to ci coś da: http://www.absoluteastronomy.com/topics/German_503rd_Heavy_Panzer_Detachment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamalo_17 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 A może ma ktoś zdjęcie Tygrysa Królewskiego właśnie z PzAbt 503 o numerze 212 ? Chodzi mi o zdjęcie tego czołgu już na Węgrzech..Jedyne co znalazłem to słynną 233 oraz Anneliese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Pytanie mam do doświadczonych modelarzy i skreczowców Największym moim zmartwieniem przy budowie czegoś od podstaw jest brak rurek/walców, które można ciąć i przerabiać robiąc z nich głównie małe elementy. Wiadomo, że rurki średnicy 2mm i więcej można pozyskać z wkładów po długopisach, patyczków od lodów itp ale mniejsze ? Pręciki o średnicy np 1, 1,5 mm ? jednolite na swojej długości. Z ramki raczej ciężko coś takiego wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Igły lekarskie dostępne w aptekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Igły lekarskie dostępne w aptekach bywają za krótkie, poza tym wolę ciąć nożykiem, a nie gimnastykować się z rurką, żeby jej nie zgnieść przypadkiem. Dostałem już konkretną odpowiedź od FAZZEGO za co mu serdecznie dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Igły lekarskie dostępne w aptekach bywają za krótkie, poza tym wolę ciąć nożykiem, a nie gimnastykować się z rurką, żeby jej nie zgnieść przypadkiem. Dostałem już konkretną odpowiedź od FAZZEGO za co mu serdecznie dziękuję ! A możesz uchylić rąbka tajemnicy Bo też mam problemy z takimi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 W składnicach modelarskich http://www.sklep.modelarnia.pl/ takich jak ta, plus igły lekarskie o których wspomniał Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 To zależy od firmy. Dość niedawno Dragon wydał w edycji Premium i T-34/76 i T-34/85. W edycji premium są części fototrawione i bardzo ładnie odwzorowane detale choć cena..... Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamalo_17 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Hej mam nietypową prośbę czy ktoś ma plany niemieckich skrzynek oraz kartonów w skali 1:35. Potrzebuję wymiary własnie w skali 1:35 bo chcę takowe wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi