Bengal Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Raczej nowoczesne wpadł mi jeden model w oko ale jest słabo dostępny, mianowicie chodzi mi o Merkave TS-005 (Meng Model TS005 Merkava MK.3 BAZ w/Nochri Dalet Mine Roller System). Do jego kupna jest jeszcze daleka droga ale powoli się przymierzam (na razie robię rozeznanie co mogę do niego dokupić). A wy co sądzicie o tym modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 T-64 lub Challenger lub Type. A w sumie to wszystko da się złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Ja kleiłem T-64BV Trumpka i sobie go chwalę, podejrzewam, że AV też nie przysporzy problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Gdzieś mi się rzucił w oczy model tego radzieckiego ustrojstwa BAT-M. Ktoś się spotkał z modelem 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Panzershop - żywica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 W zapowiedziach w katalogu Trumpetera na 2017-18r jak nie masz ciśnienia to poczekaj. Pozdr.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Prędzej wyjdzie 80 wersja T-62 niż BAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jeżeli chodzi o M1A2 SEP TUSK II to polecam nowe ACADEMY - cena około 150 PLN model w całości z 2016 roku, jakość bardzo przyzwoita, jedynie gąski zbyt długie viewtopic.php?f=87&t=54616&p=830169#p830169 Witam, przymierzam się by kupić jakiś nowy model i chciałbym was podpytać czy warto czy coś innego zaproponujecie Chodzi mi głównie o jakość modelu. Więc tak, chodzą mi po głowie : - Trumpeter 01580 Soviet T-64AV mod. 1984 - Tamiya 35269 M1A2 Abrams OIF - Tamiya 35236 Type 90 Tank w/Mine Roller - Academy 13286 Merkava Mk.IID - Tamiya 35274 Challenger II - Hobby Boss 82476 IDF Merkava Mk.IIID(LIC) - Takom 2054 Iraqi Tank Type 69 II - Tamiya 35326 US M1A2 SEP Abrams TUSK II B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Czy ktoś z kolegów dysponuje schematem rozmieszczenia powierzchni antypoślizgowych na haubicy M109A6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Zobacz tutaj :http://www.primeportal.net/artillery/cam_alldredge/m109a6_paladin/index.php?Page=9 Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jeżeli chodzi o M1A2 SEP TUSK II to polecam nowe ACADEMY - cena około 150 PLN model w całości z 2016 roku, jakość bardzo przyzwoita, jedynie gąski zbyt długieviewtopic.php?f=87&t=54616&p=830169#p830169 ... Musi poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Dzięki Adams. Tak mi pięknie kurier model "ulepszył" Ale postanowiłam zamiast mazać się jak coś co się maze, wziąć się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Zakatrupiłbym Po kolorze plastiku wnoszę że raczej będzie to AFV Club (mam taką tylko w wersji A2 ) a gęsi kupiłeś Jak nie to polecam te z Italki są super . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 To Italeri (na jego szczęście), za AFV bym zabił... (Planowałem zakup AFV, ale w naszym kraju był niedostępny, a przesyłka z Niemiec wychodziła tyle co model Italeri...) Teraz uczę się przerabiać wypukłe linie na wklęsłe... Italeri... Tak, że tego, ten sytuacja napięta jak plandeka na żuku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Lub Tamiya Tamiya to przepakowane Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Terry na Perth Military Modelling Site umieścił recenzję kół do dwóch ruskich pojazdów. Może znowu się rozkręci i będzie jak za starych, dobrych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Blaszki Abera czy Eduarda jeżeli chodzi o błotniki boczne do King tigera 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dobra, pewnie zrobię z siebie idiotę, ale podobno nie ma głupich pytań ;) Mianowicie: Na jaką powierzchnię stosujecie produkty AK Interactive typu "Streaking Grime" czy "Rust"? Szukam i szukam a nigdzie nikt tego nie mówi, tylko pokazują jak nałożyć i zmywać. Mam wrażenie, że z błyszczącego lakieru spłynie cały efekt przy przecieraniu, więc może satynowy? Albo matowy? Po kalkach i washu robiłem warstwę Sidoluxu, teraz zacieki a na koniec mat i na to pigmenty. Ale co przed zaciekami to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dobra, pewnie zrobię z siebie idiotę, ale podobno nie ma głupich pytań ;)Mianowicie: Na jaką powierzchnię stosujecie produkty AK Interactive typu "Streaking Grime" czy "Rust"? Szukam i szukam a nigdzie nikt tego nie mówi, tylko pokazują jak nałożyć i zmywać. Mam wrażenie, że z błyszczącego lakieru spłynie cały efekt przy przecieraniu, więc może satynowy? Albo matowy? Po kalkach i washu robiłem warstwę Sidoluxu, teraz zacieki a na koniec mat i na to pigmenty. Ale co przed zaciekami to nie wiem. Siuwaksy z zasady podobno kładzie się na matt ale zasady można łamać Satyna też się nada. Poeksperymentuj na pomalowanym kawałku plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Dobra, pewnie zrobię z siebie idiotę, ale podobno nie ma głupich pytań ;)Mianowicie: Na jaką powierzchnię stosujecie produkty AK Interactive typu "Streaking Grime" czy "Rust"? Szukam i szukam a nigdzie nikt tego nie mówi, tylko pokazują jak nałożyć i zmywać. Mam wrażenie, że z błyszczącego lakieru spłynie cały efekt przy przecieraniu, więc może satynowy? Albo matowy? Po kalkach i washu robiłem warstwę Sidoluxu, teraz zacieki a na koniec mat i na to pigmenty. Ale co przed zaciekami to nie wiem. Jak masz wash i kalki zabezpieczone już sido, to spróbuj teraz zacieki... kładzenie specyfików na matową powierzchnię grozi tym, że wgryzie się w farbę i będziesz miał problem z wytarciem... Na koniec lecisz wszystko matem... Ale pewnie inni będą mieli inne sposoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedzi, bez serii testów się chyba nie obejdzie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Ja zawsze wszystkie zabiegi farbami olejnymi robie na sido. Mam wrazenie ze mat jest tak jakby chropowaty i farba by sie zle na nim zachowywała. Tyle że produkty typu gotowe zacieki chyba są akrylowe więc lepiej by było robić na lakierze olejnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Ja zawsze wszystkie zabiegi farbami olejnymi robie na sido. Mam wrazenie ze mat jest tak jakby chropowaty i farba by sie zle na nim zachowywała. Tyle że produkty typu gotowe zacieki chyba są akrylowe więc lepiej by było robić na lakierze olejnym Zwykle są olejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 No to jak olejne to ja bym robil na sido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi