GIUSEPPE Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Witam. Ostatnio skończyłem taki komplecik w skali 1:72 składający się z modeli firmy ITALERI ( ody dwa to przepaki firmy AMT ). W skład zestawu wchodzą B-52 G STRATOFORTRESS i KC-135 A STRATOTANKER, oby dwie maszyny są w malowaniu z początku lat osiemdziesiątych. Całość nosi nazwę S.A.C. czyli Strategic Air Command. [/url] [/img] Cytuj
Solo Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Fajne, choć na mój gust zbyt czyste. Naturalnie prezentacja robi tu swoje, ale same modele odrobinę za czyste. Jak i czym połączyłeś oba samoloty? Cytuj
KRL Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Widziałem na żywo w Łasku wygląda świetnie i robi WIELKIE wrażenie. Cytuj
Mikele Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Świetny pomysł na prezentację modeli. Cytuj
Moses Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Widziałem na żywo w Łasku wygląda świetnie i robi WIELKIE wrażenie. Wynająłeś TIRa do przewiezienia modelu? Pomysł i wykonanie bardzo mi się podoba, podpisuje się pod zapytaniem, jak Stratotanker jest zamontowany? Cytuj
Sławekb Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 SUPER MODELE I KLIMACIK....w ogóle pomysł świetny Cytuj
kret69 Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Nie moge wyjsc z podziwu. Ogrom roboty. Cytuj
karambolis8 Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Malowanie podoba się , z dystansu robi bardzo realistyczne wrażenie, szczególnie ten szary. Zastanawiam się tylko, skoro to skala 1/72, jak bardzo to musi być DUŻE? Cytuj
KRL Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Malowanie podoba się , z dystansu robi bardzo realistyczne wrażenie, szczególnie ten szary. Zastanawiam się tylko, skoro to skala 1/72, jak bardzo to musi być DUŻE? Ponieważ grzebię w dużej skali to mogę się wypowiedzieć w tej materii nie jest tak duże jakby można się było spodziewać. Cytuj
karambolis8 Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 W rzeczywistości samoloty w tej konfiguracji miałyby ok 90m. To 1.2m w 1/72. Bardzo dużo. Cytuj
Solo Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 I chyba mniej więcej tyle mają - widziałem zdjęcie tego zestawu z Łasku, na stole, i sprawiało to wrażenie czegoś bardzo dużego. Cytuj
Turecki Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Robi wrażenie...rewelacja chyba trzeba jakiegoś plandeciaka kupić by to wozić po imprezach hehehe Cytuj
mig Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Robi wrażenie, bardzo ładne modele. Pomysł też bardzo dobry żeby pokazać to w takiej konfiguracji. Trzeba mieć bardzo dużo miejsca żeby to postawić. _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21PFM - R.V.Aircrfat + kalka Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Cytuj
Gerd Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Świetny pomysł, wykonanie. Super efekt. Gratuluję... największe wrażenie robi to jak się to trzyma 'kupy" i jest stabilne. Brawo! Cytuj
adamus222 Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 (edytowane) Cacuszko mi się podobuje bardzo.Gratuluje i wykonania i pomysłu. Edytowane 3 Października 2015 przez Gość Cytuj
jarek38 Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Gratulacje świetnie się oba prezentują. Cytuj
kaesz Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Chłopie pozamiatałeś temat! Świetny pomysł, klimat i wykonanie Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Widziałem w Łasku (zresztą nie dało się NIE zauważyć). Kawał - dosłownie - dobrej modelarskiej roboty. Cytuj
GIUSEPPE Napisano 4 Października 2015 Autor Napisano 4 Października 2015 Dziękuje za komentarze, fajnie że się podoba, chociaż sposób prezentacji jest inny niż typowy dla modeli lotniczych. Jeżeli chodzi o długość to jest tak jak napisał kolega karambilis, jakieś 120cm , szerokości tyle co rozpiętość B-52 czyli około 74cm. Modele są transportowane osobno, każdy w swoim pudle i tak też leżą w domu, niestety nie mam tyle miejsca żeby trzymać to poskładane. Kiedy wykombinowałem już system łączenia, okazało się to dosyć proste. W kadłubach są wklejone stelaże z drutu stalowego o średnicy 3mm, zakończone rurką miedzianą o średnicy wewnętrznej 3mm. Bom do tankowania to taki sam drut stalowy oklejony elementami modelu. Wszystko wchodzi jedno w drugie, najpierw bom wsuwam do B-52, a potem KC nasuwam na koniec bomu i gotowe. Cytuj
podciech Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Piękne, świetnie pomalowane i pomysł żeby zrobić je w takiej konfiguracji genialny. W łasku nie mogłem się napatrzeć. Cytuj
PabloA Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Piękna robota Adrian! jeden taki model robi ogromne wrażenie a co dopiero dwa i to w takiej scenie. Z góry gratuluję nagród na imprezach, jest okazja żeby wybrać się na browarka ;) Cytuj
19robi88 Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 A ja mam pytanie odnośnie rurki z plexi ile ona ma średnicy i jaka ma długość bo chciałem sobie taka zamówić ale nie wiem jaka będzie odpowiednia mógł byś coś poradzić?? Samolot do którego chce użyć to własnie Boeing C135 FR w 1/72 Cytuj
GIUSEPPE Napisano 2 Lutego 2017 Autor Napisano 2 Lutego 2017 Rurka z plexi ma 50cm wysokości i 2cm średnicy. Myślę że na samego tankera wystarczy 1,5cm średnicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi