Irek-M1 Napisano 6 Maja 2018 Autor Share Napisano 6 Maja 2018 To tym bardziej zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Fantastyczna praca, do tego świetne fotki pokazujące każdy etap. Kibicuję dalej po cichemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 WOW ty naprawde ten model w 1:32 robisz a nie w 1:18? Czy blaszki sam trawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 7 Maja 2018 Autor Share Napisano 7 Maja 2018 Model na pewno jest w 1:32, a jeśli miałby być w 1:18 to model robiłbym w ogródku. Blaszki nie są trawione gdyż jest to blaszka służąca do druku offsetowego i nic z tego by nie wyszło,a ja powoli po upadku modelu odzyskuję radość z robienia detali do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 nieprawdopodobna robota !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Ogromny szacunek! Niesamowita praca!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 21 Października 2018 Autor Share Napisano 21 Października 2018 Czas odkurzyć wątek. Niewiele się działo a wloty powietrza wystawiły mnie na próbę cierpliwości. Na dziś robię w nich nity i mam nadzieję iż niedługo zacznę je montować w całość. Poniżej przedstawiam wykonane elementy do luków po wlotami powietrza. Nadmienić pragnę iż ilość bezpieczników jest dokładnie taka sama jak w oryginale. Na same bezpieczniki czekam i mam nadzieję iż niedługo będę mógł je zamontować. Czerwonych osłon bezpieczników jest w jednym elemencie 24 a w drugim 36. Każda z nich złożona jest z dwóch elementów. I tak ten mniejszy składa się z 60 elementów a ten większy z 91. Druga strona każda z podstaw złożona jest z ponad 200 elementów do tego dojdzie około 80 bezpieczników. Do tego wszystkiego osłony każda złożona z 8 elemntów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Wloty powietrza są zamocowane na swoim miejscu. Dodatkowo uskuteczniłem metaloplastykę robiąc różne detale klapa zamykająca kadłub od dołu 42 elementy na ten moment. Detale z napływów Niestety zapomniałem o dodatkowych otworach w dolnym luku elektroniki. Musiałem usunąć tylną ściankę oraz ściankę odgradzającą komorę z elektroniką od tej gdzie chowa się działko. W miejsce tej pierwszej zrobiłem szufladkę z drobiazgami. Dojdą do niej przewody ale one będą wsuwane do luku wsuwany w docelowe miejsce a tyle będzie widać. Wsunięte zostaną jeszcze wiązki Gotowe elementy wkleiłem w docelowe miejsca w lukach w napływach i przykryte - brak tylko przewodów Metaloplastyka w luku od dołu + elementy złożone na sucho ułożone na sucho do przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Podglądam od "zarania dziejów " i podziwiam Z postępu prac widzę , ze rok 2019 będzie finiszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 raczej to jest około 40% pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Cała ta drobnica wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1410 Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Ja również śledzę ten warsztat i nie mogę wyjść z podziwu .Coś pięknego. Ilość detali jest imponująca. Osobiście jestem bardzo związany z MiGiem -23 bo większość życia mieszkałemobok 28 splm. Ps.kolega ma zrobiony kompresor z takiej żółtej butli , które widać w jednym z luków.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 (edytowane) Uff po dodaniu ponad 131 elementów w postaci kabli, puszek elektroniki i innych drobiazgów nastąpił koniec czterech luków a napływach skrzydeł. To trzeba dodać do już wykonanej konstrukcji wewnętrznej prawie 100 elementów. Zbliżenia butle podłączone jest tam strasznie ciasno. Mam nadzieję iż coś widać I tak wygląda to po zamknięciu. Czeka mnie jeszcze przyklejenie tego elementu i zrobienie luku w krawędzi natarcia Edytowane 11 Marca 2019 przez Irek-M1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 (edytowane) Rozumiem że po skończeniu całego modelu, instalacje zostaną napełnione powietrzem, tlenem i azotem, zostanie zalane paliwo i można wykonać próbę silnika? Edytowane 10 Marca 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 14 minut temu, Tazman79 napisał: Rozumiem że po skończeniu całego modelu, instalacje zostaną napełnione powietrzem, tlenem i azotem, zostanie zalane paliwo będzie i można wykonać próbę silnika? Próby już były i na razie jest OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Zakończyłem luki w napływach. Dokończyłem ten na krawędzi natarcia z przewodami. Udało mi się związać osłonę na przewodach. " A tak wygląda to w całości " Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Irek-M1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Święta, święta i czas kończyć kolejny element-klapa zamykający dolny dostęp do elektroniki samolotu. Fachowców proszę o podpowiedź co tam się znajdowało i do czego służyło. Najpierw zdjęcia referencyjne: " a teraz pomniejszone. W sumie zrobiłem i skleiłem 142 elementy " " " Po zamontowaniu: " " " A tak będzie docelowo zamontowane w modelu " z drugiej strony przed malowaniem i po pomalowaniu " Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Irek-M1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Z czego zrobiłeś te siateczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 to są zrobione otwory nie ma tam zamontowanych żadnych siatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 ale ze co wiertłem? i tak rowno i ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) no tak jest na to metoda Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Irek-M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) to nie jest mozliwe a w jaki sposób tak dokładnie sa rozmieszczone otwory? igła naniosłeś punkty w których trzymało się wiertło czy jak? a moze nitowarka? Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi