Mitrandir Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Krótki restart po przeciągającym się remoncie... Co by rozgrzać trochę paluchy, zgrabiałe od narzędzi większego kalibru, postanowiłem zrobić kilka prawie pudełkowców. Taka gra wstępna przed Osprey'em (ten model mi się po nocach śni...) Na szybko, bez stresu i z dużą przyjemnością... oraz zachęcony pracą kolegi jrminiatures popełniłem maszynę tak brzydką, że aż ładną WESTLAND WESSEX HU.5 w barwach ratowników z Royal Navy. Zawsze mi się to malowanie podobało, a ostatnio na znanym portalu aukcyjnym udało mi się za nabyć starego poczciwego matchboxa. Znalazłem nawet kilka fotek maszyny o tym numerze Model ma wiele wad, ale i jedną zaletę... kalkomanię do tej wersji. Wiec mając nadprogramowego HU.5 z italeri (bez kalkomani) nie czekałem dłużej i przeflancowałem kalkomanię na bardziej urodzajny grunt. Efekty zabiegu możecie ocenić sami poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Bardzo fajny. Szybkość z jaka zrobiłeś ten model nie odbiła się zbytnio na fajności ,-)) Mega fajny !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Prima sort... Ładne malowanie... Niby cywil, ale nie świeci się jak psu ...., tylko subtelnie zrobione ślady eksploatacji... Podoba się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek33365 Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 W końcu wróciłeś Grzesiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Fajna maszyna i fanie pomalowana. Ta czerwień robi ten model, podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 ... Niby cywil, ale nie świeci się jak psu ... Jaki tam cywil, jak z kokardami na kadłubie A zrobiony rzeczywiście tak w sam raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Piękna robota super wykonanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joles Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Piękny, paskudny "karp" Chcę takiego zrobić w 1:32. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Brzydki jak ryba głębinowa. A modelika gratuluję, czysto i schludnie. As trefl obrócony na prawej stronie w celu zbadania spostrzegawczości oglądaczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 No... chociasz jeden zauważył Dokładnie tak taki psikus dla purystów Miło mi, że sie podoba, i dziekuje za ciepłe przyjecie Już powstaje drugi z trojaczków Wessex, tym razem mk.31 RAN . Docelowo będzie jescze HAS.3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Powrót jak najbardziej udany, bardzo się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 30, 2017 Super Moderator Share Posted March 30, 2017 Bardzo piękny i udany model. Podoba mi się ta czerwień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podciech Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Jak widzę paluszki nie zgrabiały . Świetna robota Grzesiu . Bez tej czerwieni wyglądał by ponuro , dodaje mu smaczku . Fajna ta wersja z tym odkurzaczem z przodu . Pozdrowionka . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Jest dobrze! dawaj z Osprejem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Krótko pisząc zacnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Śmigłowiec brzydki ale model bardzo ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Pięęękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19robi88 Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Bardzo fajnie wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Piękna robota ! Ale tym Wessexom to brzydko z pyska patrzy ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Ale tym Wessexom to brzydko z pyska patrzy ;P ... poczekaj, aż następnego zobaczysz temu to dopiero z pyska źle patrzy jak to Letalin porównał Jest dobrze! dawaj z Osprejem! Wiedziałem, że można na któregoś z kolegów liczyć i mi wypomni... Jeszcze chwila, muszę się wdrożyć na nowo w całą dokumentację ... a jak tam twój sea horse... ? Wszystkim dziękuję za miłe przyjecie, i poświecenie kilku chwil nad poczwarą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Sie podoba sie. Wspaniała robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Fajnie robisz te młynki do kawy, przyjemnie popatrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 :hehe: cała przyjemność po mojej stronie Bardzo mi miło, że komuś jeszcze poza mną się podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Miałeś rację...fajniutki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted April 25, 2017 Author Share Posted April 25, 2017 Mówiłem... Ps: A co z Twoimi wiatrakami ? Coś pokażesz niebawem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts