myszaty Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) @Baas ArK W środku tam gdzie gwint jest jeszcze mosiężna wkładka - można powiedzieć korpus tego zaworu. Na zewnętrznej części też jest oring który również może puszczać. Lub masz coś nie teges z rantem/ przetoczeniem do którego ma przylegać oring na tym rdzeniu. Edytowane 1 Marca 2022 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Wiem, daaaawno temu już go rozbierałem, właśnie żeby wymienić te uszczelki korpusie (bo chyba były dwie?). No nic będę musiał kupić nowy zestaw uszczelek i powymieniać. W każdym razie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 W dniu 22.01.2021 o 17:19, pepociufakers napisał: W moim przypadku po dwoch dniach listonosz zapukal do drzwi i... W moim przypadku po 2 dniach listonosz zapukał do drzwi i... wręczył małą paczkę z aero w środku. Także miłej zabawy z nowym aero. Pzdr. Jaro ile ci wyszło z wysyłką? ile opłat celnych i pocztowych dołożyli w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 (edytowane) W dniu 13.03.2022 o 18:25, bsnt3k napisał: ile ci wyszło z wysyłką? ile opłat celnych i pocztowych dołożyli w Polsce? To były jeszcze czase kiedy nie doliczano oplat celnych i pocztowych. Teraz już nie jest tak różowo z tego co słyszałem. Cena - ok 100-200 zl. taniej niż w sklepie. Pzdr. Jaro Edytowane 16 Marca 2022 przez pepociufakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 W dniu 13.03.2022 o 18:25, bsnt3k napisał: ile ci wyszło z wysyłką? ile opłat celnych i pocztowych dołożyli w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Dość zajechany, ciekawi mnie po jakim wydarzeniu były wymieniane te wszystkie części. Ta oferta wygląda dużo bardziej interesująco, ściąganie z Japonii wychodzi niewiele taniej https://www.olx.pl/d/oferta/mr-hobby-procon-boy-wa-platinum-0-3-v-2-ps289-aerograf-areograf-CID767-IDOdg5o.html#d912554cd9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Panowie. Chyba kupię sobie w końcu aerograf i kompresor. Namówiliście. Amazing Art AA-183K, czy AA-130K ? Na początek chcę jakiś prosty i nie za drogi, żeby od razu nie zepsuć Albo taki zestaw od razu https://allegro.pl/oferta/kompresor-do-aerografu-aerograf-modelarski-farbki-12076573654 Edytowane 17 Lutego 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) tylko kompresor z butla.... aa aerograf to dopiero jak kupilem PS-289 z dysza 0.3 to poznałem co to przyjemność z malowania aerografem, ale może to dlatego że wcześniejsze miały dysze 0.2 (chinczyk i tamiya) wiec jesli chodzi o aerograf to na początek 0.3 dysza, a jaki juz to sie nie wypowiadam bo się nie znam. Pzdr. Jaro Edytowane 18 Lutego 2023 przez pepociufakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Chyba kupię sobie w końcu aerograf i kompresor. Jeśli dzielisz się dobrą nowiną, to luz. Ale jeśli liczysz na pomoc w wyborze to zacznij od budżetu. Nawet podając go spodziewaj się bezsensownych propozycji, ale bez tego masz gwarantowany informacyjny chaos. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Panowie. Chyba kupię sobie w końcu aerograf i kompresor. Namówiliście. Amazing Art AA-183K, czy AA-130K ? Na początek chcę jakiś prosty i nie za drogi, żeby od razu nie zepsuć Albo taki zestaw od razu https://allegro.pl/oferta/kompresor-do-aerografu-aerograf-modelarski-farbki-12076573654 Ja bym wziął ze sklepu technicznego, wszystkie te aerki to jeden chińczyk tylko brandowany. Sam zaczynałem swoją przygodę od AS-186 + BD-130. Kompresora bez butli raczej bym nie brał. AS-186mam do dziś, aerograf wymieniłem po 2 latach użytkowania na coś lepszego. Moim zdaniem na początek przygody taki zestaw jest w sam raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 2 minuty temu, sjr napisał: Ja bym wziął ze sklepu technicznego, wszystkie te aerki to jeden chińczyk tylko brandowany. Sam zaczynałem swoją przygodę od AS-186 + BD-130. Kompresora bez butli raczej bym nie brał. AS-186mam do dziś, aerograf wymieniłem po 2 latach użytkowania na coś lepszego. Moim zdaniem na początek przygody taki zestaw jest w sam raz. Dzięki za informację. Rozejrzę się za tymi sprzętami. A jeśli chodzi o komfort pracy to czym różni się kompresor z butlą od zwykłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Zwykły pracuje non stop, z butlą po nabiciu butli do pełna wyłącza się i włącza dopiero gdy poziom ciśnienia w butli spadnie do minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Dzięki butli masz stabilne ciśnienie na aerku = powtarzalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Amazing Art AA-183K, czy AA-130K ? Odpuść sobie te wszystkie super hiper zestawy z dodatkowymi dyszami - nie wykorzystasz ich, nie ma szans, a tylko wprowadzisz haos w działaniach i nauce. W niskim budżecie 150zeta - adler 7770, W okolicach 320zł = ultra ale to już blisko do świętego spokoju czyli PS 289 - ok.400 - 420 z japonii. Kompresor koniecznie z butlą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Stary, nie kupuj żadnych Adlerów. To jest pic na resorach. Kup sobie na Ali za 20 euro kopie iwaty, koniecznie z tym zaworkiem pod zbiornikiem. Kompresor to ja bym sobie zrobił, ze sprężarki od lodówki i gaśnica jako zbiornik. Bo cicho i małe koszty. Jak już sobie kupisz zajebistą Iwatę, to zapewniam, że też będzie super. Tego hałaśliwego padalca powyżej, to można kupić żeby koła w traktorze pompować. Jeżeli wyrazisz chęć, daj sygnał wyślę Ci fotkę chinola. A jak masz 100 euro, plus minus, to bierz procona, tylko na Amazonie tymczasowo niedostępny. Aaaa, żadnej ultry, bez sensu. 0,2 dysza zagwarantuje Ci moc wrażeń, bo jak mniemam doświadczenie masz raczej nikłe. TYLKO: chinol za dwie dychy albo procon 0,3. Edytowane 17 Lutego 2023 przez Luljan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, Luljan napisał: Stary, nie kupuj żadnych Adlerów. To jest pic na resorach. Kup sobie na Ali za 20 euro kopie iwaty, koniecznie z tym zaworkiem pod zbiornikiem. Kompresor to ja bym sobie zrobił, ze sprężarki od lodówki i gaśnica jako zbiornik. Bo cicho i małe koszty. Jak już sobie kupisz zajebistą Iwatę, to zapewniam, że też będzie super. Tego hałaśliwego padalca powyżej, to można kupić żeby koła w traktorze pompować. Jeżeli wyrazisz chęć, daj sygnał wyślę Ci fotkę chinola. A jak nasz 100 euro, plus minus, to bierz procona, tylko na Amazonie tymczasowo niedostępny. Aaaa, żadnej ultry, bez sensu. 0,2 dysza zagwarantuje Ci moc wrażeń, bo jak mniemam doświadczenie masz raczej nikłe. TYLKO: chinol za dwie dychy albo procon 0,3. Dostępny jest z amazon Japan . https://www.amazon.co.jp/gp/product/B0030AO94U/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 Edit faktycznie tymczasowo niedostęny już. Edytowane 17 Lutego 2023 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Otóż to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Polacy wykupili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 17 Lutego 2023 Share Napisano 17 Lutego 2023 Może, ale kanadole w komentach też zachwyceni . No i co, no i co, ja się pytam. Procon i procon, opyliłem silverline i gdzie te japońskie cuda? Zostały 0,2, ciekawe czy będą jeszcze dostępne bo ta cena jest mocno dumpingowa, zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 The King is back, jakby ktoś chciał puścić trochę grosza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo80 Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Niestety, w dyszy o średnicy 0,3 do aerografu Adlera 7790 urwał się gwint i nadaje się już tylko do kosza. Chciałbym kupić samą dyszę o tej średnicy (na szczęście gwint na aerografie jest w porządku - tymczasowo będę korzystał z 0,2 - ale to rozwiązanie tymczasowe). Przeszukałem i przekopałem internet i niestety nie ma dostępnych "firmowych" dysz od Adlera. Jaki będzie pasować "zamiennik"? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 12 minut temu, marcelo80 napisał: ... "firmowych" dysz od Adlera. Jaki będzie pasować "zamiennik"? Z góry dzięki za pomoc. Każda dysza od tak samo wyglądającego aerografu powinna pasować bez względu na nazwę. A możliwe, że każda wkręcana dysza również. Kup i wypróbuj. Kupione w necie możesz przecież odesłać w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 W dniu 17.02.2023 o 14:14, myszaty napisał: Dzięki butli masz stabilne ciśnienie na aerku = powtarzalność. Taki kompresor bez butli ma jakąś bardzo małą pojemność wewnętrzną i w efekcie przy malowaniu na mniejszych ciśnieniach kompresor włącza się i wyłącza co 3 sekundy w trakcie przerw w pracy i dodatkowo bardzo szybko mocno się nagrzewa. Taki tryb pracy jest zabójczy dla urządzenia. Sam kupiłem kompresor też bez butli i teraz go przerabiam. Nikomu nie polecam kompresora beż butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Ja kupiłem na Ali air cap "na ślepo" za parę złotych i do mojego chinola pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo80 Napisano 10 Marca 2023 Share Napisano 10 Marca 2023 Dzięki Panowie - pewnie popróbuje. A propo zamawiania na Japońskim Amazonie - jak wygląda cały proces zakup? Jak czasowo od momentu zamówienia "leci" dostawa? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi