Solo Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Zamienili głębokie rowy na płytkie rowy? No nie wiem czy to dobry kierunek. Chyba że to wina zdjęć i linie podziału są wciąż takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Jest znacznie lepiej !!!!! Jest już przyzwoicie wręcz !!!Najtrudniejszy do usunięcia Babol, -Sloty, sa Już OK. Mnie te zmiany odpowiadają. Bardzo dziękuje w moim skromnym imieniu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsynth Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Jest znacznie lepiej !!!!! Jest już przyzwoicie wręcz !!!Najtrudniejszy do usunięcia Babol, -Sloty, sa Już OK. Mnie te zmiany odpowiadają. Bardzo dziękuje w moim skromnym imieniu !!! A nie mówiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Powiem szczerze i bez bicia, ze nie spodziewalem sie, ze Los bedzie poprawiony Teraz moge tylko napisac: Szacunek dla Firmy IBG Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Mam zamówione Fly i IBG, co wkleję to się zobaczy jak już oba do mnie dotrą z Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Łoś z Fly będzie do macania w przyszłym tygodniu. I wygląda tak klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Oczekiwania były spore, a wyszło chyba jak zwykle. Jednak, choć żaden nie jest idealny, myślę że nie ma co płakać. Z obu, przy odrobinie wysiłku, da się zrobić fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Tutaj jest pokazane co poprawili w Łosiu z IBG https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/ibg-models-pzl-37-los-1-72-wypraski-testowe-vs-przedprodukcyjne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Duże Brawa dla IBG za poprawki. Zaimponowaliście mi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Wiemy co IBG poprawiło w swoim Łosiu, a tutaj zawartość pudła z Łosiem Fly. https://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/r-fly-pzl-37a-los-72040/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 W IBG moim zdaniem szkoda trochę silnika, bo cała reszta wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 ........, a tutaj zawartość pudła z Łosiem Fly. Obejrzałem i sorry panowie, ponad 100 PLN-ów za tę glinę z Fly to już stanowcza przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Gdyby Fly się spiął i wydał takiego Łosia rok czy dwa lata temu, to wszyscy by się na niego rzucili i nikt by nie narzekał na cenę. A tak, równo z IBG, trafili z premierą jak łysy grzywką w kant kuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 I jeszcze pewnie myśleli, ze kto pierwszy, ten lepszy i wyszło, co wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Kupiłem Łosia z Fly w ubiegłym tygodniu, na promocji w Exito nieco poniżej 100 zł - i faktycznie, nie jest wart nawet tej ceny. Glutowate detale, nadlewki, wygląd niektórych elementów... hmmm mocno dyskusyjny, np. stanowisko dolnego strzelca. Słowem - dużo pracy przed modelarzem. Ale byłem tego świadom i wyszedłem z założenia, że jak model polskiego samolotu jest, to trzeba kupić, z IBG też kupię, nawet tego sprzed poprawek bym kupił. Mimo, że 1:72 to skala od której odszedłem już kilka lat temu. Jak my nie będziemy kupować i składać modeli polskich samolotów, to kto będzie chciał je produkować? Za kilka dni wrzucam go na warsztat. Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Słowem - dużo pracy przed modelarzem. Ale byłem tego świadom i wyszedłem z założenia, że jak model polskiego samolotu jest, to trzeba kupić, z IBG też kupię, nawet tego sprzed poprawek bym kupił. Mimo, że 1:72 to skala od której odszedłem już kilka lat temu. Jak my nie będziemy kupować i składać modeli polskich samolotów, to kto będzie chciał je produkować? Za kilka dni wrzucam go na warsztat. Jakbym go kupił, też bym się tak usprawiedliwiał;) Z chęcia poglądam budowę, także zapraszam do założenia warsztatu na forum. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Kupiłem Łosia z Fly w ubiegłym tygodniu, na promocji w Exito nieco poniżej 100 zł - i faktycznie, nie jest wart nawet tej ceny Cytując Bareję : "To była błędna decyzja gospodarcza" którą chyba każdy modelarz nieraz w życiu popełnił Za kilka dni wrzucam go na warsztat. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 "To była błędna decyzja gospodarcza" Jakbym go kupił, też bym się tak usprawiedliwiał;) Ja zawsze staram się dostrzegać jasną stronę życia. Moim zdaniem po prostu ułatwiono pracę tym, którzy chcą odtworzyć zdobytą przez Rosjan maszynę albo inny egzemplarz w trakcie prac warsztatowych lub serwisowych. Wystarczy wtedy podciąć, lekko pod kątem wchodząc ostrzem narzędzia pod krawędź i voila. A wszystkim innym pozostaje spiłować i naciąć dość prostą linię podziału, byle nie za szeroką. Nie kleję już z zasady 1:72, ale Łosia z IBG i od FLY i tak kupię. Mus mieć oba. Pozdrawiam Hubert To była z góry zaplanowana, dobrze przemyślana i w pełni świadoma decyzja Wątek warsztatowy oczywiście będzie, a jakże! Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 To była z góry zaplanowana, dobrze przemyślana i w pełni świadoma decyzja Jak to czytam to od razu przypomina mi się taki dowcip: Przychodzi syn do ojca i pyta: - Tato, czy to prawda że barany się żenią? - Synu, tylko barany Tak więc czekam na wprowadzenie w życie tej "dobrze przemyślanej i w pełni świadomej decyzji". Bedę z ciekawością oglądał warsztat a i może jakieś zdanie wyrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Oglądałem łosia w FLYa. to nie jest zły model. Delikatne linie podziału, fajna żywica. Filipsg, dobrze zauwazył, że gdyby nie łoś IBG, który jest już na horyzoncie, wszyscy kupilibyśmy łosia z FLYa i byśmy się cieszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Mam FLY w szafie a IBG w zamówieniu. W stosunku do ceny za p11 z AH nie uważam że był drogi. Porównanie, który lepszy to bym chiał usłyszeć od kogoś kto polepił oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiCK Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Ale byłem tego świadom i wyszedłem z założenia, że jak model polskiego samolotu jest, to trzeba kupić, z IBG też kupię, nawet tego sprzed poprawek bym kupił. Bardzo chwali się takie podejście! U mnie już miałem Łosia w koszyku i też był w promocji na Moje Hobby ale po kilku negatywnych komentarzach zdecydowałem czekać na IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 13 Sierpnia 2018 Share Napisano 13 Sierpnia 2018 Za kilka dni wrzucam go na warsztat. Również rezerwuję miejsce na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 I ja I ja...widziałem wypraski w ubiegłą sobotę, szczególnie straszne nie są..kolega nawet stwierdził..da się z tego Łosia zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 15 Sierpnia 2018 Share Napisano 15 Sierpnia 2018 Skoro tyle miejsc na widowni rozeszło się w przedsprzedaży, to znaczy że trzeba brać się do roboty. Zatem, rżnijmy ten diamencik . Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi