Xmen Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Teraz będzie 20 stron gównoburzy o brak swastyki na ilustracji. Sprawa jest prosta. Na arkuszu kalkomanii będzie a na ilustracji nie może być o ile chcą sprzedawać model za granicą. Wszystko na temat. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Proponuję wszystkim oceniającym model od IBG ( nie wiadomo kiedy się ukaże ) zbudować miniaturkę D-9 z tego, co jest dostępne. Wklejcie warsztaty i galerie. Forumowicze zdecydują, kto jest mistrzem, nie w wynajdowaniu prostych czy krzywych linii na nieistniejącym modelu, ale w sklejaniu. Proponuję, aby wszyscy mieli równe szanse taki oto model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Żeby nie było Arma Hobby nie jest dłużna w pokazywaniu nowości. Dowiemy się jutro co to takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Żyli z zabijania??? Może by nie musieli gdyby.... Widzę że bardzo łatwo przychodzi wam stawiać znak równości pomiędzy agresorem a ofiarą, ja taki tolerancyjny nie jestem. A gdzie jest mowa o robieniu z agresora ofiary czy stawianiu jakichkolwiek znaków? Wojna jako taka średnio nadaje się na zabawki, nieważne jaka historia lub ideologia stoi za tym czy innym czołgiem. Z kolei z perspektywy zainteresowania historią i edukacji jest kompletnie nieistotne, jakiej nacji pojazd i z jakimi symbolami dostanie dzieciak do zabawy - od uśmiechniętego plastikowego Niemca nikt nie wyrośnie na neonazistę. To my, dorośli, dorabiamy ideologię do zabawek. Jeszcze inna sprawa że tamte "kontrowersyjne" zestawy Cobi były ściśle kolekcjonerskie i ich targetem byli dorośli/nastoletni zbieracze, więc były mniej więcej tak kontrowersyjne jak sklejane na tym forum modele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 11 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Żeby nie było Arma Hobby nie jest dłużna w pokazywaniu nowości. Dowiemy się jutro co to takiego. P-51 B/C 1:72? Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Nowości Kovozavody Prostejov: *Kovozavody dało swastykę na pudełkach Tempesta i Blocha Edytowane 16 Listopada 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 A nowością Arma Hobby jest #70038 P-51B/C Mustang Expert Set. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Informacje o modelu P-51B/C Mustang™ 1/72 Planujemy premierę zestawu P-51B/C Mustang Expert Set na początku grudnia 2021 roku. Zestaw będzie dostępny w przedsprzedaży w ciągu tygodnia, kiedy będą dostępne poprawne wtryski. Zestaw zawiera wszystkie części potrzebne do zbudowania wczesnych i późnych wersji P-51B/C i F-6C Mustang. Arkusz kalkomanii oferuje sześć opcji oznaczeń. Akcesoria zawarte w zestawie to elementy fototrawione i wstępnie wycięte maski. https://www.armahobby.pl/70038-p-51-b-c-mustang-expert-set.html Będzie nawet japońskie zdobyczne malowanie! I oczywiście polskie również WC-F z 309 Dywizjonu Ziemi Czerwieńskiej. Edytowane 16 Listopada 2021 przez Kolekcjoner WP 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: A nowością Arma Hobby jest Boxart świetny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 A SS-a albo Dzióbka też będzie można z niego zrobić ? Oczywiście pomijam konieczność zorganizowania kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Powinien ten numer przejść, kalki ma techmod...swojego skleiłem z academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Najbardziej popularne malowania PSP będą w uboższych pudełkach, zwyczajem AH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 MiG 19 z Kp...nowe formy, a dalej tłuką tylko wersję ,,S". Nadal P i PM tylko stary Bilek... Trza będzie rzezać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: MiG 19 z Kp...nowe formy, a dalej tłuką tylko wersję ,,S". Nadal P i PM tylko stary Bilek... Trza będzie rzezać... A gdyby tak przeszczepy z Bilka do KP? Ma to sens? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Cieszy mnie szczególnie reinkarnacja MB-200. Sklejałem go z pudła starych Kovozavodów 30 lat temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 21 minut temu, PrzemekW napisał: Ma to sens? Ktoś pisał że do zwykłej 19 S można zrobić przeszczep przodu z 17. Ale jeszcze nie zgłębiałem tematu. Brać kadłub z Bilka dla przeszczepu dla mnie nie ma sensu, tym bardziej że ostatnio na alle wołali za niego ponad 100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 20 minut temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że do zwykłej 19 S można zrobić przeszczep przodu z 17. W sensie do konwersji do wersji P/PM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Tak, P/PM miały wydłużone przody i patrząc na te 2 samoloty ( 17 i 19) by się zgadzało. Dlatego też nie wychodzi z ,,S" nasz bo myśmy ich nie mieli. Wystarczyły by plany w 72 by dokładnie przymierzyć i powinno ruszyć. Jeszcze kwestia uzbrojenia ale to już powinna być prosta rzecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 25 minut temu, myszaty napisał: Tak, P/PM miały wydłużone przody i patrząc na te 2 samoloty ( 17 i 19) by się zgadzało. Dlatego też nie wychodzi z ,,S" nasz bo myśmy ich nie mieli. Wystarczyły by plany w 72 by dokładnie przymierzyć i powinno ruszyć. Jeszcze kwestia uzbrojenia ale to już powinna być prosta rzecz. Dzięki za sposób, bo brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 i szukałem jego modelu w wersji PM, bo Bilek jest bardzo ciężko dostępny. Czyli zostaje piłowanie i szpachlowanie nosa od Miga-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 8 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 Na Allegro jest wersja P za stówkę... Ale przeróbka na PM to kwestia usunięcia działek i podwieszenia rakiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 17 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Dzięki za sposób, bo brakuje mi w kolekcji właśnie polskiego miga-19 i szukałem jego modelu w wersji PM, bo Bilek jest bardzo ciężko dostępny. Czyli zostaje piłowanie i szpachlowanie nosa od Miga-17 Na razie sklej sobie coś innego, w 72 wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 3 minuty temu, kopernik napisał: wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter Obstawiam, że jak co roku pojawi się w zapowiedziach na 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Ja czekam, może do czasu opróżnienia mojego magazynu, ktoś go zrobi. A jak nie, to całe moje sklejanie nie miało sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 W sumie też czekam, bo w kolejce 15, 17, jak 23, 21mf ...f13. Cała górka szmatopłatów, francja od zera...ło jest co rzeźbić. Ale zabawa z 19 by była przednia, ja lubić dłubać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Po analizie zdjęć Migów-17 i 19 faktycznie wygląda na to, że żeby zrobić Miga-19PM wystarczy wkleić mu przód kadłuba od Miga-17. Tylko trzeba się zastanowić, który otwór wlotowy wkleić na czubek. 45 minut temu, kopernik napisał: Na razie sklej sobie coś innego, w 72 wersję PM od jakiegoś czasu zapowiada Trumpeter. W sumie to z polskich odrzutowców mam jeszcze kilka do sklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi