Jostein Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 10 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: W sumie to z polskich odrzutowców mam jeszcze kilka do sklejenia. A kolejne dwa nadchodzą: Eduard na lata 2022-2023 zapowiedział MiG-21R i MiG-21bis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Bisa mam z sklejonego ze zvezdy, ale R chętnie... Jak jeszcze by były kalki z 39plm to było miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 W 2022 mają też wejść nowe Migi 23 z ICM, w tym MF używany u nas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Ta 19 z trumpka jest rokrocznie w zapowiedziach od 20 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Bo z tą 19 to jest tak: Rok 2010 biuro Trumpetera . -"Szefie kończyny serię próbną i przygotowujemy produkcję modelu MiG a 19. -To świetnie tylko czy się sprzeda z zyskiem. -W Polsce na pewno bo wszyscy czekają na ten model. -W Polsce powiadasz.A czy to nie jest czasami ten kraj gdzie będą sprawdzać prawidłowe umiejscowienie wszystkich linii i luków inspekcyjnych? -Ten właśnie -To weźmiemy ich na wstrzymanie.Moze jak będzie im bardziej zależało to nie będą tacy upierdliwi." Biuro Trumpetera rok 2021. "-Szefie co z tym modelem MiG a 19.Praktycznie wszystko gotowe. -Czy w podejściu modelarzy z Polski się coś zmieniło? -Nic a nawet można powiedzieć że jest gorzej. -Wstrzymujemy na następne 10 lat. 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 23 minuty temu, Xmen napisał: Bo z tą 19 to jest tak: Rok 2010 biuro Trumpetera . -"Szefie kończyny serię próbną i przygotowujemy produkcję modelu MiG a 19. -To świetnie tylko czy się sprzeda z zyskiem. -W Polsce na pewno bo wszyscy czekają na ten model. -W Polsce powiadasz.A czy to nie jest czasami ten kraj gdzie będą sprawdzać prawidłowe umiejscowienie wszystkich linii i luków inspekcyjnych? -Ten właśnie -To weźmiemy ich na wstrzymanie.Moze jak będzie im bardziej zależało to nie będą tacy upierdliwi." Biuro Trumpetera rok 2021. "-Szefie co z tym modelem MiG a 19.Praktycznie wszystko gotowe. -Czy w podejściu modelarzy z Polski się coś zmieniło? -Nic a nawet można powiedzieć że jest gorzej. -Wstrzymujemy na następne 10 lat. Dlatego prawie nic nie kupuję od Chińczyków:) Programowo unikam ich wynalazków. Skusiłem się ostatnio na P-61 z Hobby Bossa i po tym co zobaczyłem przedłużam bojkot o następne 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 2 minuty temu, letalin napisał: Dlatego prawie nic nie kupuję od Chińczyków:) Programowo unikam ich wynalazków. Skusiłem się ostatnio na P-61 z Hobby Bossa i po tym co zobaczyłem przedłużam bojkot o następne 10 lat. Ja Trumpetera mam jeden model.MiG a 29 . Dawno temu skleiłem też P-40 w 72 i to wszystko co mam z tej firmy. Poprzedni post to taki żarcik był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) Gdyby nie cena Q-5 /od 90 pln/ to taka miałem koncepcje. Skrzydła ,kadłub/ oczywiście uciety/ od tego Q-5,do tego przód, zrobiony np samodzielnie. I 19 zyje Edytowane 17 Listopada 2021 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ja Trumpetera mam jeden model.MiG a 29 . Dawno temu skleiłem też P-40 w 72 i to wszystko co mam z tej firmy. Poprzedni post to taki żarcik był. Ja też mam tego Miga 29 i całkiem fajny jest, też go tak w internetach opisują... Jak się porówna z nowymi Airfixami Mig 17/Lim to wygląda duużo lepiej detal chociażby... Reszty szczególnie tych easy-kitów z Hobbybosa nie kupuje , choc nęci mnie Tu-2 w porównaniu z podobno niesklejalnym ICM-em... Edytowane 17 Listopada 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Normalnie w szoku jestem.Nie spodziewałem się że ta historyjka aż tak się spodoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 22 minuty temu, Xmen napisał: Normalnie w szoku jestem.Nie spodziewałem się że ta historyjka aż tak się spodoba. To jest historyjka o karmieniu smoka. Chińskiego smoka:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) 13 godzin temu, myszaty napisał: W sumie też czekam, bo w kolejce 15, 17, jak 23, 21mf ...f13. Cała górka szmatopłatów, francja od zera...ło jest co rzeźbić. Ale zabawa z 19 by była przednia, ja lubić dłubać... Osłony anten radiolokatora w "17" i "19" nie są takie same: Poza tym różnice między 19P/PM, a 19S są takie: - długość kadłuba większa o ok. 0,5m - szersza kabina i w efekcie szersza ruchoma część osłony kabiny (nie wiem jak z wiatrochronem) - przesunięte przednie podwozie (ale to tylko 5cm) - ocp na skrzydle - inne uzbrojenie. Miłej zabawy Edytowane 17 Listopada 2021 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 36 minut temu, Xmen napisał: ta historyjka To nie jest żartobliwa historyjka - to szczera prawda opisująca podejście rodzimej braci modelarskiej. IBG jeszcze nie pokazało wyprasek Dory a już wszyscy zainteresowani wszystko zmierzyli i orzekli, że jest źle. A nawet bardzo i w ogóle nie do przyjęcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 32 minuty temu, Wymysl napisał: - szersza kabina i w efekcie szersza ruchoma część osłony kabiny (nie wiem jak z wiatrochronem) Skad ta info ? W/g mnie zarówno wiatrochron jak i kopułka były takie same. W 17Pf były 2 rodzaje wlotów, w kształcie litery ,,U,, /na Twem zdjeciu RP-1/ oraz okrągły/RP-5/ wiec robić z okrągłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Wymysl napisał: - długość kadłuba większa o ok. 0,5m - szersza kabina i w efekcie szersza ruchoma część osłony kabiny (nie wiem jak z wiatrochronem) - przesunięte przednie podwozie (ale to tylko 5cm) - ocp na skrzydle - inne uzbrojenie. Miłej zabawy Dziękuje. Nic z tego co napisałeś nie spędzi spokojnego snu z mych oczu. . Nakręciłem się...gdzie zdobyć plany w 72 : 19 PM ? Blueprints jest płatny?! Edytowane 17 Listopada 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) zobacz na airwar.ru Чертежи (airwar.ru) Edytowane 17 Listopada 2021 przez BRAVO112 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 6 godzin temu, em napisał: 7 godzin temu, Wymysl napisał: osłony kabiny (nie wiem jak z wiatrochronem) Skad ta info ? W/g mnie zarówno wiatrochron jak i kopułka były takie same. Piotr Butowski "Samoloty MiG". 7 godzin temu, em napisał: W 17Pf były 2 rodzaje wlotów, w kształcie litery ,,U,, /na Twem zdjeciu RP-1/ oraz okrągły/RP-5/ wiec robić z okrągłego. Mógłbyś pokazać co masz na myśli? To jest Lim-5P, który miał RP-5. Z RP-1 centralna osłona anteny była mniejsza. Obydwa warianty inne niż w "19". Oczywiście nie mówię, że nie da się przerobić ( albo przymknąć oko jeśli ma się większą tolerancję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 a z naszego Plastyka nic sie nie da ukrasc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 21 minut temu, BRAVO112 napisał: z naszego Plastyka To jest też wersja S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 W 72 tylko bilek zrobił p/pm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 W modelu Bilka, o ile pamiętam, wlot powietrza jest jako dodatek z żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 59 minut temu, Grzes napisał: W modelu Bilka, o ile pamiętam, wlot powietrza jest jako dodatek z żywicy Pierścień plastikowy, przegroda i stożek żywiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 2 godziny temu, myszaty napisał: W 72 tylko bilek zrobił p/pm... A tak to wyglądało ... szału nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 42 minuty temu, kopernik napisał: A tak to wyglądało ... szału nie było. Jak to mówią lepszy rydz niż nic. Albo na bezrybiu Bilek też model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Wygląda na to, że szykuje się nowy Bloch/Aero MB.200 z Azur-FRROM/Special Hobby - tak przynajmniej wynika z podpowiedzi w ich zgadywance: http://www.frrom.com/index.php?page=jeu_N2-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi