BRAVO112 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 bedzie czeska žluva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Włączę się do zgadywanki. Moim zdaniem to będzie jakaś oczywista oczywistość, niszowym tematem to chyba by się pochwalili dużo wcześniej. Przy niszowym temacie są małe szanse, że konkurencja robi to samo, albo podchwyci temat. Co innego przy oczywistej oczywistości, tu trzeba być czujnym, wróg nie śpi ! Podchwyci temat i może wypuścić wcześniej, lepszy zestaw ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 34 minuty temu, kopernik napisał: oczywista oczywistość, Messerschmit Me -109 G lub K.. bo przecież nie ma porządnego w 72... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Porządny model od Army ? Jak już ustalono, robią gnioty z wciągami , kółko ogonowe jest odwrotnie i w ogóle jakieś takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 11 minut temu, kopernik napisał: Jak już ustalono, Nie ma porządnych modeli w 72 wogóle, one nie istnieją, oprócz rodzynka fokkera z edka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 14 godzin temu, myszaty napisał: Messerschmit Me -109 G lub K.. bo przecież nie ma porządnego w 72... Myszaty, nie bierz już tego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Obstawiam, że jeden z tych 1/72 to zajawkowany swego czasu Mustang D/K. Drugi natomiast to zagadka... Jeśli miałbym myśleć o jakimś nowym gwarantowanym hicie podobnym do P-51 którego w 1/72 brakuje to powiedziałbym, że P-38. Raczej J/L, bo wcześniejsze są cały czas dostepne z RS models. Ale pieniędzy na to bym nie postawił, bo opracowanie Lightninga na zbliżonym do P-51 poziomie to chyba jeszcze nie ten etap dla Army. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 2 minuty temu, HKK napisał: Obstawiam, że jeden z tych 1/72 to zajawkowany swego czasu Mustang D/K. Drugi natomiast to zagadka... Jeśli miałbym myśleć o jakimś nowym gwarantowanym hicie podobnym do P-51 którego w 1/72 brakuje to powiedziałbym, że P-38. Raczej J/L, bo wcześniejsze są cały czas dostepne z RS models. Ale pieniędzy na to bym nie postawił, bo opracowanie Lightninga na zbliżonym do P-51 poziomie to chyba jeszcze nie ten etap dla Army. RSowym badziewiem z przeciętną dystrybucją to bym się specjalnie nie przejmował, ale istnieje ryzyko, że Tamiya się zlituje i zmniejszy swoje 48ki; Japończycy są nieprzewidywalni, a dystrybucyjnie i marketingowo silniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ja trzymam kciuki i stawiam na Aichi D3A Val - zgadza się z japońską podpowiedzią, ładnie się skomponuje z Wildcatem, a dobrego modelu 1/72 nie ma, bo Fujimi leży pod względem detalu a Dragon merytorycznie. Poza tym Wojciech Bułhak preferuje oprócz poloników lotnictwo morskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) 8 minut temu, filipsg napisał: Ja trzymam kciuki i stawiam na Aichi D3A Val - zgadza się z japońską podpowiedzią, ładnie się skomponuje z Wildcatem, a dobrego modelu 1/72 nie ma, bo Fujimi leży pod względem detalu a Dragon merytorycznie. Poza tym Wojciech Bułhak preferuje oprócz poloników lotnictwo morskie Ja wiem, że japońskie lotnictowo ma swoich fanów, ale czy Val to byłbaby aż taka lokomotywa sprzedażowa jak Hurri czy Mustang? A nawet Wildcat? Sam fakt, że dobrego modelu brakuje, to jeszcze nie przepis na hicior. Ale kto wie... Pozostaje problem gdzie tu zeskanować oryginał? Japoński trop jest wyraźny, ale obstawiałbym jednak coś bardziej mainstreamowego. Zero chyba odpada, czyli ... nie wiem. Edytowane 15 Marca 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Czemu Zero odpada? Z tego co wiem jest swietna Tamiya, ale Arma pokazała ze potrafi zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Ja stawiam na F4F-3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 46 minut temu, HKK napisał: Ja wiem, że japońskie lotnictowo ma swoich fanów, ale czy Val to byłbaby aż taka lokomotywa sprzedażowa jak Hurri czy Mustang? A nawet Wildcat? Sam fakt, że dobrego modelu brakuje, to jeszcze nie przepis na hicior. Ale kto wie... Pozostaje problem gdzie tu zeskanować oryginał? Japoński trop jest wyraźny, ale obstawiałbym jednak coś bardziej mainstreamowego. Zero chyba odpada, czyli ... nie wiem. Nie ma już z japońskiego lotnictwa nic, co byłoby mainstreamowe i niezagospodarowane przez innych Do skompletowania lotnictwa pokładowego Kido Butai z przełomu '41 i '42 brakuje tylko Val. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 2 godziny temu, filipsg napisał: Nie ma już z japońskiego lotnictwa nic, co byłoby mainstreamowe i niezagospodarowane przez innych Do skompletowania lotnictwa pokładowego Kido Butai z przełomu '41 i '42 brakuje tylko Val. Oj tam, zrobią Zero to dobrze się sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Thunderbolt i Corsair to też są konstrukcje ze sporymi możliwościami pudełkowania.... To tak w ramach armowej zgadywanki. Edytowane 15 Marca 2022 przez Woit Uzupełnienie treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 mowie wam, ze bedzie Wilga ( bo ja wlasnie swoja skonczylem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 W dniu 14.03.2022 o 20:19, Kolekcjoner WP napisał: Kwiat wiśni, to może być nawiązanie do kompotu wiśniowego i dostaniemy np jakiegoś czecha Może jakiś dwupłat? Attack Squadron, czyli dzisiejsza AH zrobiła ładnego Grummana F2F-1 z żywicy. Temat niszowy, ale dobrze zrobiony wtrysk żyłby na rynku po wsze czasy. Temat mają rozpracowany, czyli połowa roboty zrobiona. Obrazek z kwiatami wiśni sprawia, że jednak skłaniam się do kompotu wiśniowego, przefermentowanego i przepędzonego. Samolot będzie zielony. Zgniło-zielony. Przynajmniej częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 7 godzin temu, filipsg napisał: Ja trzymam kciuki i stawiam na Aichi D3A Val Nieeee! Niedawno swoją skończyłem. Tak nie wolno!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 No dobra, zdradzę. Modelem będzie śmigłowiec... PZL SM-4 Łątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Następny Bies? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 29 minut temu, Grzes napisał: No dobra, zdradzę. Modelem będzie śmigłowiec... PZL SM-4 Łątka Błogosławionyś między modelarzami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Iskar BR 200 ! Stąd wyprzedaż starych dwupaków , teraz zrobią dwupak z dwoma wersjami i Jak 9. Choć moje typy są raczej do du... jak zapowiadali Fokkera to stawiałem na PWS 10 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 6 godzin temu, Woit napisał: Thunderbolt i Corsair to też są konstrukcje ze sporymi możliwościami pudełkowania.... To tak w ramach armowej zgadywanki. Ech, dajesz mi nadzieję na poprawnego Corsaira -5N z Korei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 3 godziny temu, kopernik napisał: . Choć moje typy są raczej do du... jak zapowiadali Fokkera to stawiałem na PWS 10 ! PWS 10 by się przydał w plastiku, bo obecnie to tylko żywice, albo bialy kruk w postaci modelu RPM... Jego wątek hiszpański przyniósłby mu duże zainteresowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 8 godzin temu, sianko napisał: Następny Bies? Oł yes ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi