HKK Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 (edytowane) 55 minut temu, myszaty napisał: więc nawoływania do bojkotu możesz sobie wsadzić. Bo to tylko świadczy o pogubieniu się w rzeczywistości.. Masz jakiś problem dzisiaj @myszaty? Jednego nazywasz bufonem, drugiemu każesz sobie coś wsadzić ... Mamy Święta przypominam. Po co ta agresja? Niepodobne do Ciebie. Edytowane 24 Grudnia 2022 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 Nawoływanie oficjalne ,,bojkotu" jeżeli się chwali współpracą z konkurencją to nie żadna wolność i jest zwyczajnie słabe ...gdybyś to komuś napisał na priv - no problem, ale piszesz na ogólnym więc się licz z reakcją. 18 minut temu, HKK napisał: Mamy Święta przypominam. Po co ta agresja? Jaka agresja? Ty też próbujesz ubierać modelarstwo w jakieś chore formy rywalizacji by coś komuś udowodnić? ...tylko po co i na co to komu? Zdrowych i wesołych świąt ! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 Jakie oficjalne nawoływanie do bojkotu? Czy ja mam jakąś władzę? Mam kolegę modelarza i kiedyś mówię mu: Nie kupię Jaka-9 ze Zvezdy, bo taka sytuacja, a on kupił. Czy ja go zabiłem? Czy ja mu chociaż oczy wydłubałem? No nie, jest nadal moim kolegą:) Wyluzuj. Mogę podyskutować nad modelami KP, jak nad każdą zabawką politechniczną, ale to wolny wybór, jeśli chcesz się do mojego bojkotu dołączyć. Nie jest to oficjalny bojkot, a moja prywatna sprawa i jako taką propaguję. Poprosiłem o pokazanie takiego produktu Muzikanta, który mógłby zmienić moje postrzeganie tej firmy, jako zupełnie zbędnej na rynku. Zamiast ciągle mi wypominać coś, co nie ma z modelami KP nic wspólnego, postaraj się poszukać argumentów za produkcjami, które lubisz. OK, robi rzeczy niedostępne u innych wytwórców. Jeden ważny argument za. Konkretne pytanie: Co myślisz o kalkomaniach w zestawach KP? Czy są na akceptowalnym poziomie? Kolację wigilijną mam dopiero o 22 więc jeszcze trochę możemy pogadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 Panowie dajcie już spokój. Ta dyskusja do niczego dobrego nie doprowadzi. Cieszmy się świąteczną rodzinną atmosferą. 12 minut temu, letalin napisał: Kolację wigilijną mam dopiero o 22 więc jeszcze trochę możemy pogadać. @letalinznam to z własnego doświadczenia.Dlatego zmieniłem pracę.Bo kolacja wigilijna albo rano albo w nocy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 3 godziny temu, letalin napisał: Poprosiłem o pokazanie takiego produktu Muzikanta, który mógłby zmienić moje postrzeganie tej firmy, jako zupełnie zbędnej na rynku. To, drogi kolego, Twoja odpowiedz na zadane przez Ciebie pytanie: 7 z nich mam zamiar sobie zostawić. Tylko ze względu na brak alternatywy. I ta wypowiedz w zasadzie wyczerpuje temat zasadności istnienia KP. Dla modeli których nikt inny w technologii wtryskowej do tej pory nie wydał. Nawet Ty przyznałeś 7 beznadziejnym modelom KP prawo pobytu w Twojej kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Cała ta dyskusja o KP no jest wymianą bez rezultatu w moim odczuciu. Jak pisałem wcześniej bycie współpracownikiem jednej firmy do czegoś zobowiązuje. Mój kolega z pracy został zwolniony, gdy na kontroli jakości rozmów wyszło, że krytykuje konkurencję. Narażało to obecnego pracodawcę nawet na kontrolę odpowiednich urzędów. Pewnych rzeczy poprostu się nie robi. Ja współpracuje z kilkoma firmami modelarskimi z kraju i z zagranicy. I kiedy dany model ma dostępna alternatywę to mówię, że takowa jest dostępna, ale bez rugania konkurencji. Miałem taką sytuację, że osoba z firmy zagranicznej prosiła mnie o szczerą do bólu opinię nawet jeśli będzie negatywna. Modelarstwo to hobby, a to z założenia ma dawać radość. Dla jednych będą to modele KP dla innych Tamiya. Grunt to uszanować czyiś wybór. Na przykład AMP ma ciekawe modele, ale mnie póki co przerastają. I nikogo od nich nie odwodze. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez Sjmport 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Grudnia 2022 Share Napisano 25 Grudnia 2022 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Ktokolwiek widział , ktokolwiek coś wie o tym modelu https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235042389-172-arado-ar232a-0-tausendfüßler-by-mars-models-3d-renders/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 nie wiem, czy to ten dzial, ale napisze Znalazlem stary katalog RS-a z 2009 Sa jeszcze, czy zostali zamuzykowani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 13 godzin temu, BRAVO112 napisał: nie wiem, czy to ten dzial, ale napisze Znalazlem stary katalog RS-a z 2009 Sa jeszcze, czy zostali zamuzykowani? Są, ale głównie wznawiają starsze rzeczy, nowych opracowań za wiele nie ma. Ostatnie chyba to: https://www.kfs-miniatures.com/1-72-arado-ar-199-rs-models/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 MiG-29 Z GWH 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Hmm.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 W dniu 25.12.2022 o 12:51, _OldMan_ napisał: Czyli jest dubel, F-14 + F-4 w barwach Irańskich. I to obydwa z Fine Molds. Pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 6 godzin temu, em napisał: MiG-29 Z GWH Wygląda dosłownie jak zmniejszona 48, ale to tylko plus. Ciekawe jak rozwiązali kwestie wlotów powietrza, mam nadzieję na jednoczęściowe jak w Trumpku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 ogladalem w necie wypraski Sally i wygladaly lepiej niz OK oczywiscie trzeba obejrzec zestaw juz po kupieniu ( ca 150 zl ) a co do Mig-a 29 z GWH i F14 z Fine Molds - jakos tak slabo to wszystko wychodzi 100 razy powtarzane zestawy, coraz lepsze z coraz wieksza iloscia nitow i dupereli a setki zestawow leza w szafie i kwicza..... Ja nie kupuje no chyba, ze pokaze sie ladna Wilga z Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 Oj tam - od przybytku głowa nie boli ☝ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 27 Grudnia 2022 Share Napisano 27 Grudnia 2022 7 godzin temu, HK1885 napisał: Hmm.... Nawet rozważałem, a potem zobaczyłem to: i mi się odechciało 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Grudnia 2022 Share Napisano 28 Grudnia 2022 5 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: i mi się odechciało Wydziwiasz... Zaraz będą puzzle od Eduarda. Pewnie będą kosztowa tyle co pół modelu, albo cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Taki fajny SET od Revella na 75 lat USAF [05670] EDIT: ICM na 2023 zapowiada małe OV-10A oraz D BRONCO ! Edytowane 31 Grudnia 2022 przez mirage3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, mirage3 napisał: Taki fajny SET od Revella na 75 lat USAF [05670] EDIT: ICM na 2023 zapowiada małe OV-10A oraz D BRONCO ! W końcu powrót F-89 Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Pstryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, mirage3 napisał: ICM na 2023 zapowiada małe OV-10A oraz D BRONCO ! A miałem ostatnio Academy/Revella kupić. OV-1 od ClearProp już mam, jeszcze jakby Special Hobby tę nową wersję Pucary w końcu wydało, to już możnaby kolekcję śmigłowych COINów zakładać. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 31 Grudnia 2022 Share Napisano 31 Grudnia 2022 ten z Academy bardzo fajny. Jeden, juz troche zakurzony stoi u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 W dniu 28.12.2022 o 05:44, HK1885 napisał: Wydziwiasz... Zaraz będą puzzle od Eduarda. Pewnie będą kosztowa tyle co pół modelu, albo cały. Już jest https://www.eduard.com/index.php?lang=1¤cy=0&cl=search&listorderby=oxarticles.oxactivefrom&listorder=desc&sendSearchForm=1&searchparam=Ki+21 Faktycznie jest trochę zabawy z maskowaniem , ale tak jest w prawie każdym bombowcu z 2 wojny. Czy ktoś wie kiedy ICM wyda go w skali 1/48 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi