Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

Łza się w oku kręci, ten Ił-2M ma swoje lata, jest z 2019 roku , jeszcze przed Covidem... Tak to stary Smer ale przerobiony a nawet KFS dobrze o nim się wypowiadał. Oczywiście w pudle. 1/72 Iljušin Il-2 „Interim Gunners Station“ - KP - KFS-miniatures 

Obecnie dołozyli chyba tylko swoje maski.

• Thanks 1

4 godziny temu, Maxy napisał:

Łza się w oku kręci, ten Ił-2M ma swoje lata, jest z 2019 roku , jeszcze przed Covidem... Tak to stary Smer ale przerobiony a nawet KFS dobrze o nim się wypowiadał. Oczywiście w pudle. 1/72 Iljušin Il-2 „Interim Gunners Station“ - KP - KFS-miniatures 

Obecnie dołozyli chyba tylko swoje maski.

trochę cię rozczaruję , ten wypust Smera jest z .... 1997 roku.

Uporządkujmy wszystko. KP wypuszcza jako nowość starego rupiecia z 1997 roku, którego wydał w 2019 roku, wymieniając kadlub na swój oparty o stare formy, w 2025 wydaje ponownie ten sam model opisując go jako Hitech, bo dodaje maski. 

Geniusz!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

25 minut temu, Moses napisał:

Uporządkujmy wszystko. KP wypuszcza jako nowość starego rupiecia z 1997 roku, którego wydał w 2019 roku, wymieniając kadlub na swój oparty o stare formy, w 2025 wydaje ponownie ten sam model opisując go jako Hitech, bo dodaje maski. 

Geniusz!

A gdzie wady?

A gdyby taki model biznesowy zastosować w gastronomii - ooo, to byłby przepis na sukces.

Ależ nie  od dziś wiadomo, że najlepszym w gastronomi daniem są gołąbki. Pierwszego dnia serwujesz gołąbki. Drugiego dnia dodajesz do resztek wodę i podajesz bigos. Trzeciego dnia dodajesz do resztek wodę i w karcie pojawia się kapuśniak.

• Haha 1

1 godzinę temu, HKK napisał:

Ten Astir z KP to również zestaw sprzed kilku lat. Tragiczny.

Bo ja wiem... Dla mnie to typowy model szybowca w obecnych czasach.

• Like 1

Godzinę temu, Cypis napisał:

model samolotu AIR-7 z ruskiej firmy Hangar 72 , druk 3D

Zrobiony trochę po amatorsku. Lotki drukowane w poziomie - zaproszenie do odkształcenia. Co widać na modelu. Pierścień Townenda ma podpory od przodu, gdzie ślady będą najbardziej widoczne. Oszklenie drukowane z przeźroczystej żywicy, co w komercyjnym modelu jest mocno kontrowersyjne. Itd.

W dniu 23.09.2025 o 21:31, Moses napisał:

Dziękuję za opinię co do Kory, chyba sobie odpuszczę w takim razie. 

Chyba zbyt łatwo odpuszczasz.

Nie wiem czy doradzający w kwestii modeli Kory cokolwiek skleili tej firmy.

Wiadomo dwie rzeczy ;

-to są szortruny

-nikt inny tych maszyn nie wypuści jako "normalne" modele 

Z tych zestawów które skleiłem wszystkie stoją na półce i nic im nie brakuje.

Chyba że na oko widzisz 2mm niezgodności z planami  i nie możesz z tego powodu spać.

• Like 1

3 minuty temu, zloty napisał:

Chyba zbyt łatwo odpuszczasz.

Tak masz rację, łatwo odpuszczam, właśnie dlatego że shortrun, dwupłatów i zywiczny. Poczekam, może ktoś na Britmodellerze, albo na scslemateas zrobi, i wtedy ocenie raz jeszcze

1 godzinę temu, zloty napisał:

Nie wiem czy doradzający w kwestii modeli Kory cokolwiek skleili tej firmy.

Skleiłem od nich dwa modele Saiman 202 bis i Romeo Ro.41. Oba sklejało się dobrze. Nawet jak na short runowy dwupłat (Ro.41) to tragedii nie było. Lepszy niż SVA z KP. Klocki lego to nie są ale da się z tego zrobić dobry modele.

7 godzin temu, Wymysl napisał:

Dakota Hobby Boss z 9 wariantami malowania

1758979861172.jpg

1758979875928.jpg

1758979867048.jpg

Dakota -> 👍👍👍

Koniec walki z rozsypującymi się kalkami Intech.

Edytowane przez wuwumaster
  • Like 1