bazylms Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Trochę mało teraz czasu na zabawę z malowaniem to sobie rozgrzebałem Syryjskiego T-62. O taki: Jakościowo jest słabo i szału nie ma jak to czasami u Trumpka bywa, ale coś tam się poskłada. Na chwilę obecną mam obrobione koła i zacząłem składać kadłub. Na płycie nadsilnikowej chciałbym pokazać siatki i poniżej są następujące opcje. 1. Jedna pokrywa zamknięta a druga to w konfiguracji z następnych fotek. 2. Pokrywa kompletnie usunięta. 3. Pokrywa w pozycji otwartej (Trumpek serwuje dwa potężne ślady po wypychaczach od wewnętrznej strony). Na modelach znalezionych w sieci albo klapy są zamknięte, albo ich w ogóle nie ma. Jakieś sugestie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Bardziej bym sie staral sugerowac zdjeciami orginalow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2019 Właśnie o to chodzi ze nie znalazłem żadnego zdjęcia w czasie używania pojazdu z widokiem z góry, gdzie byłaby widoczna ta płyta. Wszystko widok boczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 12 godzin temu, bazylms napisał: Jakościowo jest słabo i szału nie ma jak to czasami u Trumpka bywa, ale coś tam się poskłada. Słabe spasowanie czy coś innego? Pytam, bo myślałem o kupieniu tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 Ja bym wywalił tą pokrywę, po pierwsze dlatego, że siatki są ciekawsze. A po drugie z tego co zaobserwowałem, to wszelkie stare "T" w Syrii i na Bliskim Wschodzie czasami jeżdżą wręcz z pootwieranymi całymi płytami nadsilnikowymi - być może to kwestia chłodzenia. I kilka T-62: Jest też jeden przykład z klapą obecną, ale otwartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Grudnia 2019 Share Napisano 4 Grudnia 2019 Czekam na ciekawe malowanie i ślady użytkowania. Można poszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2019 Spasowanie, ślady po wypychaczach. Powiedziałabym że typowy Trumpeter. Dzięki Kamil. To teraz jeszcze taka kwestia. Jak klapy wywalę to tę oś-zawias też cały usunąć czy można zostawić? Makinen, model jak u Kamila to raczej nie będzie, ale zobaczymy co się uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Grudnia 2019 Share Napisano 5 Grudnia 2019 Widzę, że nowy warsztacik ruszył. A co tam słychać w temacie T-28?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2019 Czeka na spokojniejsze czasy, teraz mam trochę bieganiny. A klejenie można w każdej chwili przerwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2019 W wolnych chwilach działam z gąsienicami. Pierwszy raz składam Masterclub i w sumie to szału na mnie nie zrobiły. Może to tylko te, ale ogniwa nie chcą się składać i każde trzeba szlifować aby się zazębiły. Jak do tej pory takich akcji z Friulami jeszcze nie miałem. Też mają nadlewki. Gdyby nie to to byłoby cacy. Mam jeszcze kilka zestawów, więc zobaczymy - może będzie lepiej. Przy okazji wszystkim Szczęśliwego Nowego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 Trochę się udało podziałać. Kiedyś na forum ktoś wkleił schemat instalacji paliwowej do zbiorników na blotnikach. Nie mogę znaleźć. Jakby ktoś miał to byłoby super. Przydałyby się też do zbiorników na tyle oraz układ przewodów do lamp. Coś tam poszukam, ale może ktoś ma pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 To co prawda do T-55, ale chyba niewiele się różnią. (Albo wcale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2020 Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 Coś tam znowu przybyło. Zastanawiam się nad tylnymi beczkami - montować je czy nie? Ich jakość nie powala, ale mnie to aż tak nie przeszkadza. Jest też opcja zostawienia samych uchwytów, albo nawet tylko mocowania na tylnej płycie. W ostatnim przypadku trzeba by odciąć część mocowania i wywiercić otwory. Nie mogę jednak trafić na fotkę co tam powinno zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 11 godzin temu, bazylms napisał: Coś tam znowu przybyło. Zastanawiam się nad tylnymi beczkami - montować je czy nie? Ich jakość nie powala, ale mnie to aż tak nie przeszkadza. Jest też opcja zostawienia samych uchwytów, albo nawet tylko mocowania na tylnej płycie. W ostatnim przypadku trzeba by odciąć część mocowania i wywiercić otwory. Nie mogę jednak trafić na fotkę co tam powinno zostać? Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Dzieki, elegancka fotka. To jak wg. was go robić - z beczkami czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 ja za opcję bez beczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Bardziej mnie się podoba bez beczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Ja wole z beczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Ja bym zostawił beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Lepiej bez beczek. W czasie walk beczki się wywalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Lepiej z beczkami , można dłużej pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Daj jedną beczkę i wszyscy będą zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 Jak idzie w bój to bez beczek . Fajnie, że wziąłeś na warsztat tanka :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 Będzie więc bez beczek. Dla zwolenników tychże będzie kiedyś T-90 i w nim je zamontuję. Teraz dwie opcje mocowania, które wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi