bazylms 123 Posted Tuesday at 10:23 PM Trochę mało teraz czasu na zabawę z malowaniem to sobie rozgrzebałem Syryjskiego T-62. O taki: Jakościowo jest słabo i szału nie ma jak to czasami u Trumpka bywa, ale coś tam się poskłada. Na chwilę obecną mam obrobione koła i zacząłem składać kadłub. Na płycie nadsilnikowej chciałbym pokazać siatki i poniżej są następujące opcje. 1. Jedna pokrywa zamknięta a druga to w konfiguracji z następnych fotek. 2. Pokrywa kompletnie usunięta. 3. Pokrywa w pozycji otwartej (Trumpek serwuje dwa potężne ślady po wypychaczach od wewnętrznej strony). Na modelach znalezionych w sieci albo klapy są zamknięte, albo ich w ogóle nie ma. Jakieś sugestie? 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kzugaj 24 Posted Tuesday at 11:57 PM Bardziej bym sie staral sugerowac zdjeciami orginalow Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted yesterday at 06:15 AM Właśnie o to chodzi ze nie znalazłem żadnego zdjęcia w czasie używania pojazdu z widokiem z góry, gdzie byłaby widoczna ta płyta. Wszystko widok boczny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
StarBourne 14 Posted yesterday at 10:49 AM 12 godzin temu, bazylms napisał: Jakościowo jest słabo i szału nie ma jak to czasami u Trumpka bywa, ale coś tam się poskłada. Słabe spasowanie czy coś innego? Pytam, bo myślałem o kupieniu tego modelu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kamil K. 133 Posted yesterday at 11:47 AM Ja bym wywalił tą pokrywę, po pierwsze dlatego, że siatki są ciekawsze. 😉 A po drugie z tego co zaobserwowałem, to wszelkie stare "T" w Syrii i na Bliskim Wschodzie czasami jeżdżą wręcz z pootwieranymi całymi płytami nadsilnikowymi - być może to kwestia chłodzenia. I kilka T-62: Jest też jeden przykład z klapą obecną, ale otwartą. 😉 Quote Share this post Link to post Share on other sites
makinen 56 Posted yesterday at 11:57 AM Czekam na ciekawe malowanie i ślady użytkowania. Można poszaleć 😁 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted yesterday at 08:59 PM Spasowanie, ślady po wypychaczach. Powiedziałabym że typowy Trumpeter. Dzięki Kamil. To teraz jeszcze taka kwestia. Jak klapy wywalę to tę oś-zawias też cały usunąć czy można zostawić? Makinen, model jak u Kamila to raczej nie będzie, ale zobaczymy co się uda zrobić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markuz 35 Posted 13 hours ago Widzę, że nowy warsztacik ruszył. A co tam słychać w temacie T-28?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted 7 hours ago Czeka na spokojniejsze czasy, teraz mam trochę bieganiny. A klejenie można w każdej chwili przerwać. Quote Share this post Link to post Share on other sites