Slawek_26869 Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 11 minut temu, kopernik napisał: Ciekawe, jak koleś to odkurza Na pewno ostrożnie Cytuj
mig Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Na pewno ostrożnie To, że ostrożnie to wiadomo. Ale ile czasu trzeba na to poświęcić. Edytowane 27 Maja 2020 przez mig Cytuj
Slawek_26869 Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 2 godziny temu, mig napisał: .............. Ale ile czasu trzeba na to poświęcić. Zależy od operatywności i sprawności właściciela, sprzątaczki, osób trzecich* * Niepotrzebne skreślić. Cytuj
thor_ Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 22:11, Gerd napisał: Odpalało się a jak! Dziś nikt by dziecku nie sprzedał modeli i takiego silnika. Ile krzyku by się podniosło.... głównie dorosłych już dziś nieudaczników którzy za szczeniaka nigdy szyby piłka nie wybili bo mama... nie mówiąc już o samodzielnym zbudowaniu Jaskółki... z silnikiem....od Mirka Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie... Osobiście swoim synom kilka kupilem w zeszłym roku w wakacje "rozstrzelaliśmy" nimi niebo nad lotniskiem w Debrznie Cytuj
myszaty Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 Cytat Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie Ha ha ...wytłumacz to mojej żonie.... Cytuj
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 No tak, żona to skrzyżowanie urzędu celnego z komisją weryfikacyjną... Gdyby nie one to byśmy modelami "zarośli" na 3 pokolenia do przodu... 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 2 minuty temu, WujekAlice napisał: A co to to UDT? Np windę w pracy masz? Jeżeli tak to gdzieś jest na niej napisane UDT nr.............. ważny do................. UDT - Urząd Dozoru Technicznego. Każda cysterna, winda, dźwig (winda tez jest dźwigiem), żuraw itp muszą mieć badanie dopuszczające UDT, inaczej doopa z użytkowania. Nielegał znaczy się i kara. Cytuj
Burall Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 On 5/27/2020 at 7:39 AM, kopernik said: Ciekawe, jak koleś to odkurza o i chusteczki szczęścia są 2 Cytuj
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 1 godzinę temu, abtb napisał: Np windę w pracy masz? Jeżeli tak to gdzieś jest na niej napisane UDT nr.............. ważny do................. UDT - Urząd Dozoru Technicznego. Każda cysterna, winda, dźwig (winda tez jest dźwigiem), żuraw itp muszą mieć badanie dopuszczające UDT, inaczej doopa z użytkowania. Nielegał znaczy się i kara. Chłopie, u mnie na wsi trzy windy na krzyż - skąd ja mam to wiedzieć? W windzie to ja rzadziej bywam niż w filharmonii Cytuj
Grzes Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 11 minut temu, WujekAlice napisał: trzy windy na krzyż Skonkretyzuj, bo nie wiadomo czy krzyże w windach czy windy na krzyżu... Cytuj
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Zapominałeś o sklepie z dewocjonaliami i pamiątkami. Cytuj
abtb Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) Godzinę temu, WujekAlice napisał: W windzie to ja rzadziej bywam niż w filharmonii U mnie odwrotnie. Pewnie dla tego ze mnie taka świnia. Jak już otworzą filharmonie po pandemii to chyba pójdę i się odchamię Edytowane 28 Maja 2020 przez abtb 1 1 Cytuj
myszaty Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) To może na lot CMELAKA z KP? Edytowane 28 Maja 2020 przez myszaty 1 Cytuj
abtb Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Cytuj
kopernik Napisano 28 Maja 2020 Autor Napisano 28 Maja 2020 2 godziny temu, abtb napisał: Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Są tacy co zaryzykowali. 1 3 Cytuj
kopernik Napisano 28 Maja 2020 Autor Napisano 28 Maja 2020 Trochę odlecieliśmy od tematu. Oto forma i model. Niestety, okazuje się, że 50 lat później naszych inwestorów ciągle nie stać na coś takiego. 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 10 godzin temu, abtb napisał: Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś fanem BVB Dortmund. Oni też jak cmelaki wyglądają Cytuj
WujekAlice Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 7 godzin temu, kopernik napisał: Trochę odlecieliśmy od tematu. Oto forma i model. Niestety, okazuje się, że 50 lat później naszych inwestorów ciągle nie stać na coś takiego. Bardzo porządny model. I wypraski i robota. Twój wyrób? 1 Cytuj
Gerd Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Super tata namówiłeś mnie! Uwaga Balice! Nadchodzę! Cytuj
Gerd Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 W dniu 27.05.2020 o 19:32, thor_ napisał: Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie... Osobiście swoim synom kilka kupilem w zeszłym roku w wakacje "rozstrzelaliśmy" nimi niebo nad lotniskiem w Debrznie Super tata namówiłeś mnie! Uwaga Balice! Nadchodzę! Cytuj
jmx62 Napisano 30 Maja 2020 Napisano 30 Maja 2020 Coś tego...no... dawno nic nie pisałemcieszycie się co? Nic z tego jestem i zostaję z Wami. Po prostu jakoś wena tfurcza mnie opuściła. Ale do rzeczy, wracam to tematu vacu. Widział ktoś takiego bro-cudaka? Bo ja ani modelu ani "oryginału" Cytuj
kopernik Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 Broplan, to firma która modele zaczęła wypuszczać na początki lat 90-tych. Ze względu na tematykę rzuciłem się na nie i nie zważając na technologię kupowałem. próby zrobienia z nich w miarę poprawnych modeli często kończyły się fiaskiem, do tego te żółknące oszklenie ... Po pierwszych zachwytach przyszło opamiętanie i rozważenie: tematyka ocena +; sklejalność - ; cena -; dostępność -. 1-3 to zakończyło moją przygodę z Broplanem. Modele które miałem, sprzedałem, nie mogłem znieść widoku tych pożółkłych elementów. Do dziś trzymam się z daleka od oszklenia vacu. Zostawiłem sobie tylko Lima - 5Mz myślą o wykorzystaniu jako bazy niektórych elementów. Swoją drogą, firma wydała masę modeli a w Polsce nikt nie jest godzien ich sprzedawać. Podobno właściciel stawia jakieś niewyobrażalne warunki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi