Slawek_26869 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 11 minut temu, kopernik napisał: Ciekawe, jak koleś to odkurza Na pewno ostrożnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Na pewno ostrożnie To, że ostrożnie to wiadomo. Ale ile czasu trzeba na to poświęcić. Edytowane 27 Maja 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 2 godziny temu, mig napisał: .............. Ale ile czasu trzeba na to poświęcić. Zależy od operatywności i sprawności właściciela, sprzątaczki, osób trzecich* * Niepotrzebne skreślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 22:11, Gerd napisał: Odpalało się a jak! Dziś nikt by dziecku nie sprzedał modeli i takiego silnika. Ile krzyku by się podniosło.... głównie dorosłych już dziś nieudaczników którzy za szczeniaka nigdy szyby piłka nie wybili bo mama... nie mówiąc już o samodzielnym zbudowaniu Jaskółki... z silnikiem....od Mirka Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie... Osobiście swoim synom kilka kupilem w zeszłym roku w wakacje "rozstrzelaliśmy" nimi niebo nad lotniskiem w Debrznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Cytat Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie Ha ha ...wytłumacz to mojej żonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 No tak, żona to skrzyżowanie urzędu celnego z komisją weryfikacyjną... Gdyby nie one to byśmy modelami "zarośli" na 3 pokolenia do przodu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 ja bym jescze dorzucił udt i bhp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 w pełni sie zgadzam D..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 A co to to UDT? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 2 minuty temu, WujekAlice napisał: A co to to UDT? Np windę w pracy masz? Jeżeli tak to gdzieś jest na niej napisane UDT nr.............. ważny do................. UDT - Urząd Dozoru Technicznego. Każda cysterna, winda, dźwig (winda tez jest dźwigiem), żuraw itp muszą mieć badanie dopuszczające UDT, inaczej doopa z użytkowania. Nielegał znaczy się i kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burall Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 On 5/27/2020 at 7:39 AM, kopernik said: Ciekawe, jak koleś to odkurza o i chusteczki szczęścia są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 1 godzinę temu, abtb napisał: Np windę w pracy masz? Jeżeli tak to gdzieś jest na niej napisane UDT nr.............. ważny do................. UDT - Urząd Dozoru Technicznego. Każda cysterna, winda, dźwig (winda tez jest dźwigiem), żuraw itp muszą mieć badanie dopuszczające UDT, inaczej doopa z użytkowania. Nielegał znaczy się i kara. Chłopie, u mnie na wsi trzy windy na krzyż - skąd ja mam to wiedzieć? W windzie to ja rzadziej bywam niż w filharmonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 11 minut temu, WujekAlice napisał: trzy windy na krzyż Skonkretyzuj, bo nie wiadomo czy krzyże w windach czy windy na krzyżu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Zapominałeś o sklepie z dewocjonaliami i pamiątkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) Godzinę temu, WujekAlice napisał: W windzie to ja rzadziej bywam niż w filharmonii U mnie odwrotnie. Pewnie dla tego ze mnie taka świnia. Jak już otworzą filharmonie po pandemii to chyba pójdę i się odchamię Edytowane 28 Maja 2020 przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) To może na lot CMELAKA z KP? Edytowane 28 Maja 2020 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Maja 2020 Autor Share Napisano 28 Maja 2020 2 godziny temu, abtb napisał: Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Są tacy co zaryzykowali. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Maja 2020 Autor Share Napisano 28 Maja 2020 Trochę odlecieliśmy od tematu. Oto forma i model. Niestety, okazuje się, że 50 lat później naszych inwestorów ciągle nie stać na coś takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 10 godzin temu, abtb napisał: Żartujesz chyba. Jeszcze mnie przy wejściu zatrzymają, pomalują w żółto czarne paski i będę cmelak ja ta lala. Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś fanem BVB Dortmund. Oni też jak cmelaki wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 7 godzin temu, kopernik napisał: Trochę odlecieliśmy od tematu. Oto forma i model. Niestety, okazuje się, że 50 lat później naszych inwestorów ciągle nie stać na coś takiego. Bardzo porządny model. I wypraski i robota. Twój wyrób? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Super tata namówiłeś mnie! Uwaga Balice! Nadchodzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 W dniu 27.05.2020 o 19:32, thor_ napisał: Bez problemu dziś kupisz takie rakiety z silnikami i nikt nie legitymuje przy zakupie... Osobiście swoim synom kilka kupilem w zeszłym roku w wakacje "rozstrzelaliśmy" nimi niebo nad lotniskiem w Debrznie Super tata namówiłeś mnie! Uwaga Balice! Nadchodzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 Coś tego...no... dawno nic nie pisałemcieszycie się co? Nic z tego jestem i zostaję z Wami. Po prostu jakoś wena tfurcza mnie opuściła. Ale do rzeczy, wracam to tematu vacu. Widział ktoś takiego bro-cudaka? Bo ja ani modelu ani "oryginału" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 Broplan, to firma która modele zaczęła wypuszczać na początki lat 90-tych. Ze względu na tematykę rzuciłem się na nie i nie zważając na technologię kupowałem. próby zrobienia z nich w miarę poprawnych modeli często kończyły się fiaskiem, do tego te żółknące oszklenie ... Po pierwszych zachwytach przyszło opamiętanie i rozważenie: tematyka ocena +; sklejalność - ; cena -; dostępność -. 1-3 to zakończyło moją przygodę z Broplanem. Modele które miałem, sprzedałem, nie mogłem znieść widoku tych pożółkłych elementów. Do dziś trzymam się z daleka od oszklenia vacu. Zostawiłem sobie tylko Lima - 5Mz myślą o wykorzystaniu jako bazy niektórych elementów. Swoją drogą, firma wydała masę modeli a w Polsce nikt nie jest godzien ich sprzedawać. Podobno właściciel stawia jakieś niewyobrażalne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi