barszczo Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Detal świetny, to lubię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Wow. Ja patrzę na taką robotę i pomyślę jak ja robie takie detale to... no... muszę się jeszcze sporo nauczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Golenie kapitalne ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Pięknie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 To, że dokładne, staranne, spójne i konsekwentne to wiadomo. Ale bardzo pozytywne jest też to, że po okresie swoistego zawieszenia warsztatu, prace nad modelami nabrały systematyczności. Uważaj, bo się przyzwyczaisz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) I skończy Horneta, Spita i weźmie się za Tomcata. Taka wizja mi się bardzo podoba. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez rymulus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Dzięki Wam. Tym bardziej czuję pozytywne ciśnienie, by sukcesywnie działać. Mikołaj, myślę że ten model i tryb w jakim powstaje to taki dość zdrowy rytm. Może nawet za dużo czasami mu poświęcam kosztem innych aktywności, albo snu. Byłoby super gdyby tak to już u mnie zostało i chętnie się do tego przyzwyczaję. Łukasz, tej ścieżki będę się trzymał jak pijany płotu. Chyba, że znów mnie jakieś złe dusze na inny wspólny projekt namówią. Ale będę się twardo opierał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Coś pięknego, gratuluję takich umiejętności! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Kabelki to drut ołowiany? Ładnie się układa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Lubię to . Golenie jak w prawdziwym samolocie . Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 8 godzin temu, kozborn napisał: Coś pięknego, gratuluję takich umiejętności! Dzięki, ale żadnej magii tu nie ma. To głównie kwestia poświęcenia więcej czasu by dojść tam gdzie się założy. 4 godziny temu, zaruk napisał: Kabelki to drut ołowiany? Ładnie się układa... Cynowy. 0,2mm. Sam się nie układa. Aż taki fajoski to on nie jest Ale pracuje się faktycznie przyjemnie. Jako ciekawostkę dodam, że w żadnym punkcie oprócz początku czy końca przewody nie są przyklejone. Klejone są przelotki, przez który przewód przechodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomhajzler@gmail.com Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Lubię oglądać relacje z takich projektów, gdzie autor kładzie duży nacisk na waloryzację modelu. To daje dodatkowego kopa we własnych projektach. W tym przypadku określenie SUPER znajdujące się w tytule relacji nie odnosi się do wersji samolotu. TH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 Dzięki Tomek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Pomyślałem, że wpadnę z krótkim raportem pośrednim, zanim pojawi się post podsumowujący kilkutygodniową zabawę z podwoziem. Model stoi na własnych kołach i jestem w momencie uzupełniania podwozia o niektóre wykonane wcześniej, a czekające na swoją kolej podzespoły. Jak choćby cały blok odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie pokryw podwozia przedniego. To jeden siłownik hydrauliczny umiejscowiony w rogu komory mieszczącej same koła: Który jest schowany za rusztowaniem, na którym oparty jest cały zestaw przegubów i bloczków przenoszących ruch na pokrywy, przez popychacze, które wkleję (kiedy powstaną) na sam koniec. Pokrywy podwozia przedniego, jak już pisałem, powoli trafiają na swoje miejsce. Pokazuję tym razem tę najbardziej skomplikowaną, która w 95% składa się z mosiądzu i miedzi, a która finalnie wygląda tak: A tu pierwsze "kroki" o własnych siłach. Geometria podwozia się zgadza, koła nie "tańczą" - jest OK. A skoro stoi, to od razu też sprawdziłem koncepcję podstawki, o której myślę od dłuższego czasu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Koks (od córki się nauczyłem, że tak się mówi) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Kurde biegam tutaj jak ponad ćwierć wieku temu po Przegląd Konstrukcji Lotniczych do kiosku Pięknie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Koks (od córki się nauczyłem, że tak się mówi) Miku, kiedy mój młody przynosi ze szkoły podobne hasła, to lekko oczy i uszy przecieram, hahaha 14 minut temu, Psar77 napisał: Kurde biegam tutaj jak ponad ćwierć wieku temu po Przegląd Konstrukcji Lotniczych do kiosku Pięknie ! Też biegałem. To były czasy! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 cudo.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 W pierwszej chwili myślałem, że to kokpit, a nie komora na koła - tyle tam różności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Dobrze, że robię go z lekkim przymrużeniem oka, bo tych różności - jak oceniam po zdjęciach, to tam jeszcze nieco powinno być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 No to już na tym etapie Marcinie pozamiatałeś nie potrzebnie człowiek kupuje dodatki bo jak prosto z pudła to wiele tłumaczy. Ale jak się chce zwaloryzować TROCHĘ to lepiej nie oglądać takich warsztatów , żartuję piękna praca chociaż trochę można podpatrzeć jak i co ... przecież dokładnie nie musowo kopiować Podglądam dalej i życzę dobrnięcia do końca . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 1 godzinę temu, Marcin Witkowski napisał: robię go z lekkim przymrużeniem oka Skandaliczna wypowiedź 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 56 minut temu, Mikolaj75 napisał: Skandaliczna wypowiedź Popieram w całej rozciągłości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Skandaliczna wypowiedź Kto zna Marcina ten wie, że on zawsze ma lekko przymrużone oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Wygląda to niesamowicie aż miło popatrzeć , tym bardziej, że to 48 a nie tak jak mój Mig w 32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi