KAMIL90 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Przeglądając warsztaty ze Straykerem na forum postanowiłem zbudować sobie taki pojazd . Od dawna mam upatrzony jeden pojazd ze zdjęcia na którym chcę się wzorować . I tu moje pytanie czy w Polsce można kupić taki trał minowy jak jest na zdjęciu , chodzi mi o skalę 1/35 . Znalazłem dwa rodzaje ale te są dedykowane do Humvee i pewnie nie będą pasować do Straykera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Dokładnie taki trał SPARK jak na Twoim zdjęciu, z mocowaniem dla Strykera, robi Blast Model: http://www.phpshopxml.com/blamod.shop/CID/c3809d3718c1a236524efdd83a01c0b6/function/itemPageDisplay/shopItemCode/BL35152K Nie do kupienia w Polsce (chyba, że z drugiej reki). Legend Production robi również taki trał, ale z mocowaniem dla RG-31: http://www-legend.co.kr/portfolio/lf1279-spark-mine-roller-for-rg-31/ lub dla M923: http://www-legend.co.kr/portfolio/lf1243-spark-mine-roller-for-m923-front/ Legenda sprowadza - mam nadzieję, że jeszcze to robi - Jadar. Trumpeter w swoim modelu M1132 ma również trał SPARK, ale wygląda chyba trochę inaczej: http://www.mojehobby.pl/products/M1132-Stryker-Engineer-Squad-Vehicle-w-LWMR-Mine-Roller-SOB.html Ale to raczej drobne różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 My z Piorkurem szykujemy grupę inicjatywną do zakupów w Blastmodels (zakupy powyżej 100 jurków przesyłka gratis ) zapraszamy . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Witam, jak w temacie, poszukuję modelu T 26 w skali 1:48 lub 1:56 (28mm). Będę wdzięczny za wskazanie zestawów w tych skalach, o ile takie są Ew. czy konwersja z 7tp była by możliwa? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 W 1:48 jest żywica Gaso.line numer katalogowy GAS50187K. Konwersja z 7TP jest trudna, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie modelu 7TP w tej skali ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Z tym 7tp sam już zauważyłem Dzięki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Witam Być może gdzieś bym znalazł na forum, ale nie radzę sobie z wyszukiwarką forumową. Chciałbym kupić Tygrysa, King Tigera i Pantere (wersje na początek obojętne) O tygrysie myślałem tym http://www.mojehobby.pl/products/Tiger-I-Ausf.-E-Late.html Czy te malowania musza być koniecznie z zimmeritem? Ogólnie jak jakość modelu? Pantere mam na oku tą http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfv.V-Panther-Ausf.D.html Czy są jakieś inne malowania do tej wersji i czy może być bez zimmeritu? Proszę o propozycje dla Tigera, King Tigera i Pantery - jeśli to możliwe to bez zimmeritu. I nie koniecznie od razu same Dargony lub inne droższe. Modele w rozsądnej cenie i nie muszą być idealne, Z recenzji podobno powyższy AFV jest w rozsądnej cenie i bez większych problemów. ps. Wątek miałby być w 1:1 - chyba tam bardziej pasuje. Przepraszam za pomyłke i proszę o przeniesienie wątku w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Szybkie pytanie - przepis na karimatę w skali 1:35. Mam zamiar dorzucić troszkę bambetli do M60 i strykera. Ma ktoś z kolegów jakiś sprawdzony sposób albo tutorial z czego zrobić dobrze wyglądającą karimatę US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 green stuff rozwałkować, wyciąć prostokąt i zwinąć w karimate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Mam kilka pytań odnośnie obrotnic na HMMWV. Czy w podstawie sama obrotnica jest taka: Innymi słowy, czy obrotnice z Revella i Dragona w 1:72 można brać "z półki" i czy trzeba tylko dorabiać płyty pancerne? I a propos tych ostatnich, jakiś namiar na rysunki w skali i zdjęcia detali, zwłaszcza wewnątrz stanowiska strzelca bardzo by mnie urządzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Nie, obrotnica jest inna, taka jak w tym modelu Zderzaka. O ile wiem, to żaden producent modeli lub dodatków w 1/72 nie robi takiego typu obrotnicy. Jak już jesteśmy przy Zderzaku, to chyba tylko on może mieć wymiary tych płyt pancernych na obrotnicy. Walnij mu PW. Zapraszam do rejestracji na forum Humvee, znajdziesz tam siedem pierdyliardów zdjęć polskich Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 green stuff rozwałkować, wyciąć prostokąt i zwinąć w karimate Dzięki za odpowiedź, tak właśnie spróbuję zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 W dalszym ciągu liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 No to tak ogólniej: Tiger I miał zimmerit od wersji Mid do końca. Może były jakieś wyjątki, ale szukaj Early albo Initial. Ta Pantera może być, było dużo różnych malowań więc musisz sobie poszukać na internecie. Brałbym jednak nową Pantere Tamiya. Late G też możesz spokojnie bez zimmeritu zrobić. King Tiger to chyba w tym momencie Zvezda (prawie Dragon) albo Eduard (Academy). Mają niezłe ceny i chyba oba zestawy są w późnych wersjach bez zimmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 No to tak ogólniej: Tiger I miał zimmerit od wersji Mid do końca. Może były jakieś wyjątki, ale szukaj Early albo Initial. Ta Pantera może być, było dużo różnych malowań więc musisz sobie poszukać na internecie. Brałbym jednak nową Pantere Tamiya. Late G też możesz spokojnie bez zimmeritu zrobić. King Tiger to chyba w tym momencie Zvezda (prawie Dragon) albo Eduard (Academy). Mają niezłe ceny i chyba oba zestawy są w późnych wersjach bez zimmu. Dzięki za pomoc. Udało mi się kupić w dobrej cenie Panterę w wersji D z ICM. Malowanie z nr bocznym 521. Na Internecie widzialem zdjęcia i chyba ją można bez zimmeritu. To chyba malowanie z Kurska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fischer Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Prosiłbym o poradę. Model czołgu sklejony i pomalowany farbami Tamiya w sprayu TS z racji nie posiadania jeszcze areo. I tu moje pytania o poradę. 1. Filtr jak dobrze znalazłem w sieci, kładziemy na farbę bazową przed lakierowaniem (AK-Interactiwe 065) 2. Jakim lakierem w sprayu pomalować model przed położeniem wascha, nie chcę używać sidoluxa (wasch to AK-Interactiwe 066) 3. Czy zacieki robimy też przed lakierowanie do wascha (AK-Interactiwe 067) 4. Czy efekt kurzu również robimy przed wspomnianym lakierowaniem (AK-Interactiwe 022) Chemię AK-Interactive dostałem w spadku i będę działał z nią pierwszy raz. Będę bardzo wdzięczny za porady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Prosiłbym o poradę. witaj Model czołgu sklejony i pomalowany farbami Tamiya w sprayu TS z racji nie posiadania jeszcze areo. I tu moje pytania o poradę. aERo 1. Filtr jak dobrze znalazłem w sieci, kładziemy na farbę bazową przed lakierowaniem (AK-Interactiwe 065) tak 2. Jakim lakierem w sprayu pomalować model przed położeniem wascha, nie chcę używać sidoluxa (wasch to AK-Interactiwe 066) lakierem bezbarwnym, połysk 3. Czy zacieki robimy też przed lakierowanie do wascha (AK-Interactiwe 067) po, robisz je na połysku 4. Czy efekt kurzu również robimy przed wspomnianym lakierowaniem (AK-Interactiwe 022) po, robisz je na połysku Chemię AK-Interactive dostałem w spadku i będę działał z nią pierwszy raz. Będę bardzo wdzięczny za porady. Pozdrawiam. i na koniec bezbarwny mat/satyna - też w spraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fischer Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Wielkie dzięki enten za odpowiedź. Jeszcze tylko jedno pytanko o ten lakier bezbarwny połysk. Czy może być Gunze TopCoat B-501 (bodajże akrylowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Witam. Pytania może nie do końca o pojazdach, ale tutaj mam największe szanse na otrzymanie odpowiedzi. Czy ktoś kupuje albo orientuje się gdzie najlepiej zdobyć żywiczne główki, łapki, stopy a także Magic Sculpta? No i czy kamuflaż splinter był używany przez wszystkie niemieckie jednostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Splinter to używał wehrmacht i luftwaffe( spadochroniarze i jednostki naziemne) Wysłałem ci @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Jako że mam rozgrzebane tylko 5 modeli a w poczekalni tylko 3 uznałem że trzeba coś dokupic. Albo jakiś odrzutoqiec albo T34. I tu moje pytanie. Czy jest na rynku jakis sensowny T-34/85? W sensownej cenie oczywiście Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 T-34/85 w jakiej skali? W 1:72 sensowne modele robi Revell i Unimodels, obydwa warte zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 No właśnie nie sprecyzowałem. Chodzi o 1:35 Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Pytanie do znawców czy do budowy sd.kfz 7 można wykorzystać gąsienice z sd.kfz 251 D, zostały mi takie w ramkach z dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 251 był na podwoziu esdeka 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi