Mikolaj75 Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 Dzięki. Dalej bardzo powoli: Stelaż na wyposażenie radiowe i kilka drobnych urządzeń: Przygotowania tablicy (schemat postępowania jak w FT-7): I dodający życia elemencik - lampka: Poza drobnymi elementami trzeba było zaplanować kąty wklejenia ramion, żeby lampka była nad biurkiem, a nie nie wiadomo gdzie. Udało się: CDN 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Mikołaj jesteś kosmitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Dopiero jak ta lampka zaświeci to będzie kosmos!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Ale to chyba mały gwint tam podchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Jakoś tak to było Idź "na całość" Edytowane 15 Grudnia 2019 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Lampka wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2019 W sumie Tomaszu może i coś by trzeba pomyśleć. Biorąc pod uwagę, że użytkownikiem nie są Niemcy, zamiast portretu Firera może jakąś miłą pin-upkę sobie tam powiesili.. Dzięki kolegom za aprobatę oświetlenia w biurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 2 godziny temu, Mikolaj75 napisał: ... może jakąś miłą pin-upkę sobie tam powiesili.. No , może Jerney Kaagman z Earth & Fire - to był ponoć najlepiej sprzedający się numer Palyboya w Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2019 Mała aktualizacja - zdjęcie o słabych walorach estetycznych, ale i tak czasem trzeba - korekta położenia okienek poprzez większe wstawki przezroczystego tworzywa i dokładne zlicowanie powierzchni: Natomiast istotniejsze jest zapytanie - czy ktoś wie, co to za rury sterczące z kadłuba w miejscu okien? (fotka ze strony dornier24.com): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 No cóż Mikołaju - serce sie raduje jak się patrzy na kolejny Twój projekt - mam nadzieje że tym razem (czyli w przyszłym roku ) dotrze do Bielska na wystawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 29.12.2019 o 12:39, Mikolaj75 napisał: Natomiast istotniejsze jest zapytanie - czy ktoś wie, co to za rury sterczące z kadłuba w miejscu okien? (fotka ze strony dornier24.com): Jeśli mam być szczery to pierwszy raz widzę coś takiego a sporo zdjęć 24 już widziałem.... może to jakaś "lokalna" samoróbka PS: Lampeczka pierwszorzędna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 Bielsko wspominam bardzo miło, nie chcę obiecać, że będę, ale na pewno się postaram. MAV - rury to dziwo jakieś, najwyżej wykonam je w nieświadomości przeznaczenia... Malutki apdejt gadżetowy - ogólnie mam gotowe wszystkie elementy wnętrza, pomalowane, czekają na trochę eksploatacji i plan montażu oraz dokończenie tablicy przyrządów wg metody pokazanej w FT-7. Na drzwiach pomiędzy kabiną pilotów a biurem wisi sobie teczka - zapewne na mapy, szyfry, termos i kanapki. Wykonałem ją jako kolejny ożywczy element wnętrza. Na początek wyciąłem płytki imitujące wnętrze teczki oraz przygotowałem szerszy pasek folii aluminiowej: Pasek folii został zagięty nieco szerzej niż płytki z zachowaniem pewnej grubości krawędzi gięcia: Po docięciu "zamknięcia" teczki pasek został zagięty na wiertle: A potem sklejone razem wraz z zapinką (ze złomu części foto) i dodaną rączką: I pomalowane wraz z washem (po macie jeszcze okredkuję zapinkę na srebrno): I przymierzone do drzwiczek: Niedługo montaż kadłuba, wreszcie... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 50 minut temu, Mikolaj75 napisał: I pomalowane wraz z washem (po macie jeszcze okredkuję zapinkę na srebrno): Teczkę wystaw w konkursie jako osobny model w kategorii 1:72 - nagrodę zgarniesz jakąś na pewno 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 Bardzo fajny patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 Patent bardzo fajny i mistrzowskie wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 jak robisz holendra to może się przydać : http://aircraftwalkaround.hobbyvista.com/do24/do24.htm sorry za spam jak już to znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2020 Dzięki za komentarze. MAV- dzięki, mam to, tyle, że wbrew pozorom to nie jest Holender, tylko Niemiec pomalowany na Holendra, ale oczywiście większość obrazów jak najbardziej przydatna, choć wymagająca ostrożności w stosowaniu. Takie łobuzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 21 godzin temu, Mikolaj75 napisał: ...to nie jest Holender, tylko Niemiec pomalowany na Holendra.... a to zgrywusy... skoro placówki edukacyjne robią takie maskarady to znak, że już nikomu nie można ufać haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 Teczka jest rewelacyjna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Stycznia 2020 Share Napisano 10 Stycznia 2020 Wspaniała robota. Bardzo lubię takie warsztaty. Dla mnie jest to kwintesencja modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Stycznia 2020 Share Napisano 10 Stycznia 2020 A czy mapy w odpowiedniej skali też są w teczce? powiem tak - jak zobaczyłem lampkę to odpadłem, ale teczka mnie dobiła już całkiem... Tobie to benedyktyni powinni przez Pan mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 Dzięki wszystkim, nigdy bym nie sądził że teczka będzie tak miło przyjęta, małe to, takie niesamolotowe... No to tak w każdym razie... Trzeba ten plankton jakoś upchnąć do kadłuba... I kilka zdjęć, bo po montażu już będzie trudno fotografować: Skorupa w ogólności: Fotele: Blaty do biura: i tablica przyrządów: CDN 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Wszystko piękne. Widzę, że z tablicami to robisz konkurencję Yahoo. Zegary to kalka, wydruki czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 ciekawie to wygląda i przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 Dzięki. Już wyjaśniam: zegary są z kalkomanii wyszukanych w magazynku kalkomaniowym. Każdy zegar osobno wycięty i nałożony w punkt wyznaczony przez farbę. Krok po kroku ten sposób pokazywałem w warsztacie Guizhou FT-7, w razie potrzeby zapraszam tam właśnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi