kopernik Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 Ten DH9A to może przepak Maquette ? Naszego robił Roden w 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 17 minut temu, kopernik napisał: Naszego robił Roden w 48. Czasem się zastanawiam czy ja dobrze skalę wybrałem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 5 minut temu, myszaty napisał: Czasem się zastanawiam czy ja dobrze skalę wybrałem.... Jacku, nic straconego - skalę zawsze można zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: Nasze to były DH 9, a te które planuje KP to DH9A: tak z grubsza z innym motorem, okapotowaniem , zmieniona powierzchnia skrzydeł? Dobrze kombinuje? tak. To prawie inny samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 1 godzinę temu, myszaty napisał: Czasem się zastanawiam czy ja dobrze skalę wybrałem.... Pierwszowojenne w 1/48 są doskonałe. Wybór spory, chociaż Eduard i Roden wyraźnie zwolniły z tym okresem. GasPatch po genialnym Salmsonie też ucichł. Może to jednak nisza i się nie opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 10 godzin temu, myszaty napisał: Czasem się zastanawiam czy ja dobrze skalę wybrałem.... Jeśli myślisz, że zbłądziłeś to... błądzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) nowość z MikroMira , jak sami piszą udało się go zrealizować przy ogromnej pomocy "zagranicznych przyjaciół" Myślę że warto kupić chociażby dla okolicznościowego pudełka EDIT -------------------- a prace trwają nad prototypowym Blohn & Voss 193 : Edytowane 31 Marca 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 34 minuty temu, M.A.V. napisał: prace trwają nad prototypowym Blohn & Voss 193 Wilgę by lepiej zrobili 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Albo Biesa, albo Starfightera. Starfighter schodziłby jak świeże bułeczki Edytowane 31 Marca 2022 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 9 godzin temu, Moses napisał: Albo Biesa, albo Starfightera. Starfighter schodziłby jak świeże bułeczki Biesfightera! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 20 godzin temu, Moses napisał: Starfighter schodziłby jak świeże bułeczki Interesujące , bardzo interesujące . Na podstawie czego wyciągasz takie wnioski? Bo chyba nie wierzysz temu gościowi z abecadłem na plecach, że będzie robił 104 sto czwórki . Bo jak sam w prasie ogłosił - Max 24-26 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 Wyczytałem kiedyś na forum, że potrzeba nowego starfajtera bo staru Ych nie ma bo ktos wykupił i że na nowe będzie popyt. A jakjl coś napisano w internetach to jest to prawda. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 a co z Revellem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Arma wrzuciła zdjęcia próbnych wtrysków Ki-84 http://armahobbynews.pl/blog/2022/04/04/ki-84-hayate-pierwsze-probne-ramki/ Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez Roland_Sebastian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Wyglądają porządnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Kwietnia 2022 Share Napisano 4 Kwietnia 2022 ramki bardzo ladne tylko samolot cholera nie ten 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Kovozavody znowu nas rozpieszcza. Polskie Breguety, Salmsony i Spitfire'y https://www.modelarovo.cz/novinky-kovozavody-prostejov-azmodel-pripravovane-na-duben/ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Kovozavody i rozpieszcza to jakoś moim zdaniem nie są dwa słowa, które do siebie pasują Jednak ich modele dość mocno odstają od poziomu roku 2022. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 No trzeba jeszcze trochę poczekać. W 2122 Tamiya ma wydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Matys napisał: Jednak ich modele dość mocno odstają od poziomu roku 2022. Ja tam nie marudzę na moje potrzeby w sam raz...i gęba się raduje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Godzinę temu, jmx62 napisał: No trzeba jeszcze trochę poczekać. W 2122 Tamiya ma wydać... Nie sądzę, żeby ktoś z nas doczekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Matys napisał: Kovozavody i rozpieszcza to jakoś moim zdaniem nie są dwa słowa, które do siebie pasują Jednak ich modele dość mocno odstają od poziomu roku 2022. Wiesz, kolekcjonuje modele Wojska Polskiego i gdyby Ziaja wydała RWD-13 z mydła to i tak bym kupił i skleił. Jestem zaprawiony w boju, bo ile już ZTS-ów, Siedlec, Frogów, czy Mistercraftów skleiłem, zliczyć nie mogę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Matys napisał: Kovozavody i rozpieszcza to jakoś moim zdaniem nie są dwa słowa, które do siebie pasują Jednak ich modele dość mocno odstają od poziomu roku 2022. Ciekawe, co masz na myśli pisząc : poziom roku 2022 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 4 minuty temu, kopernik napisał: Ciekawe, co masz na myśli pisząc : poziom roku 2022 ? pewnie chociażby to ze modele projektuje sie teraz w CADzie a nie rzeza w mydle, jak w latach 90tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 10 godzin temu, kopernik napisał: Ciekawe, co masz na myśli pisząc : poziom roku 2022 ? Dokładnie to co Moses powiedział - modele KP zazwyczaj mają bardzo mydlany detal i wątpliwe spasowanie. Od lat czekam na model Alpha Jeta - w zeszłym roku wydało go KP. A ja generalnie nie zareagowałem takim entuzjazmem jak na Mirage'a 2000 Modelsvitu - raczej była to reakcja typu "no cóż, zawsze coś". Model kupiłem, zbuduję, ale jednocześnie nie jest to coś czego bym chciał w 2022 roku. Jasne, że w przypadku takich tematów można się cieszyć i z KP, ale nazywanie ich rozpieszczaniem to dla mnie trochę przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi