M.A.V. Napisano 4 Sierpnia 2022 Share Napisano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 C.d MiG-23 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Ładnie to wygląda. Ale te R-13M i Ch-23 dają trochę domyślania... będą wcześniejsze Migacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Może będą, wszystkie mysliwskie 23 niosły R-13 i H-23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 W dniu 4.08.2022 o 12:30, Kon_Bar napisał: Cudownie!. Do tej pory odstraszały mnie od tego modelu 2 fakty: - dostępny był model wtryskowy AJ-2 (więc przerabianie na AJ-1) - model był MACH 2 Teraz tylko kupić RODEN-a i nie może być gorzej Dokladnie tak! Kolejny brakujący element lotnictwa USA pojawi się w skali 1:72 w dobrym opracowaniu. Z jednym modelem MACH2 miałem do czynienia i nie chce do tego wracać:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 55 minut temu, pepociufakers napisał: Z jednym modelem MACH2 miałem do czynienia i nie chce do tego wracać... czasem jak coś przekładam w szafie to wyskakuje pudło z Seamasterem i wracają koszmary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Pudełko doskonale znane natomiast zawartość zdecydowanie lepsza niż to co wynika z pierwszego skojarzenia. W pudełku dostaniemy bardzo dobrego Sabra z Hobbycraftu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Tyle ze ten Sabre z Hellera nie był taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Moses napisał: Tyle ze ten Sabre z Hellera nie był taki zły. Oprócz tego, że był wypukły to tak, nie był zły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 6 godzin temu, Moses napisał: Tyle ze ten Sabre z Hellera nie był taki zły. Hellerowski Sabre po przeżyciu linii na wklęsłe nadal ładnie się prezentuje. Jednak mam pewne obiekcje odnośnie skosu skrzydeł oraz obrusu i skosu usterzenia poziomego. Przydałoby się jakieś porównanie z planami wersji oferowanej przez Hellera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Proszzzz http://www.blindbatnews.com/2015/11/172-comparison-f-86-saber-fujimi-vs-heller-or-nobody-is-perfect/43258 BTW Hobbycraft = Academy MRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 4 godziny temu, mirage3 napisał: Oprócz tego, że był wypukły to tak, nie był zły Bo taka prawda to nadal ładna miniatura. Ja swojego przeryłem na wklęsły rysunek blach. Na zdjęciu przetrasowany statecznik pionowy hellerowskiego Sabre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 9 godzin temu, mirage3 napisał: Pudełko doskonale znane natomiast zawartość zdecydowanie lepsza niż to co wynika z pierwszego skojarzenia. W pudełku dostaniemy bardzo dobrego Sabra z Hobbycraftu. Mam model Hoobycrafra jest śliczny ! Zupełnie inna jakość niż oryginalny Heller. Delikatny detal k śliczne wklęsłe linie podziałowe. Modelik miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 A jak się ma ten Hobbycraft do Academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 4 minuty temu, letalin napisał: A jak się ma ten Hobbycraft do Academy? Ma się tak, że to te same wypraski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 KP wypuszcza kolejny model. Wiem, nie ma pierdyliona części, jest slaby i do du... A jednak ja go kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 (edytowane) Przy okazji dowiedziałem się coś takiego : JAS-39 Gripen - obie kalkomanie, bez pudełka - eshop.kovozavody.cz Przez jakiś błąd mamy dużą ilość kalkomanii do JAS-39 Gripen 1/72, ale brakuje nam pudełka. Oryginalne numery katalogowe KPM0161 i KPM0162 – edycja pudełkowa sprzedawana za 15,1 euro, zostaje zastąpiona numerem katalogowym SP1. W nowym opakowaniu brakuje pudełka, ale w plastikowej torbie można znaleźć zarówno kalkomanie, jak i kolorowy kamuflaż. Wszystko to w lepszej cenie 9,99 euro. Czyli za pudełko płacimy 5 euro. Ja mogę kupować modele bez pudełek . Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 7 godzin temu, kopernik napisał: KP wypuszcza kolejny model. Wiem, nie ma pierdyliona części, jest slaby i do du... A jednak ja go kupię. Kurcze z jednej strony fajnie, bo maszyna ciekawa i chciałbym ją mieć na półce. Z drugiej natomiast to mam szok pourazowy ze sklejania ich nowiutkiego Alpha Jeta bo to naprawdę była nie lada przeprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Matys napisz coś na temat kłopotów z AlphaJetem. Do tej pory najlepszy był Fujimi ale weź i go dostań. Co tam Pepiczki spierniczyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Coraz bliżej... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 2 godziny temu, jmx62 napisał: Matys napisz coś na temat kłopotów z AlphaJetem. Do tej pory najlepszy był Fujimi ale weź i go dostań. Co tam Pepiczki spierniczyły? No generalnie to już pomijając raczej ubogi detal w kabinie czy podwozia to po prostu bardzo mocno to do siebie nie chce pasować. Najgorsze jest spasowanie spodu kadłuba z połówkami i wymagało to dużej ilości CA, szpachli i cierpliwości. Na tych zdjęciach uciaprane mocno CA bo sklejenie tego normalnym klejem było praktycznie nie do zrobienia bez ogromnych szpar, a i tak nie jest dobrze. Do tego nos do wersji E ma kompletnie niepoprawny kształt i to na tyle, że nawet na moje oko wymagał pewnej chirurgii żeby go doprowadzić do stanu używalności: Da się to doprowadzić do jako-takiego efektu, ale no nie jest to godny polecenia model. A i Fujimi z tego co wiem to nie jest jakieś dzieło sztuki i ma sporo problemów z kształtem i wymiarem - więc naprawdę nic dobrego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Matka to Heller, ojciec Muzikant ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Kurcza Panowie... Przez moment myślałem, że to Iryda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 No to du.... Chyba pozostaje skleić stareńkiego Hellera, postawić z tyłu na półce i czekać na cud. Może jakaś firma się zlituje. Przecież A-J to chyba nie jest jakaś nisza? Może za kilka dekad IBG albo Arma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Grzes napisał: Kurcza Panowie... Przez moment myślałem, że to Iryda Wciąż się zastanawiam dlaczego pewna znana firma jeszcze nie przepakowała A-jeta i nie sprzedaje jako Irydy 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi