Fixer Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 W dniu 7.10.2022 o 09:09, Moses napisał: Najgorsze jest to ze wszystkie zestawy powielają od lat te same malowania. Nawet aftermarkety nic nowego nie dają..... ileż można patrzeć na F14 Jolly Rogers, albo znad sytry, Wolpacka..... Zawsze możesz VX-4 albo VX-9 zrobić. I z weatheringiem o ile mnie roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Kilka "nowosci" od KaPcia Nowe malowania Cessny, Spitfire'a. Wracają szybowce co cieszy Tiger Moth to nie wiem co to będzie, Avia mnie tez cieszy bo na stare AZ sie nie załapałem. Reszta tutaj: https://www.modelarovo.cz/novinky-kovozavodu-prostejov-azmodel-na-rijen/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 O! Dzięki @Artek82 - tego Motha trzeba bedzie ustrzelić, mam airfixa ale bez kalek do naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Zakładam, że to przepaki AZ model - zobaczymy, czy „edition 2022” oznacza cokolwiek Szybowników zachęcam do Olympii SP-390 - ja musiałem robić swoje kalki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 6 godzin temu, Artek82 napisał: Tiger Moth to nie wiem co to będzie, Motha też miał całkiem niedawno w ofercie AZ Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Października 2022 Share Napisano 10 Października 2022 Taki wysyp poloników, a ja ostatnio marudziłem, że powoli nie mam czego sklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 14 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: ja ostatnio marudziłem, że powoli nie mam czego sklejać Żartujesz chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 1 godzinę temu, Grzes napisał: Żartujesz chyba... Cóż. 160 modeli poloników już skleiłem, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 1 minutę temu, Kolekcjoner WP napisał: więc... ...więc całkiem sporo Ci jeszcze brakuje obserwuję Cię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Godzinę temu, Grzes napisał: obserwuję Cię Czuję się obserwowany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 23 godziny temu, Kon_Bar napisał: Zakładam, że to przepaki AZ model - zobaczymy, czy „edition 2022” oznacza cokolwiek Szybowników zachęcam do Olympii SP-390 - ja musiałem robić swoje kalki Może być Pavla, jak Messenger, Kingfisher czy Bobcat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Nikt nie wspomniał o Spicie Mk.IIa Stefanii Wojtulanis (pierwszy z cyfrą 3): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 15 minut temu, Jostein napisał: Może być Pavla, jak Messenger, Kingfisher czy Bobcat, Zapytam przy okazji - nie wiecie co się dzieje z Pavlą? Jakoś ostatnio nie ma dostaw, asortyment raczej resztkowy, jak by nie było trochę tych foteli i kabinek vacu mieli, na niektóre poluje już ileś miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 7 minut temu, wuwumaster napisał: Zapytam przy okazji - nie wiecie co się dzieje z Pavlą? Jakoś ostatnio nie ma dostaw, asortyment raczej resztkowy, jak by nie było trochę tych foteli i kabinek vacu mieli, na niektóre poluje już ileś miesięcy... Nie odpisują na maile i nie odbierają telefonu od dilerów, strona internetowa zniknęła. Tam już od jakiegoś czasu był jeden człowiek do produkcji, już wiekowy i z problemami zdrowotnymi, być może po prostu poszedł na emeryturę i nie ma komu robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 (edytowane) 21 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Nikt nie wspomniał o Spicie Mk.IIa Stefanii Wojtulanis (pierwszy z cyfrą 3): Kamuflaż powinien być day fighter. Numer "3" jest z ECFS gdzie trafił kawałek po tym jak Barbara nim leciała. Fajnie, że czytają polskie publikacje i próbują odwzorowywać. Nawet jak coś pomylą, albo naknocą to ich lubię. Edytowane 11 Października 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 20 minut temu, Wymysl napisał: Kamuflaż powinien być day fighter. Numer "3" jest z ECFS gdzie trafił kawałek po tym jak Barbara nim leciała. Fajnie, że czytają polskie publikacje i próbują odwzorowywać. Nawet jak coś pomylą, albo naknocą to ich lubię. Też lubię Kovozavody, za to, że tam gdzie się da dają polskie oznaczenia. Jak skleję to co mam w składziku, to robię u nich spore zamówienie na kilka samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 56 minut temu, Wymysl napisał: Kamuflaż powinien być day fighter. Numer "3" jest z ECFS gdzie trafił kawałek po tym jak Barbara nim leciała. Fajnie, że czytają polskie publikacje i próbują odwzorowywać. Nawet jak coś pomylą, albo naknocą to ich lubię. To co w KP uznano za Dark Earth jest w istocie Dark Green. Istnienie starego kamuflażu na Spitfire po drugiej połowie 1942 jest już raczej nieprawdopodobne. Urok kolorowej fotografii, gdzie czasem jest większe zamieszanie, niż przy czarnobiałej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Godzinę temu, wuwumaster napisał: Zapytam przy okazji - nie wiecie co się dzieje z Pavlą? Jakoś ostatnio nie ma dostaw, asortyment raczej resztkowy, jak by nie było trochę tych foteli i kabinek vacu mieli, na niektóre poluje już ileś miesięcy... Jeżeli się nie mylę to chyba gdzieś na forum ktoś napisał, że człowiek który się tym zajmował zmarł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 (edytowane) 27 minut temu, letalin napisał: To co w KP uznano za Dark Earth jest w istocie Dark Green. Istnienie starego kamuflażu na Spitfire po drugiej połowie 1942 jest już raczej nieprawdopodobne. Urok kolorowej fotografii, gdzie czasem jest większe zamieszanie, niż przy czarnobiałej:) To w sumie ciekawe, bo jeśli napisali o Wojtulanis to zrobili to na podstawie PW6, a tam jest taka reprodukcja tego zdjęcia, że kolory widać normalnie szaro-zielone. A, i ta Twoja fotka przypomniała mi nasze rozważania skąd Matchbox wziął żółte pasy na krawędzi natarcia skrzydeł przy kamuflażu temprate land w modelu Hurricane'a. Edytowane 11 Października 2022 przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 43 minuty temu, Wymysl napisał: To w sumie ciekawe, bo jeśli napisali o Wojtulanis to zrobili to na podstawie PW6, a tam jest taka reprodukcja tego zdjęcia, że kolory widać normalnie szaro-zielone. A, i ta Twoja fotka przypomniała mi nasze rozważania skąd Matchbox wziął żółte pasy na krawędzi natarcia skrzydeł przy kamuflażu temprate land w modelu Hurricane'a. Jeden przeczytał PW6, drugi namalował. Pokłócili się o to co widać na zdjęciu i wygrał silniejszy. W sumie to zdjęcie z PW6 nie jest takie jednoznaczne, gdy wierzy się mocno w Dark Earth. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 W-3 Sokół w zapowiedziach Martoli po 130zł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Grzes napisał: W-3 Sokół w zapowiedziach Martoli po 130zł Noo i na to czekałem EDIT: Na stronie Answera jest promocja na nie i są po 119zł na ten moment Edytowane 12 Października 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 9 godzin temu, Grzes napisał: W-3 Sokół w zapowiedziach Martoli po 130zł Już zamówiony w dobrej promocji i czekam na wysyłkę po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Czyli Sokół Mirage Hobby ląduje na samym dnie szafy i czekamy na dostawy Sokołów Answera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Jakieś polskie wojskowe malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi