krzy65siek Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Ja tam mam nadzieję, że zarobią kupę kasy i będzie ich stać na wydanie Battle. I tyle w temacie. Pozdrawiam Krzysiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 3 godziny temu, Moses napisał: Nie ma dobrego modelu FM-2, w zasadzie nie ma żadnego modelu FM-2 w tej skali. Drugie primo, Arma zdecydowała się na dwu ramkowy model bo będą chyba robić i inne wersje. Z tego powodu też wyższa cena niż w przypadku Jaka czy Hurricana Jest FM2 Admirała. Kwestia jakości - nie znam, nie wypowiadam się. A Kociak Airfixa ma 4 ramki - ilość części porównywalna - Arma ok. prawie 60, Airfix - 53-55 - airfix ok. 40 zet - Arma 58 zet. jesteśmy lepsi od Brytyjczyków - tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 2 minuty temu, WujekAlice napisał: Jest FM2 Admirała. Jakość klasyczna dla short-runowych "mydeł" - jak sobie wystrugasz, tak będziesz miał;) To jest reedycja modelu sworda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Aha. Ale Sword potrafił mieć przebłyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 wracając do tematu przewodniego tego wątku.... jak ktoś lubi nieszablonowe konstrukcje : a chłopaki z MikroMira planują też takiego "smoka" ale będzie pewnie kosztował worek złota : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) 14 minut temu, M.A.V. napisał: wracając do tematu przewodniego tego wątku.... a chłopaki z MikroMira planują też takiego "smoka" ale będzie pewnie kosztował worek złota : dokładnie to 1550 PLN w Martoli. Ktoś chętny? Można "jechać" po Mikromirze, jak ostatnio wielu robi to po Armie Edytowane 10 Maja 2020 przez KP.Taurus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Maja 2020 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2020 Troszkę posprzątałem Wydaje mi się, że nic istotnego nie trafiło do kubła 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 No, a ja nie dostałem odpowiedzi na dwa bardzo ważne pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Podziękujmy @Marcin Rogoza za posprzątanie i zakończenie tej gównoburzy, która do niczego nie prowadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 2 minuty temu, Noxet napisał: Podziękujmy @Marcin Rogoza za posprzątanie i zakończenie tej gównoburzy, która do niczego nie prowadziła. Dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Maja 2020 Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2020 6 minut temu, Moses napisał: @arhtus modele ARMA nie są modelami od których zaczynają nowicjusze, są to modele, dodatkowo wersja expert z zywicami i blaszkami o który jest całe halo, skierowane dla modelarzy którzy siedzą w tym temacie. Patzac po fejsbookach wiekszośc nowych modelarzy kieruje swoj wzrok, o zgrozo, w kierunku Mister craftów czy ZTSów które piętrza sie na półkach supermarketów. PS. Pragnę tez nadmienic ze Mistercraft tez ostatnio podniósł cene.... Kolega posprzątał temat, nie po to, byście dalej zaśmiecali temat, cenami modeli AH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Chłopaki nie zaczynajcie od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lajtus Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Zostając w temacie polskich producentów to miło by było zobaczyć modele odrzutowców z czasów PRL i lat 90-tych czyli np. MiG-19PF czy MiG-23MF w skali 1:72 gdzie są dostępne tylko shortruny KP lub stare Academy. Nawet MiG-29 we wczesnych wersjach miałby wzięcie ze względu na ograniczoną dostępność modelu Trumpetera, mam nadzieję, że kiedyś coś ruszy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 AZ Model zapowiada rodzinę Szerszeni ze stajni De Havillanda: F.Mk.I, PR Mk.2. F. Mk.3. F.Mk.4. Formy całkowicie nowe. Pytanie, jak będą się prezentować w stosunku do (już dość leciwych i trudnodostępnych) short-runów Special Hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Maja 2020 Autor Share Napisano 14 Maja 2020 Nie będą zbyt drogie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Solo napisał: Nie będą zbyt drogie? поживём – увидим. Nous attendons, et nous verrons. Edytowane 14 Maja 2020 przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 mam nadzieję, ze stówy nie przekroczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) mam nadzieję, że jakość będzie na poziomie Avia S-199 Chwilowo tfurczosc Pana Muzykanta wylewa mi się uszami. Edytowane 16 Maja 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Nadlatują trzy Martiny od Azur-FRROM: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 mam już jednego B 10:)..po wielu latach doczekał się braciszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 wygląda obiecująco...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 Tutaj na stronie producenta parę zdjęć i rysunków: http://frrom.com/index.php?page=Accueil-2# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 braciszek?:)) stary wiliams brothers całkiem fajny(biorąc pod uwagę wiek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 co Wy na to? http://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/helikopter-pzl-w-3t-sokol-wersja-transportowo-ratownicza-1-72-21783/ wiem, że to przepak AJM - ciekawe czy chociaż gęsia skórkę poprawili, czy poszli na wydrę. na bank zamówię, aby sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 @bart207skw patrząc na cenę to pewnie nic nie zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi