Tap-chan Napisano 12 Października 2020 Share Napisano 12 Października 2020 No poziom Kitty Hawka to to nie jest, ale też obleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 Trochę większy inbox Su-33 https://www.themodellingnews.com/2020/10/preview-brand-new-manufacturer-with.html?fbclid=IwAR2vS1gNbmglvQXIZzfi9Cz3LG3uHoTYJ6sCILYVni-H_ZVU8YtwaThnTl8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 No to mnie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 42 minuty temu, Tap-chan napisał: No to mnie mają. Mnie też niezależnie od ceny. Ciekawe jest to że firma nie ma jeszcze strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 Jak spoglądam na wypraski z uzbrojeniem, to jakoś mi od razu przychodzi na myśl GWH. Jestem naprawdę ciekaw ceny tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Października 2020 Share Napisano 13 Października 2020 W dniu 12.10.2020 o 14:26, Tap-chan napisał: No poziom Kitty Hawka to to nie jest Na całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Ot taka ciekawostka https://www.mojehobby.pl/products/Samolot-mysliwski-PZL-P-11c-wersja-z-nartami-produkcji-Szomanskiego.html Swoją drogą to przydałoby się, żeby ktoś odświeżył już P.11 i pochodne w 1/48, a Łosiu w tej skali też by był mile widziany. IBG ma już te tematy dobrze obcykane to może by się ktoś tam u Nich odważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Nie wiem czy już nie było, nie śledzę wątku, modele za duże jak na moje możliwości mieszkaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Wpadło mi jeszcze coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 O, ten Osprey wygląda ciekawie i apetycznie, ciekawe jak będzie ze spłacalnością i detalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 O, ten Osprey wygląda ciekawie i apetycznie, ciekawe jak będzie ze spłacalnością i detalem.Może aż taki drogi nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 46 minut temu, Tap-chan napisał: Może aż taki drogi nie będzie. i będzie dostępny w detalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Ta drama to Nino Belov, który kontaktował się z wieloma ludźmi w Rosji w sprawie zdjęć i pomiarów szczegółów, a który się obraził po tym jak nie wymienili go wśród ludzi mających wkład w projekt a na dodatek przestali mu podawać informacje zwrotne w sprawie stanu prac kiedy tylko dostali od niego to czego chcieli. Ja to tak zrozumiałem. Wkurzył się, bo kosztowało go to kupę wysiłku, a oni ucichli z projektem i odcięli się od niego. No popatrzymy na cenę, ja tam chciałbym mieć akurat J-15 ale to w sumie tylko różnica w kokpicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 (edytowane) W Martoli pojawił się nowy Phantom od ZM. Cena powala wychodzi nieco ponad 100 euro, gdzie standardowa cena ZM to około €80-€85. https://www.martola.com.pl/pl307/produkty90350/f_4e_early_phantom_ii Dostałem też maila od Sophii, że mają już Su-30SM gotowego do wysyłki, wysyłka 2-5 dni. Powiem szczerze, że jednak się łudziłem, że dodadzą te ramki z uzbrojeniem i dlatego od 3 tygodni (pierwsza osoba, która zrobiła inboxa) siedzą cicho. Wychodzi na to, że się myliłem. Edytowane 17 Października 2020 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 A to dziwna sprawa, na początku 2020 miałem F-4S w koszyku, bo w Martoli ZM były właśnie najtańsze jakie dałem radę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 40 minut temu, DTG napisał: Nie sugerowałbym się absurdalną cenę Martoli. U nich 460 zł kosztuje także F-4J ZM, ten sam który w Plastmodelu kosztuje 330 zł. Inne F-4 też są z reguły blisko 50 zł droższe niż w normalnych sklepach. Ich F-4C ZM jest droższy o blisko 100 zł od tego samego zestawu w Plastmodelu. Zakładam, że umiesz czytać i doczytałeś że większość jest niedostępna. Osobna kwestia to fakt, że w Plastmodelu jest akurat promocja na ZM więc takie porównywanie jest niemiarodajne. Równie dobrze możesz kupić model na e-bayu za 250zł i mówić, że tanio pomijając fakt wysyłki za 120zł Zresztą jak jakiś czas temu byłem w Martoli to zdaje się, że 2 F-4J były na półce więc cena może być z jakiejś starej dostawy. Ja swojego F-4C w Martoli kupiłem zdaje się za 330-340zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 (edytowane) Może głupio gadam ale mam wrażenie że te różnice w cenach zależą z jakiego czasu była dostawa... przykładowo...... blaszki w Voyagera od zimy 2019 co dostawę (a więc ~ co kwartał) były średnio 15zł droższe. radar SURN od trumpka nabyłem w marcu za mniej niż 280zł, w maju był za 300, a teraz za mniej niż 330 raczej się go nie kupi EDIT ---------------------- oczywiście mam tu na myśli dostawy do sklepów w PL Edytowane 17 Października 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 @DTG Ja kupowałem swoje w Martoli oprócz wersji S oraz D, żaden nie kosztował mnie więcej niż 350zł wiec ceny Plastmodelu mogą być stare... Zobaczymy jak dostaną nową dostawę. Kurs dolara/euro ma na pewno duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Na tego nowego Su-33 z tego co ćwierkaja wróbelki to 100 dolków na półce w europie raczej nie starczy. Cena na 99% 400+ w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Się zdziwisz co do dystrybucji, jest już w hurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 https://www.ruten.com.tw/item/show?22042658296130 $1950 TWD czyli jakieś €57. Po $1900 chodzi tam Su-27UB i Su-35 AG z GWH, czyli u nas można spodziewać się też ceny podobnej - €100 w Polsce, €85-90 za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Jak już wielokrotnie zostało wspomniane "Tanio to już było" Jak złotówka będzie stała do dolara po 2zł to się zrobi tanio, chociaż ostatnia taka sytuacja jaką pamiętam to było preludium do tzw. "światowego kryzysu"... Sea Flankera i tak trzeba będzie kupić EDIT: To były czasy (2018) Edytowane 18 Października 2020 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 40 minut temu, DTG napisał: Pucara nadchodzi: Czasem wam czteryósemkowcom naprawdę zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Matys napisał: Czasem wam czteryósemkowcom naprawdę zazdroszczę... Edytowane 23 Października 2020 przez floggerFAN zaćmienie umysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 W dniu 23.10.2020 o 15:55, Matys napisał: Czasem wam czteryósemkowcom naprawdę zazdroszczę... Nie "zazdraszczaj" tylko szukaj Special Hobby może ktoś sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi