Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
37 minut temu, wuwumaster napisał:

artykół

:nienie: 

artykuł :super:

Napisano
51 minut temu, Grzes napisał:

:nienie: 

artykuł :super:

Oj tam oj tam, już poprawione 😋 

W ogóle, żeby coś napisać w naszej tematyce to ilość bzdur do poprawienia po automatycznej korekcie to jest osobny temat...

Pozdr ww 

Napisano

"23rd Fighter Group (23 FG) to legendarna jednostka United States Air Force stacjonująca w Moody Air Force Base w stanie Georgia. Grupa kontynuuje tradycje słynnych "Latających Tygrysów" (ang. Flying Tigers) z okresu II wojny światowej."

.................więc chyba raczej nic Gonzo nie łyknął i jest w pełni świadomy tego co pisze wink3

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
35 minut temu, abtb napisał:

Gonzo nie łyknął i jest w pełni świadomy tego co pisze wink3

Ja na przykład w to nie wątpię, problem jest w tym, że ja i jeszcze kilka innych osób nie są świadomi co czytają 😁. Pomimo prób zrozumienia przekazu, nadal nie wiem o co chodzi. Nawet nie wiem do końca do której wypowiedzi, ten wpis był przypisany. Chociaż poprzez domysł, pewnie chodziło o artykuł o Latających Tygrysach. Chyba.

Na szczęście ten rozdział historii to nie moja bajka i nie muszę rozumieć wszystkiego. Chociaż nie powiem, może kiedyś się skuszę na ten teatr wojenny. Tym bardziej że ArmaHobby umożliwia to swoją pracą.

Edytowane przez Aleksander z Zalasu
Napisano

No właśnie, bo Cię to nie interesuje.  Gdyby interesowało, to wszedłbyś na blog Army  i wiedziałbyś, że linkowany przez wuwumastera artykuł napisał Carl Molesworth. Dobrze to świadczy o blogu Arma Hobby.

Tłumaczę i objaśniam:

Przed napisaniem poprzedniego posta spożywałem miętę z cytryną, limonką i sokiem malinowym.

Napisano
W dniu 22.07.2026 o 06:08, Maxy napisał:

Czy ktoś może pokazac zdjęcie tego P-51D VLR z malym prętem podkadlubowej anteny? 

Będzie artykuł na blogu o tym samolocie.

Napisano (edytowane)

No ładny sie szykuje ale...

-są dwa pitoty czyli bedzie i P-40 z Pearl 
- ale tylko jeden fotel. A brytyjskie Tomahawki na ktrórych latał AVG miały fotele z prostą górną krawędzią. 

- szkoda ze wiedzac ze na rynku sa juz takie aftermarkety jak master, nie pomogli toche modelarzom i luf od kadlubowych KMów nie dali osobno jak tych skrzydłowych.

- widac jakiś problem na łaczeniu połówek skrzydeł na gondolach. oby poprawili to w seryjnych, bo to kiepskie miejscie do szlifowanie i odtwarzania łaczenia blach 

- limuzyna wg mnie wyglada strasznie. Bardzo gruba i psuje linię samolotu 

- a nity na gornej osłonie silnika, przy KMach, strasznie głębokie 

759188725_2891818757833197_7592143806418058279_n.jpg.1d2dea71a591c317225ae21e7d391ad2.jpg

images?q=tbn:ANd9GcQ4PY43gQObt5-H2f_9pDz

Edytowane przez Moses
  • Like 2
Napisano
2 godziny temu, Moses napisał:

- ale tylko jeden fotel. A brytyjskie Tomahawki na ktrórych latał AVG miały fotele z prostą górną krawędzią. 

O ile wiem, seryjnie ma być wydruk 3d z fotelem.

• Like 1
Napisano
7 godzin temu, Moses napisał:

- a nity na gornej osłonie silnika, przy KMach, strasznie głębokie 

Tak gwoli ścisłości to nie nity tylko zamki osłon silnika, a takowe widać o wiele bardziej niż jakiekolwiek nity, szczególnie płaskie, wpuszczane…

Napisano

IMG_20260730_065900.jpg.0ff2c1b76228bb0389163d230b8c49bd.jpg

image.jpeg.426deb0416abdfbfe8f5c0dcd2aaec78.jpeg

Zamki, nity jeden czort. Ważne że na obecnym etapie wygląda to słabo, a pokazywali wcześniej że potrafią to zrobić dobrze

Napisano
10 godzin temu, Moses napisał:

limuzyna wg mnie wyglada strasznie. Bardzo gruba i psuje linię samolotu 

Masz racje. Wyglada bardzo nienaturalnie 🙁

Napisano
2 godziny temu, Moses napisał:

Zamki, nity jeden czort. Ważne że na obecnym etapie wygląda to słabo, a pokazywali wcześniej że potrafią to zrobić dobrze

7 minut temu, BRAVO112 napisał:
10 godzin temu, Moses napisał:

limuzyna wg mnie wyglada strasznie. Bardzo gruba i psuje linię samolotu 

Masz racje. Wyglada bardzo nienaturalnie 🙁

Panowie spokojnie, to są wtryski próbne. Poustawiają wszystko i będzie git wink4

Napisano

dobrze by bylo, Ale nie wierze, ze rozmiar zewnetrzny limuzyny i grubośc " szkla" ulegnie zmianie

Domyślam sie, ze owiewka jest odsuwana i mozna ja zrobic otwarta i zamknieta.

Czy bedzie tez jednocześciowa?

jak to wygladalo u innych producentów?

Napisano

pozwole sobie wykorzystac fotke ABTB

JWprpZ4.jpg

W airfixowym Tomahawku nie wygląda to aż tak źle.  tylko ze tam mamy jednoczesciowa owiewkę którą aby otworzyć trzeba rozciąć. 
Arma jak widac daje tylko dzieloną. idealnym rozwiazaniem były by dwie (a raczej trzy) czesci - owiewka z limuzyną, i limuzyna powiekszona aby móc otworzyć 

50 minut temu, barszczo napisał:

Panowie spokojnie, to są wtryski próbne. Poustawiają wszystko i będzie git wink4

no no. licze ze własnie tak będzie

• Like 1
Napisano

W P-36/H-75A niespecjalnie poprawili, osłona kabiny też sporo wystaje i psuje sylwetkę.

Napisano

Zachowajcie odrobinę spokoju; miałem okazję widzieć tegoż Curtiss'a na żywo. Limuzyna osłony kabiny jest w porządku, tyle, że jest pośpiesznie i w związku z tym źle wklejona. Co tylko potwierdza banalny fakt, że pośpiech modelarstwu nie służy.

• Like 1
  • Thanks 1