Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piękna maszyna i piękny model. Dla takich warto tutaj zaglądać. 

• Thanks 1
Napisano

Bardzo wam dziękuję, niestety nie do końca trafiłem z kolorami niestety. Chociaż chiński telefon też trochę mi podbija te kolory.

10 minut temu, skarczu napisał:

Bardzo mi się podoba. Gratulacje :super:.

Czy na owiewki kładłeś zestawowe kalkomanie czy malowałeś?

Od masek pomalowałem najpierw, ale problem bym miał ze spasowaniem koloru z resztą kalkomanii, więc użyłem kalkomanii.

• Thanks 1
Napisano
56 minut temu, Vieh_san napisał:

Bardzo wam dziękuję, niestety nie do końca trafiłem z kolorami niestety. Chociaż chiński telefon też trochę mi podbija te kolory.

Groteska sztuki przyjacielem:super:

• Thanks 1
Napisano

Z pewnością sam zestaw nie należy do prostych i łatwych w sklejaniu, to samo tyczy się kalek. Ty poradziłeś sobie z jednym i drugim bardzo dobrze, może jest kilka rzeczy do poprawy ale model prezentuje się bardzo ładnie :D Gratuluję ukończenia niełatwego i czasochłonnego projektu 😉

• Thanks 1
Napisano

Świetnie wygląda, brawo. 

Czy, jeśli pokazujesz osobno spód, jest sens prezentowania modelu na lusterku?

Napisano
Godzinę temu, zaruk napisał:

Świetnie wygląda, brawo. 

Czy, jeśli pokazujesz osobno spód, jest sens prezentowania modelu na lusterku?

Myślałem o tym, ale zdecydowałem się jednak pokazać, bo obawiałem się, że samo lusterko mogłoby nie wystarczyć.

Napisano

Model mi się podoba, mam podobne wrażenia jak Pablo - kilka drobiazgów można by zrobić lepiej/inaczej (np. krawędzie burt kabin). Niemniej jest to ładny, starannie wykonany model i świetny prognostyk co do następnych 🙂

Napisano

Szucun :super:

• 2 years later...
Napisano

Jak wybrnąłeś z proponowanych przez Modelsvit 4 belek podwieszeń pod kadłubem? Zestaw proponuje 2 symetrycznie lekko po bokach na wysokości krawędzi natarcia skrzydeł i 2 tak samo na wysokości krawędzi spływu skrzydeł. Po którymś z remontów nasze suki miały tylko dwie w środkowej części skrzydła, jak u Ciebie. Niestety w kadłubie są odlane miejsca na montaż 4.

Napisano

Tak, ... w tym malowaniu nie można tej latającej rurze odmówić uroku.  Piękny model. Gratulacje.