gustlik Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Witam, kupiłem panzer IV H Mid Dragona nr. 6526, pytanie do znawców czy z tego co daje producent w pudełku da się zrobić późne H lub J bez potrzeby dorabiania zimmeritu. W temacie czwórek jestem totalnie zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Niestety nie zrobisz z tego zestawu nawet późnej wersji ausf.H. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 A wczesną H ?? Pytam głównie dlatego że chciałbym zrobić ten model bez zimmeritu w postaci starego wozu, mniej więcej coś takiego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Modelu tego fizycznie nie mam. Posiłkuje się stronką sklepu - https://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfw.IV-Ausf.H-Mid-Production-Sep-Nov-43-Smart-Kit.html Rozumie że Chcesz zrobić wrak wczesnej ausf.H, aby wywinąć się z 'zimmeriut'. Dragon dał jak zwykle sporo części. Wczesną wersję ausf.H - zdemolowaną myślę że da się z niego poskładać. Podczas budowy pamiętaj że 'Diabeł tkwi w szczegółach'. Pozdrawiam Krzysztof Jeśli gąski mają elementy antypoślizgowe to wrak musi być bez gąsek, lub gąski z innego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 No niestety chyba nie ma wcześniejszych rolek podtrzymujących - koniecznych dla wczesnej wersji i kołpaków na koła jezdne. Gdybyś miał jeszcze gdzieś wcześniejsze odbojniki wózków jezdnych + (kołpaki na koła wcześniejsze i rolki) to mógłbyś zrobić wersję 'mid' z filtrem i bez 'zimmeritu' w wersji eksportowej dla Hiszpanii. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Coś się tam wyskrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Nie chce mi się robić w tym modelu zimmeritu i będzie to taka luźna interpretacja bo spotkałem się z opinią że w 3 kwartale jeszcze nie wszystkie wozy miały zimmerit i jest to kwestia indywidualna i tak też postąpie, chyba że w przypływie czasu zachce mi się robić resztki zimmeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Witam kolegów. Czy miał ktoś z was okazję przetestować metalowe gąski Easy Metal Links. Mają dosyć specyficzny system łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Osobiście nie, ale jak się nie mylę to one mają takie wypusty które owijania się dookoła następnego ogniwa, tak? Bo jak to są te to mnie ten system nie bardzo przekonuje że względu na możliwość uszkodzenia. Wolę Friulmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Witam kolegów. Czy miał ktoś z was styczność z tym modelem http://plastmodel.pl/p/84/20929/trumpeter-00921-german-pzkpfw-iv-ausf-j-medium-skala-1-16-pojazdy-i-bron-pancerna.html ,i czy warto go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Ja nie, ale osobiście mi przeszło jak się dowiedziałem ile poprawek trzeba zrobić i jak ubogo jest wyposażona cała ich seria "czwórek". Dodatki z żywicy I itp. pewnie będą drugie tyle kosztowały. Za te kasę jaką wołają to czegoś lepszego oczekiwałem. Jednak to nie osobiste spostrzeżenia a jedynie zasłyszane, więc mogą być błędne. Ale jak się zdecydujesz to chętnie popatrzę na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Dobry chce kupić kolejną Merkavę II, znalazłem : Academy 13286 Merkava Mk.IID Academy 1359 MERKAVA II W/MINE ROLLER nie dostępna na mojehobby Czy mam inne opcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Heja, zaczynam się rozglądać za kolejnym modelem do wykonania i bardzo mi się podoba projekt Sd.Kfz.222 z Tamki nr 35270. Sądzę, że w szarym malowaniu z terenów Rosji w '42 i tu moje pytanie. Chciałbym zmierzyć się z efektem błota. Nic hardcore'owego. Czy wystarczy na początek taki zbiór: Vallejo 73808 Thick Mud - Russian Vallejo 73802 Splash Mud - Russian Czy może jakaś inna firma? Lub może totalnie błądzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Dobrychce kupić kolejną Merkavę II, znalazłem : Academy 13286 Merkava Mk.IID Academy 1359 MERKAVA II W/MINE ROLLER nie dostępna na mojehobby Czy mam inne opcje ? Tutaj znajdziesz listę wszystkich modeli Merkavy jakie kiedykolwiek istniały https://www.scalemates.com/search.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=merkava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Dobrychce kupić kolejną Merkavę II, znalazłem : Academy 13286 Merkava Mk.IID Academy 1359 MERKAVA II W/MINE ROLLER nie dostępna na mojehobby Czy mam inne opcje ? Tutaj znajdziesz listę wszystkich modeli Merkavy jakie kiedykolwiek istniały https://www.scalemates.com/search.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=merkava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Dobrychce kupić kolejną Merkavę II, znalazłem : Academy 13286 Merkava Mk.IID Academy 1359 MERKAVA II W/MINE ROLLER nie dostępna na mojehobby Czy mam inne opcje ? Tutaj znajdziesz listę wszystkich modeli Merkavy jakie kiedykolwiek istniały https://www.scalemates.com/search.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=merkava Z tym "jakie kiedykolwiek istniały" to bym nie przesadzał. Nie ma tam nawet tych co dziś kupić można Sorry, zwracam honor, widzę że te od Legenda kompletne też są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Witam. W niedzielę będę w Bovington tank museum. Może ktoś potrzebuje fotki jakiegoś pojazdu który tam jest? Jak coś to śmiało mówić. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Jakby Ci to nie sprawiło trudności prosiłbym o foty Challengera ARRV (najchętniej pustynny) i pojazdów saperskich na jego podwoziu wraz z opisem typu, oraz jeżeli mają BWR (bojowy wóz rozpoznawczy) po rusku to będzie BMR 1( Bojewaja Maszina Razwiednaja), wnętrze wieży. Dzięki i góry pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Panowie, mam pytanie, chodzi o model Pantery skala 1:35, obojętnie jakiej wersji, czy był taki z pełnym wnętrzem(full interior)? Jeśli nie było takiego modelu , to który zestaw( no i jakie są dostępne) konwersyjny jest waszym zdaniem najlepszy? Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 Jak Ci się nie spieszy to proponuje poczekać. Z okazji rocznicy bitwy pod Kurskiem Takom pokazał takie silniki jako zapowiedź nowej serii modeli. Tak więc prawdopodobnie niedługo do sklepów trafią Panthery z wnętrzem =P Po KT nie spodziewam się dobrego modelu, ale może jednak będzie lepiej, brakuje w sklepach nowej ausf. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 No poczekam, mimo niedoskonałości Tacom-a chyba jednak warto :-) Dzięki za linka i Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Witam Usiłuję wysłać prywatnego emaila z zapytaniem do jednego z forumowiczów. Od 2 dni wisi mi w katalogu do wysłania. Gdzie jest dinks z napisem wyślij!! Jeden z forumowiczów w ubiegłym roku pisał iż mwyda książkę o nazwach własnych pojazdów Wojska Polskiego. To chyba było przy "Laluni" chcę zapytać: co w temacie ? Inny forumowicz sądował temat Star 266 w 1/35 o to też pytam . Ktoś coś wie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Lipca 2017 Share Napisano 15 Lipca 2017 Jak wisi to znaczy, że jeszcze nie odczytał i/lub nie był na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Lipca 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Lipca 2017 no Star to było "sondowanie" jak widać wyszło jak zwykle... gruszki na wierzbie... Co do Laluni nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 no Star to było "sondowanie" jak widać wyszło jak zwykle... gruszki na wierzbie...Co do Laluni nie wiem... Czyli tak jak pisałem "sądowanie" (od sądu, jurysdykcji) a nie "sondowanie", badanmie rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi