jmx62 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Koledzy, pytanko o Starfightera z Hasy 1/48 nr PT 18 w barwach Japonii. Wklęsły czy wypukły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Wklęsły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 No i gitara. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Wleci niedługo kolejny warsztat, wybór padł na F-14, co wybrać Tamiya, czy Trumpter, a może Hasegawa jakie za i przeciw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Czy ja dobrze widzę, że na dolnych powierzchniach skrzydeł nie ma szachownic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 W dniu 8.05.2023 o 22:01, Mario napisał: Wleci niedługo kolejny warsztat, wybór padł na F-14, co wybrać Tamiya, czy Trumpter, a może Hasegawa jakie za i przeciw . Jak masz taki wybór to Tamiya, najdroższy z całej trójki ale składa się bez problemów i najbardziej przypomina Tomcat. Hasegawa to jednak troszkę męka że spasowaniem kadłuba nawet jak trafisz na model z początku produkcji. Trumpek obecnie chyba najtańszy ale trochę bzdur jest zaaplikowane przez towarzyszy z ChRL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Maja 2023 Share Napisano 10 Maja 2023 W dniu 8.05.2023 o 22:01, Mario napisał: Wleci niedługo kolejny warsztat, wybór padł na F-14, co wybrać Tamiya, czy Trumpter, a może Hasegawa jakie za i przeciw . ITALERI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Chciałbym skleić Phantoma f-4 w 1:48 w malowaniu Sundowners lub Jolly. Do wyboru Tamiya, Academy i zourkei. Rozrzut cenowy jest spory. Czy mogę prosić o poradę? Generalnie nie zdaje sobie sprawy ze szczegółowymi niuansami w różnicach wersji, więc bardziej zależy mi na jakości wykonania bez uzerania się ze szpachla i tonami aftermarketów- z tego powodu nie biorę pod uwagę hasy, italeri i revella. Academy czy Tamka wyglądają zachęcająco, academy tańsza a tamiya jak czytam to taka dobra tamijunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 (edytowane) @enten Sam sobie odpowiedziałeś Do Tamki musisz nabyć kalki a Academy ma nawet edycje JR tylko w wersji J. EDIT: Tamka i Academy ma w zestawie malowanie na VF-111 jak coś, mowa o wersji B. Edytowane 12 Maja 2023 przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 W dniu 9.05.2023 o 21:44, sebastain napisał: Czy ja dobrze widzę, że na dolnych powierzchniach skrzydeł nie ma szachownic? Raczej są możliwe lokalizacje, chociaż obstawiam tą na wysokości lotek. Podobny układ z szachownicą na kadłubie był na pierwszych F-13. Na górze płatów nie było szachownic. 6509 bez szachownicy na kadłubie i 8012 też bez szachownicy, ale już z godłem czyli późniejsza fotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 37 minut temu, blackriver napisał: Raczej są Na pewno są 37 minut temu, blackriver napisał: Podobny układ z szachownicą na kadłubie był na pierwszych F-13 I nie tylko. Po prostu szachownice na stateczniku i kadłubie były standardowym oznaczeniem naszych samolotów wojskowych po II wojnie światowej. Choć od tej zasady były wyjątki, np. MiGi-23 czy -29. Z ich malowania na kadłubie rezygnowano w różnym czasie dla różnych samolotów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 W 21 szym również zaprzestano nanoszenia szachownicy na kadlubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 W dniu 9.05.2023 o 21:44, sebastain napisał: Czy ja dobrze widzę, że na dolnych powierzchniach skrzydeł nie ma szachownic? 2 godziny temu, blackriver napisał: Raczej są 27 minut temu, Grzes napisał: Na pewno są Przecież na powyższym zdjęciu, na pierwszym MiG-u od góry widać wyraźnie szachownicę na lewym skrzydle, tuż przed węzłem uzbrojenia...no nie mówcie, że jej nie widzicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 20 minut temu, em napisał: W 21 szym również zaprzestano nanoszenia szachownicy na kadlubie I to w porównaniu z innymi samolotami dość wcześnie, choć nie wiem z czego to wynikało. 21 minut temu, Rafał B napisał: nie mówcie, że jej nie widzicie Widzicie, dlatego napisałem, że na pewno są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Pytanie o Bf-109ki w skali 32 z Trumpetera. Nie ważna wersja czy Emil, Gustaw czy inny Frycek. Co można o nich powiedzieć złego/dobrego. I jak mają się do modeli Revella G-2/4 lub G-6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Zapomnij o Trumpeterze i kupuj Revella lub Hasegawę jak znajdziesz. Trumpek przypomina wszystko tylko nie Bf-a, a merytoryka woła o pomstę do nieba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 Dzięki barszczo. Szkoda bo mają szeroką ofertę. No nic, to już któreś podejście do tematu. Chyba jednak skończy się Revellem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 https://ipmsdeutschland.de/archiv/FirstLook/Revell/Rev_Bf109G-6_32/Rev_Bf109G-6.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Jaku juz pytamy... Gloster Gladiator MkI - " laciate malowania" prosze o jakies Info / malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 42 minuty temu, BRAVO112 napisał: Jaku juz pytamy... Gloster Gladiator MkI - " laciate malowania" prosze o jakies Info / malowania Proszę bardzo https://web.archive.org/web/20220121013550/http://wp.scn.ru/en/ww15/f/46/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 dzieki ! szkoda tylko, ze obrazki laduja sie 10 minut.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: dzieki ! szkoda tylko, ze obrazki laduja sie 10 minut.... Bo stronka jest ruska i nie działa od roku , znalazłem tylko "lustro" w zasobach archiwalnych , może jeszcze kiedyś ruszy . Jak masz FB to możesz jeszcze spróbować tutaj https://www.facebook.com/WingsPalette/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 4 godziny temu, Cypis napisał: Proszę bardzo https://web.archive.org/web/20220121013550/http://wp.scn.ru/en/ww15/f/46/9 Łomatko jak mi brakowało tej stronki, jak dobrze że ktoś zrobił archiwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Łomatko jak mi brakowało tej stronki, jak dobrze że ktoś zrobił archiwa... Ja polecam shipbucket http://www.shipbucket.com/vehicles/5503 http://www.shipbucket.com/vehicles?category=real&type=air&country=3&page=10 Edytowane 14 Maja 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 dziekuje wszystkim - gotowego Gladiatora pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi