Mikolaj75 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Przedstawiam skromną galeryjkę modelu motolotni. Model całkowicie od podstaw, bazę stanowiły własne pomiary i walkaround oraz dane ze strony producenta skrzydła. Warsztat na warsztatach jest do obejrzenia. Oryginał należy do mojego kolegi, miałem kilka razy okazję nim latać. Wrażenia są niepowtarzalne, jak zresztą każde latanie - nazwijmy to - indywidualne Wedle ostrożnych szacunków model składa się z około 600 części, choć nie wszystko liczyłem dokładnie. Podziękowania dla Wojtka Fajgi za elementy fototrawione i dla Pepsi-Adama za kalkomanie Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Ależ cudeńko! Koronkowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Majac fotki końcowe razem , muszę powiedzieć ze podziwiam ten nakład pracy po raz kolejny . Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Daj jakieś zbliżenia na wózek, bo niknie na planach ogólnych ta Twoja misterna robota. "Kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty" jak to niektórzy o modelarstwie mówią. Szacun na dzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 O! I to jest to! Dobry pomysł + świetne wykonanie = pełny sukces Wprawdzie wolę ciężkie maszyny wojskowe, ale jeszcze bardziej w modelarstwie cenię oryginalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Niesamowity model. Szczegółowość w tym rozmiarze jest wprost nie do uwierzenia, a malowanie skrzydła też superrealistyczne. Szczere gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Mikołaju już gratulowałem, ale uczynię to i tu. Świetny pomysł, Doskonałe wykonanie. Prawdziwe modelarstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Widziałem w Szczecinie i niestety nie widzę na zdjęciach tylu niuansów co na żywo, Twój aparat nie radzi sobie z tym maleństwem! Motolotnia znakomicie zrobiona, wszystkie drobiazgi na wózku od otworu na pitot, przez kątowniki mocujące wiatrochron, po okucie mocujące śmigło, widoczne!! Zadbałeś o każdy drobiazg w tym małym, nawet bardzo małym modelu. Wielkie, wielkie brawa się Tobie należą Świetny model, pozdro- Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Jakieś znajome mi te zdjęcia .....co ja tu mogę powiedziec-model na poziomie,który jest narazie jak dla mnie nie osiągalny....i pewnie nigdy nie będzie..........jest poprostu PERFEKCYJNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Świetnie wykonany model. _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revel + Lufy km - Aires + Kalka - Techmod 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 . Bardzo fajne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Wszystkim serdecznie dziękuję za wpisy i pozytywne opinie. Nadto słusznie mi się tu i ówdzie oberwało za fotki. Podjąłem zatem próbę polepszenia ich jakości, czy się udała sami oceńcie, mnie te kwestie foto nie podchodzą i nie wychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Jak mówią cudzoziemcy; killer job. Misterna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Cudo, cudeńko. A zdjęcie z groszówką dla porównania? To może być zdjęcie na główną stronę Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Genialne wykonanie. Śledziłem galerię - niezwykle inspirujące. Majstersztyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Gratulowałem już przy innej okazji, więc powtórzę tylko za poprzednikiem. Majstersztyk! Ale faktycznie przydałoby się zdjęcie np. z groszówką lub złotówką dla pokazania skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Października 2019 Autor Share Napisano 28 Października 2019 Cześć, miło mi powiadomić, iż w ostatni weekend (25-27 października 2019) podczas 38 IPMS Expo and Competition w Atenach (Grecja), malusieńka motolotnia ze znakami "SP" otrzymała: - złoto w swej kategorii; - Best Aircraft; - oraz Best of Show. I nie będę tu gadał żadnych szczególnych podsumowań poza tym, że jestem po prostu z tego bardzo dumny i szczęśliwy :-) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Benedyktyni to Ci mogą przez Pan mówić. .... A link do warsztatu można prosić, bo to już trzeba by było nieźle w archiwach poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Ludzie robią kariery... Brawo Mikołaju! Jakbym wiedział, że do Grecji jedziesz to bym Cię o Dromadera poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomhajzler@gmail.com Napisano 28 Października 2019 Share Napisano 28 Października 2019 Super informacja, gratulacje! TH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi