Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Usul napisał:

Ktoś w ogóle zna tego producenta

Przejrzyj ich modele.
Robią całą serię samolotów Suchoja, które latały u nas...

Napisano

Teoretycznie można bez jednej, tylko jak się ta druga zepsuje?  Jeśli dobra Opatrzność stworzyła nas z dwiema, to widocznie uważała, że tutaj dodatkowa rezerwa się przyda. Najwyżej można zbierać surowce wtórne. Chociaż dłużej to potrwa.

Napisano (edytowane)
W dniu 21.04.2020 o 17:24, Usul napisał:

.....Ktoś w ogóle zna tego producenta:

Mam z tej firmy dwie łodzie latające Beriewa - całkiem niezłe wypraski, dobry detal. Nie wiem jak ze składalnością bo jeszcze nie kleiłem.

Ciekawy temat dla wielbicieli śmiglaków :

https://www.martola.com.pl/pl1878/produkty88224/_apollo_recovery_sh_3d_helo_66_apollo_command

Edytowane przez M.A.V.
Napisano

Ja mam tylko nadzieję, że dorobią skrzydła ze slotami i klasyczną wersję E. Bo taki jest w 72 desperacko potrzebny. Ale nie nastawiam się, bo Fine Molds nie słynie z szerokiej gamy wersji swoich modeli.

@Usul Modelsvit robi naprawdę niezłe cudeńka. Drogie, ale naprawdę bardzo dobre modele. Robiłem ich Su-22 i z bardzo wielką niecierpliwością czekam na ich Mirage'a 2000.

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Matys napisał:

Ja mam tylko nadzieję, że dorobią skrzydła ze slotami i klasyczną wersję E. Bo taki jest w 72 desperacko potrzebny.

Nie tylko w 72, 48 też cierpi. A myślałem, że jak zmienię skalę to łatwo sobie E ze slotami znajdę :glupek:

Tyle, że w 48 już się ZM zapowiedziało.

A ten to zła wersja?

https://www.mojehobby.pl/products/F-4E-Phantom-II-173730.html

Edytowane przez Tap-chan
Napisano
12 godzin temu, Tap-chan napisał:

Ten to dramatycznie stary model z wypukłymi liniami i bez detalu i z koszmarnym spasowaniem. Jest nowszy model Hasegawy, który jest całkiem w porządku, ale położyć na nim ręce to trochę jak wygrać w lotka. Mi się udało odkupić jakąś limitowaną edycję od kolegi z forum i jestem przeszczęśliwy, ale to nadal 30-letni model Hasegawy. Oni bardzo lubią wydawać kolejne limitowane edycje F-4EJ i RF-4E, ale klasyczny F-4E im wrogi - bo mają model z lat 70, który cały czas sprzedają.  Mam bardzo dużą nadzieję, że Fine Molds pójdzie o krok dalej i wyda inne wersje długonosego Phantoma.

Napisano (edytowane)

Trochę Arma poszła z ceną za FM-2. 82 złociste to jak za nowe modeli Tamiyi.

Edytowane przez Xmen
Napisano

Widać, że gonią światową czołówkę nie tylko pod względem składalności ale także pod względem cen.

Napisano (edytowane)

Może to super duper kit, a potem dla maluczkich będzie normalny zestaw za 4 dychy? bo jesli nie to zapomnij - odpuszczam.  A Eduardowski B26 Marauder w preorderze ok. 200 zet - a to chyba przepak Hasegawy, który chadzał 40% taniej. Nie wiedzą ile się cenić.

EDIT - Zgadza się,  super duper jest po 82, "normalny" 58, overtreesy po 42 za 1sztukę, lub 82 za 3 sztuki.

Edytowane przez WujekAlice
Napisano

9 godzin temu, Xmen napisał:

Trochę Arma poszła z ceną za FM-2. 82 złociste to jak za nowe modeli Tamiyi.

Jak sie zalogujesz to masz 5% mniej, a do paczkomatu wysylka za freeko.

Napisano

i dalej drogo .1 promocja wysyłki i zniknie za jakiś czas.... 2. .nie jest to wybitnie skomplikowany model( raczej mały  i dość prosty)

Rozumiem, że to biznes i pewnie  cena jest przemyślana co nie  zmienia faktu, że uważam ja za wysoką

• Like 1
Napisano
14 minut temu, myszaty napisał:

no i nie ma szachowic?

Dzięki temu ma zasięg światowy, a Arma może zarobi. Liczę, że dzięki  takim modelom zbierają fundusze na "misyjną" działalność, i będą wypuszczać kolejne szachownice. Czas pokaże.

Napisano

Przepraszam, a to ze to polska firma to powinni wydawac modele za pół darmo? Zobaczcie w jakiej cenie sa porównywalnej wielkości modele z Ukrainy czy Czech.

Napisano

Weekend edition Edka są po4 dychy. O RSasch i  Clear Propach nie mówię bo one są po prostu drogie.  A tu ni z gruszki ni z pietruszki cena z modelu na model poszła o 50% w górę. Inflacji aż takiej jeszcze nie ma. Poza tym co ich tak bronisz? Na etacie u nich jesteś czy co? 

• Like 1
Napisano (edytowane)

Tak. za każdy pochlebny komentarz dostaje 10gr.... a od Sorosa po 30gr

Sam pisałeś że normalny jest po ok 50 zł czyli w okolicach Weekendowego Edka. więc nie wiem o co chodzi

Edytowane przez Moses
  • Like 3