Xmen Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 5 minut temu, Artek82 napisał: naszych Biesów, Dromadera i Wilgi nie słychać w ciągu dalszym Jeżeli z krajowych producentów nikt nie podejmie tego tematu to na innych bym nie liczył a już na czeskie firmy tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 22 minuty temu, Artek82 napisał: A naszych Biesów, Dromadera i Wilgi nie słychać w ciągu dalszym Ponoć wszystko już gotowe, tylko chwilowo zabrakło Answerowi zszywek żeby pudełka pozszywać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 27 minut temu, Grzes napisał: Ponoć wszystko już gotowe, tylko chwilowo zabrakło Answerowi zszywek żeby pudełka pozszywać... Już tak nie szyderujmy z nich Może płyną te zszywki do Polski, z Chin, na jednym z kilkudziesięciu statków, w jednym z kilku tysięcy kontenerów, w którymś z kilkunastu milionów pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Godzinę temu, Artek82 napisał: Wznowienie Bregueta 14 także cieszy. A A to pewniak?!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Cessna 185 miała być pewniakiem w tym roku wiec sam widzisz ale to nowe modele, a Breguet 14 to będzie reaktywacja zapewne AZmodelu. Mogliby wznowić jeszcze L-200 Moravę i L-60 Brigadyra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Godzinę temu, Artek82 napisał: Mogliby wznowić jeszcze L-200 Moravę i L-60 Brigadyra Czyżby chodziły Ci po głowie nasze lotnicze karetki? O Brygadyrze, tak jak i o Turbolecie dowiedziałem się jak już po nich śladu nie było w sklepach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 20 godzin temu, mirage3 napisał: Teraz to nawet Special Hobby zapowiadział Ki-21 Klęska urodzaju No cóż, Special Hobby kolejny raz jest drugi. Podobnie było z Mirage III , który był zapowiadany przez SH, zapowiadany, zapowiadany ... i w między czasie Modelsvit wydał swojego i teraz cisza. Dawno dawno temu SH pokazywało również rendery Skyridera (jakieś hmm 6 lat temu) i od tego czasu ... cisza. Teraz ten Ki-21. Jeśli Ki-21 wydany przez ICM będzie na poziomie ich Do-17, to ja wybieram ICM. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 @pepociufakers Skyraider był słuszny A-1E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 4 godziny temu, Artek82 napisał: Piszą że wreszcie będą zapowiadane wcześniej Cessny 180/185 i 150/152 czyli trzeba zbierać srebrniki Wznowienie Bregueta 14 także cieszy. A naszych Biesów, Dromadera i Wilgi nie słychać w ciągu dalszym A Breguet 14 ma polskie kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Kalki to pikuś, będzie model to resztę się ogarnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Grzes napisał: Czyżby chodziły Ci po głowie nasze lotnicze karetki? O Brygadyrze, tak jak i o Turbolecie dowiedziałem się jak już po nich śladu nie było w sklepach... No pewnie Ja w sumie mam cały tabor ZLS z epoki z wyjątkiem Gawrona, ale zanim znajdę czas na ulepienie tego wszystkiego to może w końcu i Gawrona doczekam Brygadira nie ma już bardzo długo, a Morava była reaktywowana przez KP już bez żywic i blaszek, ale bardzo niskim nakładem i szybko zniknęła. Turboleta ja też nie załapałem reaktywowanego z poprawnym nosem i wtryskowym szkłem, ale zadowoliłem się oryginalną Gavią jakiś czas temu. Tylko teraz dylemat czy Papugę, czy karetkę Ja ogólnie nie potrzebuję, ale znajomi maruderzy wiercą dziurę w brzuchu żebym się rozglądał bo jest sporo chętnych na Moravki, Brigadyrki i Turbolety właśnie. EDYTA: Będę miał cały tabor jak tą Cessnę 185 wydadzą to się "Danutę" zrobi 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: A Breguet 14 ma polskie kalkomanie? Tego własnie nie napisali 1 godzinę temu, myszaty napisał: Kalki to pikuś, będzie model to resztę się ogarnie... Dokładnie. Do dziś żałuję że nie kupiłem LVG CVI z KP bo to bardzo ładny model, a już dawno zniknął. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 6 godzin temu, Grzes napisał: Ponoć wszystko już gotowe, tylko chwilowo zabrakło Answerowi zszywek żeby pudełka pozszywać... Ty sobie dworujesz i w tym przypadku się nie dziwię, ale z drugiej strony wiem o realnie opóźnionych premierach modeli z braku kartonu na dolne części pudełek i sprowadzaniu go spoza Polski, żeby to opóźnienie zredukować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 To dziwne, bo LP i prywatni tną jak wściekli. A jednak brak papieru na ksiazki, tektury i co by tam w tem asortymencie wymyślił. No i oczywista co dostawa to wyższa cena. Globalizacja he,he ,he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 5 minut temu, em napisał: dziwne, bo LP i prywatni tną jak wściekli Na pellet i meble. Ile mamy w kraju fabryk kartonu??? Nie opakowań tylko surowca na nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Przecież i tak składujesz te pudła w meblach. INa jedno wychodzi, ni ma i juz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Ludziska, nie czepiajcie się. Ja już przywykłem do świetnych zapowiedzi od rodzimych producentów. Szkoda tylko, że jakoś słabo radzą sobie z realizacją ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 W dniu 28.12.2021 o 18:30, Artek82 napisał: [...] Turboleta ja też nie załapałem reaktywowanego z poprawnym nosem i wtryskowym szkłem, ale zadowoliłem się oryginalną Gavią jakiś czas temu. Tylko teraz dylemat czy Papugę, czy karetkę Gdzie tu dylemat? Papuga PRZED karetką? no proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 22 godziny temu, kopernik napisał: Ludziska, nie czepiajcie się. Ja już przywykłem do świetnych zapowiedzi od rodzimych producentów. Szkoda tylko, że jakoś słabo radzą sobie z realizacją ... Akurat trafiłeś kulą w płot, bo IBG systematycznie realizuje niemal wszystkie swoje zapowiedzi, a temat Lublina z tego co pisali przy okazji premiery Dory bynajmniej nie umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) IBG Zapowiedziało lubliny akurat jak rozgrzebałem modele Aeroplastu. *Edit. Dopiero teraz patrzę, że to z 2018 roku... Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 32 minuty temu, filipsg napisał: Akurat trafiłeś kulą w płot, bo IBG systematycznie realizuje niemal wszystkie swoje zapowiedzi, a temat Lublina z tego co pisali przy okazji premiery Dory bynajmniej nie umarł Oj, to uspokoiłeś mnie. Czekam już 3 lata, poczekam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Jak się rozkręcą z Dorami, to może za pół roku go zapowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 11 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Jak się rozkręcą z Dorami, to może za pół roku go zapowiedzą Ktoś wie kiedy będą w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 Trzeba będzie przypilnować oferty w KS Model, żeby tego Bregueta nie przegapić, zrobił bym sobie Orlińskiego..., fajne uzupełnienie do Skarżyńskiego i Żwirki i Wigury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 3 godziny temu, myszaty napisał: Trzeba będzie przypilnować oferty w KS Model, żeby tego Bregueta nie przegapić, zrobił bym sobie Orlińskiego..., fajne uzupełnienie do Skarżyńskiego i Żwirki i Wigury... Bre XIV i Orliński? Jak to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 1 minutę temu, letalin napisał: 3 godziny temu, myszaty napisał: Trzeba będzie przypilnować oferty w KS Model, żeby tego Bregueta nie przegapić, zrobił bym sobie Orlińskiego..., fajne uzupełnienie do Skarżyńskiego i Żwirki i Wigury... Expand Bre XIV i Orliński? Jak to? XIX...ale wtopa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi