matejson Posted March 13 Share Posted March 13 Cześć wszystkim, Miło mi wrócić po dłuższej przerwie z moją najnowszą pracą w skali 1/72. Ursus C-330 - wydruk GPM przyczepa D44 - wydruk GPM figurki - Focus Miniatures Budyneczki - budowa od podstaw Z pozdrowieniami, Mateusz Mathea 36 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted March 13 Share Posted March 13 Majstersztyk! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_1981 Posted March 13 Share Posted March 13 Szczęka w podłodze... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted March 13 Share Posted March 13 Można też wpisać rok 1976, 1986 i nadal będzie aktualne. Fantastyczna praca . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szkodnik Posted March 13 Share Posted March 13 Piękna praca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted March 13 Share Posted March 13 Ale super! Podwórko mojej byłej dokładnie tak wyglądało! Może tylko z tą różnicą, że stodoła miała jedną bramę a za to pod ścianą się więcej śmieci i krzaków mieściło Jest to piękna praca, gratuluję! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander z Zalasu Posted March 13 Share Posted March 13 Zamiast przyczepy wóz konny z zakładkami (przerobiony do ciągnika) i niemalże mój dom rodzinny z czasów dzieciństwa, kiedy to taka trzydziestka u nas pracowała , nawet rok by się prawie zgadzał. Praca robi wrażenie, a ostatnie zdjęcie z zapałką i groszem rozwala. Gratuluję zacnej pracy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 13 Share Posted March 13 świetny klimat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted March 14 Share Posted March 14 Super diorama. Gratulacje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holosal Posted March 14 Share Posted March 14 Bardzo ładna praca. Szczególnie, że niemal wszystko rzeźbione z ręki. Tylko dlaczego podstawa dioramy jest tak wysoka? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted March 15 Share Posted March 15 Widziałem, na żywo jeszcze lepiej wygląda. Gratuluję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dmitruk Posted March 15 Share Posted March 15 Świetny drobiazg. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted March 16 Share Posted March 16 Świetna praca! Gratuluję nagrody w Bytomiu - całkowicie zasłużona! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luck82 Posted March 16 Share Posted March 16 Obłędna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted March 17 Share Posted March 17 Niesamowite !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 17 Share Posted March 17 Widziałem na żywo. Piękna praca. Dla mnie i moich roczników wręcz nostalgiczna bo patrząc na tę scenkę przypominają mi się wyjazdy klasowe na wykopki do lubuskich PGR-ów. Fajnie, że wróciłeś. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted March 17 Share Posted March 17 Piękna !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted March 17 Share Posted March 17 Prześliczne i klimatyczne, mistrzowska robota i lekkość w skali. Chyba nic więcej nie da się napisać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted March 17 Share Posted March 17 Byłem tam wtedy. A wieczorem było ognisko i ziemniaki w popiele. Kolejna świetna praca wspominkowa w Twoim wykonaniu Mistrzu siedemdwójki! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted March 19 Author Share Posted March 19 Cześć wszystkim, bardzo się cieszę, że praca i tematyka wywołała takie wspomnienia. Bardzo miło czyta się takie komentarze. Dziękuję za uznanie. W dniu 14.03.2026 o 19:41, holosal napisał: Bardzo ładna praca. Szczególnie, że niemal wszystko rzeźbione z ręki. Tylko dlaczego podstawa dioramy jest tak wysoka? Powód jest bardzo prosty - prace trzymam w gablocie jedna za drugą. Dużo lepiej prezentują się modele jak nie zasłaniają siebie nawzajem w witrynie. W dniu 17.03.2026 o 10:11, Endrju napisał: Widziałem na żywo. Piękna praca. Dla mnie i moich roczników wręcz nostalgiczna bo patrząc na tę scenkę przypominają mi się wyjazdy klasowe na wykopki do lubuskich PGR-ów. Fajnie, że wróciłeś. Za małolata na wykopkach byłem raz czy dwa. W zasadzie nigdy nie odpuściłem tylko przez ostatnie trzy lata dużo zmian się wydarzyło. Między innymi w końcu dorobiłem się wymarzonego warsztatu. Nagroda została wyróżniona w Bytomiu "Złotym Zytkiem", który wspomina zmarłego i przez części Was znanego modelarza Marka Ziętka. Dla mnie osobiście to szczególne wyróżnienie, ponieważ Marek był osobą, która zaszczepiła we mnie pasję do skali 1/72 i pod jego "okiem" rozwijałem swoje umiejętności na samym początku przygody z modelarstwem. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted March 20 Share Posted March 20 20 godzin temu, matejson napisał: ....w końcu dorobiłem się wymarzonego warsztatu. świetna jaskinia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted April 5 Author Share Posted April 5 Jeszcze jedno zdjęcie - na sam koniec zabawy z fotomontażem. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted April 6 Share Posted April 6 12 godzin temu, matejson napisał: Jeszcze jedno zdjęcie ... No i to jest to Mateusz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted April 15 Share Posted April 15 Rewelacja ps warszrat też pierwsza klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts