BRAVO112 Napisano 4 Lipca 2023 Share Napisano 4 Lipca 2023 Godzinę temu, jawor84 napisał: Czy coś można z tym zrobić delikatnie white spirit na waciku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Lipca 2023 Share Napisano 6 Lipca 2023 (edytowane) Co kryła taka owiewka na spodzie skrzydła P-40K? Edytowane 6 Lipca 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Lipca 2023 Share Napisano 7 Lipca 2023 Panowie F-86F-30 to która wersja eksportowa? Czy 30 to 30 a Mark 4 to Mark 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Lipca 2023 Share Napisano 7 Lipca 2023 11 godzin temu, Wymysl napisał: Co kryła taka owiewka na spodzie skrzydła P-40K? Aparat foto /Gun camera/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) Mam pytanie, czy warto kupować te wloty? https://www.mojehobby.pl/products/Rafale-air-intakes-for-Revell-Academy-kit-3D-Printing.html Tu jest napisane druk 3D, a z tego, co wiem to te druki zostawiają takie głupkowate paski i rowki. Na zdjęciu jest niby gładko, ale wolę zapytać. Edytowane 8 Lipca 2023 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Godzinę temu, tlb napisał: Mam pytanie, czy warto kupować te wloty? https://www.mojehobby.pl/products/Rafale-air-intakes-for-Revell-Academy-kit-3D-Printing.html Tu jest napisane druk 3D, a z tego, co wiem to te druki zostawiają takie głupkowate paski i rowki. Na zdjęciu jest niby gładko, ale wolę zapytać. Czy warto te konkretne wloty to nie wiem bo ich nie miałem, ale odnośnie druku 3D - nowoczesny druk 3D w żywicy osiągnął już taki poziom, że jednak żadnych rowków nie uświadczysz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Dzień dobry. Czy ktoś porównywał modele bf 109E w 1/48 od Eduarda i Wingsy Kit ? Który lepszy ? Eduard ma o ile wiem więcej dodatków, a Wingsy jest lepszy merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 W dniu 8.07.2023 o 20:43, tlb napisał: Mam pytanie, czy warto kupować te wloty? https://www.mojehobby.pl/products/Rafale-air-intakes-for-Revell-Academy-kit-3D-Printing.html Tu jest napisane druk 3D, a z tego, co wiem to te druki zostawiają takie głupkowate paski i rowki. Na zdjęciu jest niby gładko, ale wolę zapytać. Zdecydowanie warto, jest jak na zdjęciu gładziutko niczym plastik z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rynceusz Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 (edytowane) Jakie farby do Bf109 E-3 od Tamiyi są potrzebne tylko do malowania figurki? Edytowane 18 Lipca 2023 przez Rynceusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Przecież masz w instrukcji (str 2)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rynceusz Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Tam są wypisane wszystkie kolory potrzebne do modelu, ja pytałem o te które są potrzebne tylko do malowania figurki pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 5 minut temu, Rynceusz napisał: Tam są wypisane wszystkie kolory potrzebne do modelu, ja pytałem o te które są potrzebne tylko do malowania figurki pilota Rysunek montażowy nr.2 jest sylwetka pilota i podane kolory potrzebne do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 4 godziny temu, martinello napisał: Dzień dobry. Czy ktoś porównywał modele bf 109E w 1/48 od Eduarda i Wingsy Kit ? Który lepszy ? Eduard ma o ile wiem więcej dodatków, a Wingsy jest lepszy merytorycznie. Pisałem o modelu Eduarda na tym forum, według mnie w porównaniu z Wingsy przegrywa wyraźnie chociaż ma lepsze momenty. Generalnie Edek nie jest w skali 1-48 i ma poważnie skopany kształt kadłuba za kabiną (nie tylko nitowanie). Wybrałbym Wingsy i wprowadził małe poprawki (np. fotel, śmigło...). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Dzięki. Wybieram Wingsy, tym bardziej, że ma szwajcarskie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 32 minuty temu, martinello napisał: Dzięki. Wybieram Wingsy, tym bardziej, że ma szwajcarskie malowanie. Przede wszystkim ma części do zbudowania Szwajcara. Ich Emil różnił się uzbrojeniem, a w związku z tym całe okapotowanie silnika w górnej części było inne. Też się do niego przymierzam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 37 minut temu, martinello napisał: Dzięki. Wybieram Wingsy, tym bardziej, że ma szwajcarskie malowanie. Budując "szwajcara" należy pamiętać o różnicach m.in. w uzbrojeniu, innym drążku sterowym itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Dzięki Panowie za fachową pomoc. Model już leci do mnie. Śmigło i fotel już w koszyku https://www.mojehobby.pl/products/Bf-109E-Propeller-w-tool-Eduard-2846403.html https://www.mojehobby.pl/products/Bf-109E-seats-without-harness.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 44 minuty temu, Krzysiek B napisał: Budując "szwajcara" należy pamiętać o różnicach m.in. w uzbrojeniu, innym drążku sterowym itp. "Szwajcarski" drążek też jest w zestawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 8 godzin temu, barszczo napisał: Przede wszystkim ma części do zbudowania Szwajcara. Ich Emil różnił się uzbrojeniem, a w związku z tym całe okapotowanie silnika w górnej części było inne. Też się do niego przymierzam . Ja też, nieśmiało ale zawsze 7 godzin temu, martinello napisał: Dzięki Panowie za fachową pomoc. Model już leci do mnie. Śmigło i fotel już w koszyku https://www.mojehobby.pl/products/Bf-109E-Propeller-w-tool-Eduard-2846403.html https://www.mojehobby.pl/products/Bf-109E-seats-without-harness.html No dobra, dodatki z Mojehobby, a sam model? W Banzai są po 119 i 129 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, RogerM napisał: Banzai są po 119 Własnie odpakowałem szwajcara z pudełka, Wygląda na to, że wszystkie niezbędne zmiany są na ramce A z oznaczeniem fabrycznym D5-09 Edytowane 19 Lipca 2023 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Post pod postem... Wrażenie po unboxingu - jeśli to jest short-run, to mam wielką nadzieję, że ktoś od nas pojedzie do nich na praktykę, a po powrocie założy firmę która w tej jakości wyda wilgi, gawrony i wszystkie inne jakże oczekiwane przez Kolegów z forum modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Sobotni dylemat - co wrzucić na warsztat? Najbardziej, po powrocie z wakacji na Sardynii, korci mnie ten nocny Re2001, ale i pozostałe czekają już trochę na swoją kolej. zatem - który Waszym zdaniem (i tym razem obiecuję relację z warsztatu nie tylko rozpocząć ale i skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Reggiane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 a ja bym tam zaczal tego Ki-10 .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Wybór jest oczywisty: Reggiane Re.2001 CN. Innej opcji nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi