Solo Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Mój pierwszy model rosyjskiej maszyny i do tego pierwszy model robiony dla klienta na zamówienie. Zestaw Zvezdy jest wspaniale spasowany, ale niestety ma sporo drobnych wad: trochę uproszczeń i błędów merytorycznych, dość szerokie i płytkie linie podziału, i miejscami okropną, szorstką powierzchnię. Kalkomanie bardzo ładne, niezwykle szczegółowe (jest ich tak na oko ze 3 razy więcej niż w zestawie Su-33 Kinetica w 1:48, co wiele chyba mówi), jednak troszkę słabo reagują na płyn do kalkomanii. Model zrobiłem bez żadnych dodatków, podstawkę wykonałem sam. Wszystko malowane farbami Gunze C i H, Tamiya, Mr. Paint i Alclad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Pięknie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Bardzo łandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Może poza grubawym pitotem, czepiać się nie ma czego. Bardzo udany model. Gratuluję! PS. Ładne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Samolot z przechyle i na wznoszeniu, a wszystkie powierzchnie sterowe w neutralu :-) Model bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Dopracowany w szczegółach model, z wyczuciem wymalowany, niebanalnie pokazany i naprawdę z klasą sfotografowany. Jestem zdecydowanie na tak! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Mnie się też podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 Samolot z przechyle i na wznoszeniu, a wszystkie powierzchnie sterowe w neutralu :-) To prawda. Wyszło tak bo początkowo planowałem zrobić model w pozycji poziomej, potem dopiero w trakcie kombinowania z prętami do podstawki wymyśliłem sobie że zrobię go w nieco bardziej dynamicznej pozycji. A klapy były już pomalowane te do pozycji poziomej, więc machnąłem ręką. A za pochwały wszystkim dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Bardzo ładny Flanker. Malowanie chyba trochę sci-fi, czy nie? Co to za podstawka? Samolot z przechyle i na wznoszeniu, a wszystkie powierzchnie sterowe w neutralu :-) Napisz do Suchoja, mają chyba zepsute samoloty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 Bardzo ładny Flanker. Malowanie chyba trochę sci-fi, czy nie? Co to za podstawka? Co do malowania to co masz na myśli? Kolorystyka chyba w miarę mi się udała, co do układu plam to kierowałem się instrukcją, dopiero po pomalowaniu doszedłem że jednak jest ona bez sensu i dodałem jedną plamę według uznania, bo inaczej w okolicach silników miałem jedną wielką, granatową plamę, co nie wyglądało za dobrze. Ale to prawda, ten konkretny egzemplarz samolotu ma inny układ plam niż mój model. Co do podstawki to decha zamówiona u stolarza, malowania czarnym GX-2 Gunze i poprawiona GX-100, pręty to plexi wyginane we wrzątku, napis to szablon z plotera i supermetalizer Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 stery służą do zmiany stanu. Po zmianie wracają do położenia neutralnego a położenie samolotu pozostaje bez zmian. Czyli lotkami (klapolotkami, różnicowym usterzeniem poziomym) wprowadza pilot przechylenie , stery do neutrum a przechylenie zostaje. Analogicznie wznoszenie. Wychylenie powierzchni sugerowałoby wprowadzenie do manewru. Uważam że jest ok. A sam model fajny. Malowanie się podoba i mam wrażenie, że to 48 a nie 72. Wprawdzie na fotach najczęściej widzimy kolory mocno wyblakłe, ale Solo zaznaczył w relacji, że odbiorca życzy sobie jak tuż po dostarczeniu z fabryki. Wolałbym taki styrany, ale klient ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Co tu pisać, świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Jestem za. Miły dla oka. Podstawka b. prosta, a niezwykle efektowna. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Bardzo udany model, tak udany że sam samolot mi się spodobał Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Ładny model bardzo ładnego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Bardzo efektowny model, gratuluję! Mam nadzieję, że właściciel będzie go trzymał w jakiejś gablocie bo szkoda aby kurz osiadał na tych wszystkich detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Łoł !!!!! No !! Kolego duża klasa, duzy postep, wspaniały model !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Super robota i extra podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Kawał dobrej roboty Solo ! Gratulacje Co następne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 Dzięki panowie, fajnie że model Wam się podoba. Następny model to A-1A Hobby Bossa w brazylijskim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marile Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Świetne malowanie jak i cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 No wyszło bardzo fajnie. Ale jak masz jeszcze czas to zmień logo w podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi