Jump to content

F-4D Phantom II 1/32 Tamiya

jrminiatures
 Share

Recommended Posts

Witajcie.

Po dwóch miesiącach walki z leciwa Tamiya ( 1995) udało mi się ukończyć budowę modelu. Zestaw wzbogaciłem o kilka dodatków - kokpit żywiczny i fotele od Black Box, wnęki i dysze silników od Airsa, zestaw blach PE od edka, żywiczne koła i radar nosowy i klapę spadachronu, Kalki od Techmodu, 300 stencili od Warbirds, emblematy placecard + light squadron od Eduarda. Pitota i angle od Mastera - trochę cyny w kable we wnękach i goleniach - oraz jako, że lubię rycie - poprawiłem linie i nity. Całość malowana gunzy, tamiya i ak extrem metal. Nie ma co się rozpisywać. Dużo uwagi poświęciłem wlotom powietrza które były w środku prymitywne. Niestety nie byłem w stanie tego sfotografować. Warsztat z budowy dostępny jedynie ma moim FB Oglądajcie

F4_01.jpg

F4_02.jpg

F4_03.jpg

F4_04.jpg

F4_05.jpg

F4_06.jpg

F4_07.jpg

F4_08.jpg

F4_09.jpg

F4_10.jpg

F4_11.jpg

F4_12.jpg

F4_13.jpg

F4_14.jpg

F4_15.jpg

F4_16.jpg

F4_17.jpg

F4_18.jpg

F4_19.jpg

F4_20.jpg

F4_21.jpg

F4_22.jpg

i troche detali

F4_23.jpg

F4_24.jpg

F4_25.jpg

F4_26.jpg

F4_27.jpg

Bardzo mi się podoba, wybrana szata graficzna i wykonanie.

Mam pytanie merytoryczne, bo tego nie wiem i na razie nie udało mi się ustalić (choć przyznaję, że nie prowadziłem w tym kierunku jeszcze intensywnego śledztwa) - czy w oryginale było technicznie możliwe jednoczesne wychylenie w dół obu lotek, tak jak jest w modelu i to przy neutralnym położeniu klap?

Witam i gratuluję fantastycznego modelu, wykonane rewelacja. Pozdrawiam Jacek.

• 2 weeks later...

Potknąłem się o własną szczękę. Okolice dysz - rewelacja, świetne podmalówki. Wspaniały model w ogóle i szczególe. Gratulacje.