bożo wpożo Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 I dwaj bracia :-) 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Ty to masz rękę do tych dziwolągów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Ja to się tylko zastanawiam gdzie on to wszystko znajduje. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Piotr ! Bez upora nie rabotaj :-) Edytowane 16 Lutego 2019 przez bożo wpożo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 cholera pieknie wyszlo szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Rewelka jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Gratuluję modelu - WSPANIAŁY. Gratuluję fotki Admina - to pierwszy raz w tym roku gdy nie mam obiekcji co do wyboru fotki - doskonały model i świetne fotki. Jeszcze raz Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Gratulacje , wspaniały model. Aż trudno wzrok oderwać. Dopracowany w najdrobniejszym szczególe. Cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Model rewelacja, wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 No, cóż.... zwyczajowo genialne. Nie mają sobie równych. Gratuluję. Chciałbym tak umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Model wbija w podłogę! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Model wygląda obłędnie. Dopieszczony w każdym szczególe. Masterklasa. Można się zapomnieć, że jest zbudowany z plastiku a nie prawdziwy. Podziwiam i nawet nie zazdroszczę bo poziom absolutnie dla mnie nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Jak zwykle podoba się. Pakiet pochwał :-) A publikacja jest już osiągalna? Chyba, że już nie... Wykupili..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Nie ma sensu dodawać nowych epitetów, po prostu przyłącze się do chóru zachwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Opłaci się Grzesiu opłaci sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Rewelacyjny, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 a powiedz Grzegorzu jak sama praca z zestawem Balaton Models? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Bardzo Wam dziękuję za komentarze i nie ukrywam , ze bardzo mi miło :-) Mikołaj - ledwo co skończyłem pisać ( chyba z trzy miesiące robiłem podchody ) i tak krótki tekst i go wysłałem . To jest niewdzięczne zajęcie i zdecydowanie wolę lepić niż pisać :-) Tombie - Balatona oceniam bardzo wysoko . To jedna z tych żywic , gdzie nie trzeba mieć włączonego garnka z wodą na gazie pod ręką . Nie ma dziur i koślawych elementów . Części odlane są przemyślanie i łatwo można odcinać je od kostek wlewowych . Elementy odlane są w większości zestawów z szarej żywicy - więc widać co się ma w ręku .Tu akurat było trochę żółtej , ale z niej były duże elementy , co przy dużych jest znośne dla oczu . Oczywiście baza jest drukowana na bardzo dobrej drukarce - wiec raster praktycznie nie występuje , a jeżeli tak to tylko w niewidocznych miejscach . Można rzec , ze problem nie istnieje . Minusem jest to , że często nie wiadomo gdzie co przykleić - nie ma oznaczonych miejsc dziurkami i kołkami . Tak że trzeba sobie czasem proporcje zbierać ze zdjęć i zgadywać mniej więcej gdzie co umieścić konkretnie . Instrukcje też potrafią być enigmatyczne - a w przypadku tego zestawu to nawet jest delikatny thriller . Przy budowie bez przerwy konsultowałem się z kolegami z Rosji i Czech , którzy mieli ten model za sobą , no i oczywiście z samym Balatonem . Ten ostatni jest bardzo uprzejmy i pomocny ( równie jak koledzy z zagranicy ) , nawet do tego stopnia , że zdarzyło się kilkakrotnie już przy poprzednich modelach , ze pakował części w kopertę i wysyłał do mnie to co zgubiłem albo zepsułem . Także serwis działa :-) . Osobiście stokroć wolę dobrą żywicę , niż dobry plastik . Dźwig wbrew pozorom jest skomplikowany i trudny do zlepienia , ale budowałem go z wielka przyjemnością , w przeciwieństwie do plastikowego Urala , który jest prosty jak budowa cepa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 Co tu pisać, po prostu Klasyka . Mała prośba, propozycja. Może zrobisz portfolio, fajnie byłoby zobaczyć Twoje modele w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2019 Pisałem już w warsztacie, ale jeszcze raz napiszę. Przepiękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Świetny model. Zdjęcie rodzinne - rewelacja. Aż się chce iść na budowę i popatrzeć, jak kto inny pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 jak zwykle mistrzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi