Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ten Mirage 2000C to jest tak piękny że nawet gdyby go nie sklejać to warto mieć taką ładną rzecz do oglądania. Wspieram Modelsvit bo robią robotę a nie tą chińską bylejakość.

Edytowane przez Focus
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Aeroplast - generalnie sklejalny, sympatyczny (za młodziaka kiedyś dostałem, złożyłem, miło wspominam, oczywiście wtedy się nie interesowałem sprawdzaniem bryły wymiarów etc)

Pamiętam że zestaw nie posiada drążka w kabinie i ta płaska wnęka uzbrojenia (rozrysowalem kabelki cienkopisem - takie 3D w 2D 🙂)

Pozdr!

ww 

• Like 1
Napisano

Na Swaroga co za gniot.....

• Like 1
Napisano

Albo poszli w "what if" albo mają przecieki z LOTu... :mrgreen:

Napisano

Polecam przeczytać ostatnie zdanie :D

Problemem tego Airbusa jest to ze nr rejestracyjny ma Boeinga :D

Napisano (edytowane)
W dniu 8.04.2021 o 19:30, Grzes napisał:

Albo poszli w "what if" albo mają przecieki z LOTu... :mrgreen:

W dniu 8.04.2021 o 18:32, RAV napisał:

MisterCrap osiągnął kolejny poziom w fantazjowaniu:

Airbus A320 w barwach PLL LOT

Ludzie ! Niech dzieciaki sklejają nawet takie modele. Ważne aby zaczęli, później przyjdzie czas na liczenie nitów ! A jako dziadek (!) kupię go wnukowi, niech skleja, maluje i nakłada te kalki, nawet do góry nogami. Poligon doświadczalny ! Na czym ma się uczyć ? Na modelach po 100zł ? Nie da rady ich skleić. Sam, w wieku 10-15 lat, tworzyłem jeszcze większe sf.

Edytowane przez kopernik
  • Like 3
Napisano (edytowane)

.

Edytowane przez Moses
Napisano
10 godzin temu, kopernik napisał:

Niech dzieciaki sklejają nawet takie modele.

A czy ja napisałem żeby nie sklejali?

Ale tak jak napisał @RAV - niech będzie wzmianka, że takiego malowania nie było.

Zakładam się, że niejeden doświadczony modelarz czy miłośnik lotnictwa, widząc to pudełko zastanowi się czy czegoś nie przeoczył?

Na marginesie - sam mając model Plasticarda B727 zrobiłem go w barwach LOTu. Nie było wtedy kalkomanii, więc całe malowanie robiłem z ręki Humbrolami.

Napisano
29 minut temu, Grzes napisał:

Zakładam się, że niejeden doświadczony modelarz czy miłośnik lotnictwa, widząc to pudełko zastanowi się czy czegoś nie przeoczył?

I już jest okazja by poszperać i poczytać dociec prawdy jak mu będzie zależeć.

Co mieli napisać na pudełku?:

Uwaga ! takiego malowania nie było bo transakcja ( tu można wstawić dane firm) nie doszła do skutku i daliśmy numer rejestracyjny z Boeniga???

Sorry, to już jest dziwne...

Napisano

Na pudełku nic. 

Jeśli już to przy schemacie malowania.

A swoja drogą - malunek na pudełku świetny!

Napisano

W zeszłym roku, gdy uziemnienie Maxa trwało ws najlepsze, przeczytałem, że LOT wydzierżawił dwa A-320, ale przypuszczam, że nie miały takie malowania tylko (jak to zwykle się robi) mały napis na kadłubie. No, MC może poszedł krok albo dwa dalej...😉