myszaty Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Może bym i spróbował jeszcze nigdy nie brałem w takim czymś udziału. Paskuda leży: Jak 23 Flora I to chyba już koniec produkcji, bo widzę braki po sklepach... Z pudła czy open??? Edytowane 19 Listopada 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 7 godzin temu, myszaty napisał: ... Z pudła czy open??? Zdecydowanie obie kategorie. Będzie można porównać co da się wyciągnąć z pudełkowego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Ja już wiem z czym wystartuję. W kategorii poniżej 20pln . Postawie go sobie koło F-84G z HB już zrobionego. Edytowane 20 Listopada 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Wyglada niespecjalnie tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 10 minut temu, WujekAlice napisał: Wyglada niespecjalnie tragicznie Chyba opakowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Jak robiłem tego Thunderjeta jakieś 25 lat temu to był całkiem ok. Fakt, detal praktycznie zerowy, ale spasowany nieźle no i miał wklęsłe linie podziałowe. Tylko pamiętaj o obciążeniu przodu - no chyba że idziemy w totalny out-of-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 2 minuty temu, Focus napisał: Chyba opakowanie. Niee, opakowanie jest spoko. Ja o samych wypraskach - w skali 1 do 10 - słabe 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Normalna modelarska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Który z modeli MC to największy bubel? Proszę o propozycje chciałbym zmierzyć się z tematem. Pozdrawiam Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Chyba właśnie to co wybrałeś. Miałem z tym do czynienia. Koszmar jakich mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Wg. bart207skw występuje w kategorii dramat i o coś takiego właśnie chodzi. Edytowane 20 Listopada 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Listopada 2020 Autor Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) 26 minut temu, Focus napisał: Który z modeli MC to największy bubel? Proszę o propozycje chciałbym zmierzyć się z tematem. Pozdrawiam Focus Pierwsze wydanie Karasia, made in Kobyłka tylko zużycie form jak w filmie" 40-latek dwadzieścia lat później". Może być też Mig-15 Fagot. Edytowane 20 Listopada 2020 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Chętnie sobie zrobię jakiegoś Mistercrafta, jak będzie jakiś konkursik :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 10 minut temu, mandrivecs napisał: Pierwsze wydanie Karasia, made in Kobyłka tylko zużycie form jak w filmie" 40-latek dwadzieścia lat później". Mowisz o tym klocku plastiku?;) Sklejalem go jak bylem maly - z tego co pamietam spasowanie mial dobre. A ze tylko troche przypomina Karasia to juz sprawa konwencji tamtych lat, detale sie nie liczyly:) Slyszalem tez wiele psioczen na Caudrona(W sumie tez go sklejalem(wtedy wydany przez Reflex) w latach mlodosci , ale jakos mi wszystko wtedy pasowalo. No ale na tego typu wspominki to juz jest inny temat na tym forum wiec to tylko tak na marginesie:) ) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Jesli chodzi o warunki startu to dorzucilbym bym do modeli MC jeszcze inne polskie klony (Aeroplast i Plastyk) w sumie to to samo, ale kilka zlotych taniej:) Czapla jest dostepna z Plastyka. Edytowane 20 Listopada 2020 przez pepociufakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Proponuję nazwę konkursu MC Shrot Challenge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 I jeszcze najlepiej 24h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Polskie przepaki Fi-156 są chyba bardzo przyzwoite, kiedyś sklejałem z ZTS i nie było problemów. Nie ma przede wszystkim problemów z wypukłymi liniami podziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Podium myszatego w 1/72: 1. Czapla, za sprzedaż tego czegoś powinny być kary finansowe, 2. Jak 1: j.w + chłosta 3. Su-7 , to się da skleić choć krzywe i wypukłe linie Blisko czołówki jest jak,23, mig 17 fresco, , Łoś bo to resztki chwały zts-u. Innych nie tykałem. Jest jeszcze su22 i mam problem, bo: detal ubogi, spasowanie nawet w miarę, kalki dramat, ale konkurencja to KP i to chyba to samo ale 2x droższe, lub modelsvit ale to inna liga i półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Su-22 - KP to przepak Bilka , też słaby. Edytowane 20 Listopada 2020 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) 12 godzin temu, Focus napisał: Który z modeli MC to największy bubel? Proszę o propozycje chciałbym zmierzyć się z tematem. Pozdrawiam Focus Z F-16 sobie poradziłeś i z Cobrà też Ci dobrze idzie to proponuję Miga-15 z Mister Crafta. Zrób z niego cudeńko :).! Edytowane 20 Listopada 2020 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 Wy to chyba strasznie młodzi jesteście. Nie szkoda Wam czasu na buble? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 12 minut temu, WujekAlice napisał: Wy to chyba strasznie młodzi jesteście Skąd takie przypuszczenie? 13 minut temu, WujekAlice napisał: Nie szkoda Wam czasu na buble Bo ludzie są rozleniwieni obecnymi zestawami i szukają wyzwań.Gdy człowiek zaczyna swoją przygodę od Spita IX UTI Lotni to na takie "cuda" nawet nie spojrzy. Nie chciał bym na Pana naciskać ale zbliża się koniec roku a na ten czas była obiecana pierwsza galeria na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 (Qrde.... pamiętają... chyba pójdę na chorobowe...) Wole modele, ktore składaja się jak Lego, no chyba, że nie ma innego, to wtedy nawet ostry szortran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 (edytowane) 46 minut temu, WujekAlice napisał: Qrde.... pamiętają... chyba pójdę na chorobowe...) A jak.Do ostatnich chwil na forum będę się dopominał. 46 minut temu, WujekAlice napisał: Wole modele, ktore składaja się jak Lego, no chyba, że nie ma innego, to wtedy nawet ostry szortran To raczej jak każdy chyba że nie ma innej alternatywy aby uzupełnić braki w kolekcji.Choć przynajmniej ja tak mam że z modelu w który trzeba włożyć więcej pracy aby osiągnąć odpowiedni poziom końcowy jest więcej radochy. Edytowane 21 Listopada 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi