arhtus Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Uzasadnianie wysokiej ceny najlepszym stosunkiem ceny do jakości jest ciekawe, bo generalnie np. edkowe spity, migi i inne hellcaty tez są najlepsze na rynku... Przyrównując tego mustanga do tych zestawów, to też jest on takim ubogim profipackiem, na blaszcze foto parę elementów na krzyż, ambitniejsi i tak będą zmuszeni do kupienia jakiejś blaszki z tablicą do kokpitu, a to jeszcze wywinduje cenę. Jak dla mnie najlepszym odniesieniem będzie cena Fw190 od IBG, model podobny wielkościowo, zapewne też najlepszy z dostępnych na rynku i wydany w tym samym trudnym do życia kraju Edytowane 1 Grudnia 2021 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 26 minut temu, arhtus napisał: Jak dla mnie najlepszym odniesieniem będzie cena Fw190 od IBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 29 minut temu, arhtus napisał: Jak dla mnie najlepszym odniesieniem będzie cena Fw190 od IBG, model podobny wielkościowo, zapewne też najlepszy z dostępnych na rynku i wydany w tym samym trudnym do życia kraju IBG chyba nie musi wliczać licencji od Airbusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raist Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, arhtus napisał: Jak dla mnie najlepszym odniesieniem będzie cena Fw190 od IBG, model podobny wielkościowo, zapewne też najlepszy z dostępnych na rynku i wydany w tym samym trudnym do życia kraju Tyle, że wtryski są robione w Chinach (formy pewnie też) no i skala produkcji zdecydowanie inna (AH to mała firma). Dyskusja o cenie jest zupełnie bez sensu - poprzednie modele pokazały, że ludzie są w stanie zapłacić więcej. Właściciele byliby głupi, gdyby ustalali cenę słuchając grupki polskich malkontentów - tak się nie prowadzi firmy nastawionej na zyski. Modele to nie są dobra podstawowe, wiec można bez nich żyć. Swoją drogą dlaczego liczycie każdą złotówkę skoro większość modelarzy kupuje więcej niż jest w stanie skleić? To się kłóci z tą opisywaną logiką o opłacalności zakupu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Standardowo w przypadku AH natychmiast wszystko jest uzasadnione i obronione na forach, ale to już jest tak od dawna i chyba do tego przywykliśmy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 100 zł za model, to dla jednego pryszcz, dla drugiego ok, dla trzeciego za drogo. Jak to mówią - "percepcja to rzeczywistość". Producent nie dostosuje ceny do moich prywatnych oczekiwań i możliwości. Tyle. Jesli kupujących będzie za mało, producent zmieni politykę cenową lub skończy produkcję. W przeciwnym wypadku, żadne narzekania niczego nie zmienią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Jak mówi klasyk marksizmu-leninizmu dr. Balcerowicz i drugi naginający się prof.Orłowski , chcecie- kupujcie ,nie chcecie-nie kupujcie. I tyle, po co lub dlaczego rozwodzić się nad cęną ? Macie 50% szans na kupno, drugie 50% na niekupienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Poza tym, jeśli ktoś nie zauważył. mamy inflację. Nie tylko w Polsce. Brakuje materiałów, towarów, fachowców. Jednocześnie rządy dosypały na rynek tony gotówki. Jest jak jest i się prędko nie zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Jak już wyjdzie, i dostanie dobre recenzje na świecie, będzie model schodził w europie i świecie, to biorąc po uwagę notowania zyla do innych walut może nawet iść w górę. c'est la vie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 i pomyslec, ze modele Ardpola byly po 120 zl .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 19 godzin temu, BRAVO112 napisał: i pomyslec, ze modele Ardpola byly po 120 zl .... A w pierwszych rzutach to niektóre nawet po 80,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Jeszcze raz Mustang III Arma Hobby. Na blogu firmowym pojawiła się nowa wersji instrukcji do modelu. Na rys. 26 dodano opis zeszlifowania wypukłości za osłoną Malcolm Hood. Jest więc postęp. Przepraszam innych modelarzy gdyż może przeze mnie model będzie na rynku później. Co prawda dalej nie wskazano gdzie ma być ta antena prętowa ale w końcu to model dla doświadczonych polskich modelarzy znających na pamięć budowę Mustanga Skalskiego. wiedzą gdzie wywiercić dziurę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Mustang oczywiście zacny, ale ja nie kupię. Swoje już skleiłem, zapewne są to modele słabe, najstarszego zrobiłem ze 40 lat temu ... Stoją sobie i nie widzę potrzeby sklejania kolejnego ( choćby najgenialniejszego ). Zamiast niego, sprawię sobie może coś z taśmowej produkcji KP ? Bardziej celuję w modele, które nie miały dotąd miniaturek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Godzinę temu, kopernik napisał: Mustang oczywiście zacny, ale ja nie kupię. Swoje już skleiłem, zapewne są to modele słabe, najstarszego zrobiłem ze 40 lat temu ... Stoją sobie i nie widzę potrzeby sklejania kolejnego ( choćby najgenialniejszego ). Zamiast niego, sprawię sobie może coś z taśmowej produkcji KP ? Bardziej celuję w modele, które nie miały dotąd miniaturek. nic złego w starych słabych modelach. Mam problem, żeby się ograniczyć z zakupami i więcej planów, niż czasu i motywacji. Jednak postawienie współczesnego zestawu obok "wintasia" jest czymś, co niezmiennie kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 W moim odczuciu, w domowej gablocie chyba nie. Mam wrażenie, że lepiej dostawić model którego miniaturki jeszcze nie było. Uatrakcyjnia to kolekcję i jest czym się pochwalić. Przebogatego wnętrza i tak nikt z domowników nie zobaczy. Oczywiście, ja podchodzę do sprawy jako zlepiacz, a nie modelarz redukcyjny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 W dniu 28.11.2021 o 23:36, Jostein napisał: Trzy pytania: 1) skąd ten wziernik na prawej powierzchni statecznika pionowego? Nie widzę niczego takiego na zdjęciach (choć nie mam za wyraźnych, tym niemniej - nie widzę.) Jaki wziernik? Zdjęcie Rafała Książka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) https://www.facebook.com/photo/?fbid=4731662180190093&set=pcb.5011149242242856 3 godziny temu, letalin napisał: Jaki wziernik? Zdjęcie Rafała Książka. Pokaż oryginalne zdjęcie, to ci pokażę. Ale przypomnę. Oto zdjęcie. Teraz jasne? Widać, że "znawca" projektował. I po co rżnąć głupa? Edytowane 10 Grudnia 2021 przez Jostein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 2 godziny temu, Jostein napisał: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4731662180190093&set=pcb.5011149242242856 Pokaż oryginalne zdjęcie, to ci pokażę. Ale przypomnę. Oto zdjęcie. Teraz jasne? Widać, że "znawca" projektował. I po co rżnąć głupa? Czyli poprawili seryjne formy, co raczej zasługuje na docenienie niż punktowanie "znawców" i "rżnięcia głupa". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 5 godzin temu, filipsg napisał: Czyli poprawili seryjne formy, co raczej zasługuje na docenienie niż punktowanie "znawców" i "rżnięcia głupa". Gdyby armowiec napisał "tak, był taki, ale usunęliśmy jako zbędny" przyznałbym rację. Udawanie, że się nie wie, o co chodzi - to właśnie rżnięcie głupa. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 W dniu 11.12.2021 o 06:45, Jostein napisał: Gdyby armowiec napisał "tak, był taki, ale usunęliśmy jako zbędny" przyznałbym rację. Udawanie, że się nie wie, o co chodzi - to właśnie rżnięcie głupa. to będzie rarytas kolekcjonerski. Chciałbym go mieć. "Pierwszy P-51B/C Mustang (vintage) z AH z dodatkową inspekcją-cena wywoławcza 200000 Euro". Za jakieś 50 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Osobom zainteresowanym Kucykiem z Army polecam recenzję autorstwa Kamila Sztarbały: https://www.kfs-miniatures.com/1-72-p-51b-c-mustang-expert-set-arma-hobby/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Całkiem fajny ten Kucyk, brawo ARMA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Czyli bez rewelacji.Mialo być super hiper a jednak trzeba szpachlować. Tak wiem.Czepiam się.Mam jednak prawo wyrazić swoją opinię. Miałem nie kupować ale teraz to kupię z czystej ciekawości jak to wygląda w realu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peacemaker Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 No właśnie. Kamil chyba obnażył wszystkie niedoskonałości zestawu, w tym efekt dziwnej decyzji o tym, żeby nie nitować kadłuba - o czym pisałem wcześniej. No ale jest jak jest. Jak dla mnie dużo większym problemem są jednak zapadliska. Nie wiem dlaczego Arma tak się spieszyła z wypuszczeniem modelu. Narzędziownię mają niedaleko, można było poprawić przed rozpoczęciem sprzedaży. Zysk kosztem postrzegania marki. A po recenzji Kamila wszyscy będą się doszukiwać zapadlisk, nawet nieco na siłę. Już na jakiejś grupie fejsbookowej czytałem sugestie, że spracowane poszycie na klapie zrobiono po to, by zamaskować zapadliska na grubym elemencie jakim jest klapa. Nie wiem czy w to wierzyć, zobaczymy jak mój Mustang dotrze (już dostałem info o wysyłce, więc niedługo sam się przekonam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Może to problemy 1 serii?? Dopracują parametry wtrysku i się poprawi? Chcieli może zdążyć przed choinką, to w końcu czas żniw.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi