Solo Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 3 minuty temu, HKK napisał: Zapytałeś i dostałeś odpowiedź. Spokojnie, nie wiem czemu od razu się tak pieklisz. Dostałem odpowiedź ale do tego kilka dodatkowych informacji które okazały się bzdurami. Ale nie ma tego złego, wyjaśniliśmy jak wygląda kwestii reklamacji sprzętu Iwaty, swoją drogą ciekawe czy Fine-Art daje te dodatkowe 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 5 godzin temu, Solo napisał: Spokojnie, nie wiem czemu od razu się tak pieklisz. Dostałem odpowiedź ale do tego kilka dodatkowych informacji które okazały się bzdurami. Ale nie ma tego złego, wyjaśniliśmy jak wygląda kwestii reklamacji sprzętu Iwaty, swoją drogą ciekawe czy Fine-Art daje te dodatkowe 5 lat gwarancji. Solo ty znów zaczynasz swoje glupkowate zaczepki uskuteczniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Witam. Pytanko czy możliwy jest spadek ciśnienia przy malowaniu aero - chinczyk wrażenie jest że brakuje powietrza - spadek ciśnienia farba słabiej leci. Na kompresorku ( z butlą ) żadnych zmian nie widać - brak skoku ciśnienia na manometrze - powietrze nadal jest. Po 10 -15 sekundach wszystko wraca do normy. Czy zbyt małe ciśnienie ? Brudny aero? jeżeli tak to w którym miejscu szukać? Aero myty dość dokładnie Wiem że dość mało precyzyjnie ale to strasznie denerwuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 masz jakiś manometr w układzie? Naciskasz spust i na początku normalnie tryska farba i powoli zmniejsza się strumień? Sprawdź na czymś "rzadkim" na pełnym ogniu czy utrzymuje się ciśnienie. Jeśli tak to wina farby (prawdopodobnie za gęsta). Jeśli nie to układ nie utrzymuje ciśnienia. Sprawdź proszę i daj znać. Będziemy szukali rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Sprawdź czy nie gromadzi ci się woda w wężyku do aerografu. Ja tak miałem, gdy nie miałem odwadniacza, że w najniższym punkcie wężyka gromadziła się woda. Hamowało to przepływ powietrza, szczególnie na niskich ciśnieniach, i dawało właśnie objawy nagłego spadku ciśnienia na aerografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Witam. Manometr jest i utrzymuje ciśnienie w okolicy 18-20 PSI. Test z woda lub Ipa nie spowodował żadnych objawów skoku ciśnienia. Odwadniacz jest i raczej suchy ale wężyk wisi od rana i hmm "schnie lub suszy się" Kwestia gęstość farby.... być może ale jak do tej pory nie było problemu Vallejo Air - thiner 40 : 60 farba.. ( tak plus minus ) dysza 0.3 sprawdzę wieczorem po pracy jak sie zachowa bardziej rozcieńczona lud dodam retardera... Chwilowo nie mam drugiego aero więc nie mam jak porównac. Ale dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Może najpierw sprawdź, czy to faktycznie ciśnienie się wtedy zmienia na wyjściu, czy po prostu farba raz leci, a raz nie.. Bo mi to bardziej wygląda na zbyt gęstą farbę, albo źle wymieszaną, jakieś grudki, syfki, itd, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 (edytowane) Taka fajna kopia Procona .Prawie Procon.Zawsze jest taniej...I ma zaworek MAC.I można napisać,że z pewnością powłoka galwaniczna jest bardzo dobra. Edytowane 27 Marca 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Ciekawa okazja.Gdybym nie posiadał właśnie tego modelu aero skorzystał bym z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Cześć No właśnie...z okazji okrągłej rocznicy urodzin żona obiecała aerograf.Na pewno już gdzieś tu było ale tak na szybko dopóki się nie rozmyśli. Interesuje mnie Procon,konkretnie dwa egzemplarze Mr.Procon Boy PS 270 z dyszą 0,2mm. Mr.Procon Boy PS 289 z dyszą 0,30 mm. Skala zainteresowań -lotnictwo 1/72,1/48 oraz pancerka 1/35. Co wybrać? Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Ten z dyszą 0,3 mm, jest bardziej uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Dzięki za szybką odpowiedż, Tak jak pisałem czasu mało,to i decyzja szybka. Będzie z dyszą 0,3mm. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 PS 289 - używam w skalach 1:48, 1:35 i jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilge Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Obejrzałem Twoje prace,są naprawdę ok. Myślę że wasze dwie opinię przechylają szalę Dzięki Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merkav Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Witam, Próbował ktoś może czegoś takiego Takiego do H&S Ultra, na youtubie jest jeden filmik z takiej modyfikacji. Zastanawiam się czy gra warta świeczki, na razie fundusze nie pozwalają nad zakupem sprzętu co ma funkcję zapamiętania plamki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 2 godziny temu, Merkav napisał: Witam, Próbował ktoś może czegoś takiego Takiego do H&S Ultra, na youtubie jest jeden filmik z takiej modyfikacji. Zastanawiam się czy gra warta świeczki, na razie fundusze nie pozwalają nad zakupem sprzętu co ma funkcję zapamiętania plamki. Pozdrawiam. Ja tego używałem w Evolutionie. Użyteczne, ale można bez tego żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 2 godziny temu, Merkav napisał: Witam, Próbował ktoś może czegoś takiego Takiego do H&S Ultra, na youtubie jest jeden filmik z takiej modyfikacji. Zastanawiam się czy gra warta świeczki, na razie fundusze nie pozwalają nad zakupem sprzętu co ma funkcję zapamiętania plamki. Pozdrawiam. bajer, po jakimś czasie człowiek ogarnia ze tego nie uzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 2 godziny temu, Merkav napisał: … Próbował ktoś może czegoś takiego Takiego do H&S Ultra … Wydaje mi się, że było w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 Ostatnio po skończeniu malowania, zasycha mi iglica w kanale na drugi dzień. Spust nie chce jej odciągnąć, łapie wtedy luz (spust) i muszę rozkręcić aero i ręcznie wypchnąć iglicę. Tak jakby farba się gdzieś dostawała gdzie nie trzeba. Mam tak w trzech aerografach. Macie na to jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 29 minut temu, Bartas89 napisał: … Mam tak w trzech aerografach. Macie na to jakiś sposób? Ty masz swój własny. Ponarzekać, zrobić po swojemu, ponarzekać, kupić droższy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Jak przy czyszczeniu lejesz cleaner to odciągaj "na sucho" (bez powietrza) kilkanaście razy spust. Potem przechyl aero tak, żeby igła była niemal pionowo i zrób backflow. I powtórz to jeszcze 1-2 razy. Farba osadza się między zbiornikiem a uszczelką iglicy, w normalnej pozycji bąbelkowanie omiata głównie zbiornik, a tam farba pozostaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 5 godzin temu, Bartas89 napisał: Ostatnio po skończeniu malowania, zasycha mi iglica w kanale na drugi dzień. Spust nie chce jej odciągnąć, łapie wtedy luz (spust) i muszę rozkręcić aero i ręcznie wypchnąć iglicę. Tak jakby farba się gdzieś dostawała gdzie nie trzeba. Mam tak w trzech aerografach. Macie na to jakiś sposób? I wyciągnij parę razy iglicę i przeczyść szmatką bo farba lubi się osadzać na iglicy w kanaliku gdzie pracuje iglica mimo uszczelki teflonowej.Skleja się również z resztkami farbki w dyszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 5 godzin temu, kjp_a_man napisał: Ty masz swój własny. Ponarzekać, zrobić po swojemu, ponarzekać, kupić droższy. Jak nie masz nic ciekawego do napisania, to nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 4 godziny temu, Tap-chan napisał: Jak przy czyszczeniu lejesz cleaner to odciągaj "na sucho" (bez powietrza) kilkanaście razy spust. Potem przechyl aero tak, żeby igła była niemal pionowo i zrób backflow. I powtórz to jeszcze 1-2 razy. Farba osadza się między zbiornikiem a uszczelką iglicy, w normalnej pozycji bąbelkowanie omiata głównie zbiornik, a tam farba pozostaje. Co to jest balckflow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) 21 minut temu, Bartas89 napisał: Co to jest balckflow? Backflow wykręcasz nie całkiem delikatnie ochronę aircap tak aby powietrze zabulgotało w zbiorniczku.I wywaliło paprochy z kanaliku farby co idzie do dyszy to można to wylać ze zbiorniczka .Ale nie zawsze ta metoda działa. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi