Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W pierwszym momencie się uradowałem, ale jak się mu bardziej przyjrzałem to już nie jestem pewien. Postęp jest na pewno w porównaniu do HB - linie są delikatniejsze, owiewka wygląda poprawnie, linie podziałowe też (te w HB to miejscami mocne sci-fi). Ale generalnie brakuje mu efektu wow, szczególnie, że od HB będzie pewno z 4-5 razy droższy. Do tego podejrzewam, że znowu jest tylko jedna wersja statecznika pionowego, więc o nowsze maszyny z niego ciężko.

Trzeba poczekać na Wolfpacka, porównać i dopiero wtedy podjąć decyzję.

Napisano

No ja tego F-5 nie planuję kupować. Nawet gdyby był to model na poziomie GWH czy Modelsvita to taka cena za tak mały samolot w 72 jest mocno nieadekwatna.

A ten model nie zapowiada się jakoś wspaniale, popatrzcie tylko na detal działek i kokpitu:

118183541_2008029855994264_1079449685407203900_o.png

Na szczęście Wolfpack też zapowiedział Tigera II, więc po prostu trzeba będzie poczekać trochę dłużej.

Na pewno w jego przypadku stosunek ceny do jakości będzie rozsądniejszy.

Napisano
6 minut temu, Solo napisał:

Da się z tego w miarę łatwo zrobić naszego E, czy różnice są zbyt duże?

Ja myślę że nie powinno być większych problemów ze zrobieniem naszej wersji 

Napisano
W dniu 29.08.2020 o 20:54, Tazman79 napisał:

Zapowiada się fajny Herek ?

W LuckyModel cena wynosi ok. 40 dolarów, czyli stosunkowo niedrogi będzie.

Napisano (edytowane)

Czyli to jest Zlin tego "bohatera" Kuchennych Rewolucji? Swoją drogą byłbym dumny gdyby model mojego samolotu był wyprodukowany w milionach egzemplarzy na cały świat. Chyba tylko bardziej ucieszyłaby mnie moja gęba na butelce wódki jak Karolaka i Grabowskiego. Przepraszam za dygresję ale SP- i czarne krzyże wzbudzają we mnie mieszane uczucia. Ciekawe czym w ogóle kitajec kierował się wybierając taki schemat malowania dla swojego modelu.

Edytowane przez Pasqual
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Pasqual napisał:

Czyli to jest Zlin tego "bohatera" Kuchennych Rewolucji? 

Dokładnie tego samego  :super: :mrgreen:

Swoją szosą fajnie że Polskie, ale mogli już dać cały alfabet do wyboru co by każdego zadowolić bo malowanie aeroklubowe i tak jest niedopracowane. To z krzyżami mogli opisać że special pianting lub coś w tym stylu bo faktycznie teraz może być klops z interpretacją w stylu: " polskie obozy, baraki obamy" :haha:

Edytowane przez Artek82
Napisano

Wszędzie, @ dosłownie wszędzie muszą wpieprzyć te zasrane szwabskie krzyże :roll: Nawet do modelu aeroklubowego cywilnego samolotu. No ale wiadomo, prawa rynku, skoro to się najlepiej sprzedaje. "Cześć, jestem tu nowy, własnie sklejam mój pierwszy model - Panterę, a w kolejce czeka Tygrys". Ewentualnie "Cześć, jestem tu nowy, własnie sklejam mój pierwszy model - Bf-109, a w kolejce czeka FW-190". I tak się żyje na tym @ świecie...

Barfing GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Dobra, ponarzekałem, dziękuję za uwagę.

• Like 10
  • Thanks 2
  • Haha 2