Kolekcjoner WP Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 38 minut temu, kopernik napisał: Jeśli to wznowienie, to w poprzedniej edycji był dopisek seria 76 i ciekawsze nasze malowanie. Choć Z obecnie jest na cenzurowanym ! I dopiero teraz dowiaduję się, że był zestaw z oznaczeniami krakowskimi? No to będę musiał jakoś go zdobyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 niekt nigdy nie spodziewa się co Sword planuje wydać:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 a nie jest to nowa Hasegawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 22:24, Kolekcjoner WP napisał: dopiero teraz dowiaduję się, że był zestaw z oznaczeniami krakowskimi? No to będę musiał jakoś go zdobyć... Dosyć długo na niego polowałem ale mam . Ale była też Hansa B.I wydana pod Legato oznaczona jako seria 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 8 godzin temu, myszaty napisał: Dosyć długo na niego polowałem ale mam . Ale była też Hansa B.I wydana pod Legato oznaczona jako seria 77 Pod szyldem Legato wyszło kilka modelli "małego Brandy", z różnych serii produkcyjncych. W tym jeden z żywicznym nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Nie wiem czy to było już, ale Special Hobby wydaje takiego włoskiego B-17: Piaggio P.108B Quadrimotore https://www.specialhobby.info/2022/09/sh72407-piaggio-p108b-quadrimotore-as.html?m=1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 W dniu 3.09.2022 o 15:25, BRAVO112 napisał: a nie jest to nowa Hasegawa? nie, to jest nowy Sword (możliwe że bazujacy na starej Hasegawie, a może i na nowej czyli G4M2) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Gdyby ktoś potrzebował zapełnić wolne miejsce na półce : https://bigplaneskits.com/shop/big-planes-kits/poseidon-p-8a-172-7222/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 120$ to w sumie całkiem nieźle za taką kolubrynę. Ponad 4 stówki kosztuje mrija w 144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 Fajny dodatek do naszych F-16 z PKW Kuwejt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Września 2022 Share Napisano 16 Września 2022 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Fajny dodatek do naszych F-16 z PKW Kuwejt Fajny, tylko ta cena ciśnie na usta niecenzuralne słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Dromadera z Karayi nie będzie. Podobno jakaś inna firma przejęła model do realizacji. Czy jest coś więcej wiadome? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 2 godziny temu, Maxy napisał: Dromadera z Karayi nie będzie. Podobno jakaś inna firma przejęła model do realizacji. Czy jest coś więcej wiadome? Jeśli trafiło to do KP to wkrótce będzie model w innym przypadku, czekaj tatka latka ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 5 godzin temu, Maxy napisał: Dromadera z Karayi nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 https://www.facebook.com/AA-Models-1048501705294464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 ICM, ICM . W końcu jest. A tak się narobiłem ze starym MPM. https://icm.com.ua/aviation/ki-21-ib-sally-3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 23 Września 2022 Share Napisano 23 Września 2022 4 minuty temu, Marek K napisał: ICM, ICM . W końcu jest. A tak się narobiłem ze starym MPM. https://icm.com.ua/aviation/ki-21-ib-sally-3/ Modelarz musi być cierpliwy. A dlaczego? A dlatego, że musi cierpliwie czekać, aż pojawi się lepiej opracowany model. ps. Miałem tak samo z P-43 Lancer. Skleiłem z Pavli, a po pewnym czasie wyszło nowe opracowanie. Od tego momentu ograniczyłem kupno starych short-runow. Pzdr Jaro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 24 Września 2022 Share Napisano 24 Września 2022 W temacie Aircobry - trudno, będziemy musieli jakoś żyć z tymi trzema łopatami i innymi ułomnościami. W temacie nowości, a teraz coś z innej beczki -> Czy ktoś wie czy w polskich sklepach on będzie dostępny? Ps. Ki-21 jest już w przedsprzedaży. Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 (edytowane) W dniu 24.09.2022 o 12:41, pepociufakers napisał: W temacie Aircobry - trudno, będziemy musieli jakoś żyć z tymi trzema łopatami i innymi ułomnościami. W temacie nowości, a teraz coś z innej beczki -> Czy ktoś wie czy w polskich sklepach on będzie dostępny? Ps. Ki-21 jest już w przedsprzedaży. Pzdr. Jaro Nosz... miałem już nic nie kupować i co?!!! Zamówiłem letadlo-plywadlo, na dodatek dorzuciłem coś tam jeszcze do pieca. VAT naliczą w PP jak nic. Edytowane 25 Września 2022 przez Pasqual 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Kolejne wcielenie Super Horneta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 8 godzin temu, mirage3 napisał: Kolejne wcielenie Super Horneta Czy to jest najlepszy "Super Robal" w 72, czy Hasegawa jest lepsza? Bryła, wymiary, odtworzenie powierzchni itd. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Wydaje się to trudno porównywalne. F-18F Academy jest modelem możliwym do złożenia bez kleju, dla mniej doświadczonych modelarzy (mnie rażą zwłaszcza duże gniazda na montaż klap podwozia, pylony połączone na stałe do zbiorników paliwa, małą ilość opcji uzbrojenia). Wymiarowo jest chyba ok, niezły kokpit, b. dobre kalkomanie Cartografa. Hasegawa to... Hasegawa, czyli wymiarowo ok. , ale "skopane" wloty powietrza do silników (zieje czarna dziura ze szczegółami budowy modelu - gorzej niż F-18C/D). Bardzo dobry pomysł to mocowanie usterzenia poziomego, które pozwala na zamontowanie na samym końcu budowy. Generalnie, jeśli chcesz zbudować szybko i efektownie to Academy, jeśli ma to być wierna replika z własną koncepcją podwieszeń (które musisz kupić) to Hasegawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Aha, i jeszcze: Academy 94 części, Hasegawa 121 części (bez podwieszeń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 16 godzin temu, PrzemekW napisał: Czy to jest najlepszy "Super Robal" w 72, czy Hasegawa jest lepsza? Ja bym się nie wahał i kupował Academy. Zresztą, gdzieś na forum jest mój warsztat i galeria tego zestawu w malowaniu Pukin Dogs. Zestaw może i nie jest najtrudniejszy, ale idzie z tego zrobić bardzo model i przede wszystkim nie przysparza w trakcie budowy nie wiadomo jakich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 3 godziny temu, Mates napisał: Ja bym się nie wahał i kupował Academy. Jeez, myślałem w pierwszej chwili, że piszesz o P-39. A to o Horneta chodzi. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi