abtb Napisano 28 Września 2021 Share Napisano 28 Września 2021 Godzinę temu, WujekAlice napisał: odkurzcie je porządnie, bo czasami spod brudu mało co widać. Oj tam, przecież to naturalny brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Września 2021 Share Napisano 28 Września 2021 Udało się Lucka przylukać oraz dokopać do Harrirka (o dziwo był tam gdzie się go spodziewałem), ale później nastąpiła niespodziewana niespodziewajka w postaci odkrycia że za młodziaka się za niego zabrałem stąd parę części poza "arkuszem" a nawet fotel sklejony z podłogą. A oto inbox (a w zasadzie to co z niego zostało ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Września 2021 Share Napisano 28 Września 2021 Nawet podwieszenia na bogato. I widać starania w przygotowaniu i opracowaniu instrukcji. Ciekawe czy ktoś skleił ten zestaw i co z tego wynikło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 13 godzin temu, Slawek_26869 napisał: A oto inbox (a w zasadzie to co z niego zostało ) Wrzuć proszę do działu inboksowego, bo tu zniknie przysypane nowymi wpisami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Dobrze by było, do inboxów vintage/retro przerzucić tego Błotniaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 3 godziny temu, Wymysl napisał: Wrzuć proszę do działu inboksowego, bo tu zniknie przysypane nowymi wpisami. Wieczorkiem jak wrócę z roboty to wrzucę go do działu inboxowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 17 godzin temu, jmx62 napisał: Nawet podwieszenia na bogato. I widać starania w przygotowaniu i opracowaniu instrukcji. Ciekawe czy ktoś skleił ten zestaw i co z tego wynikło? Ja skleiłem ten model na początku lat 90 i muszę powiedzieć, że powstał z tego zestawu bardzo fajny model Harriera. Dobrze spasowany, świetne i bogate kalkomanie. Mój model był w malowaniu US MARINE CORPS. Jak dobrze pamietam model ten komuś podarowałem . Niestety ale nie posiadam żadnego jego zdjęcia by móc go pokazać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 3 godziny temu, jmx62 napisał: Dobrze by było, do inboxów vintage/retro przerzucić tego Błotniaka Popieram tylko wartałoby niektóre zdjęcia przestawić bo są „do góry nogami”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 21 godzin temu, jmx62 napisał: Nawet podwieszenia na bogato. I widać starania w przygotowaniu i opracowaniu instrukcji. Ciekawe czy ktoś skleił ten zestaw i co z tego wynikło? To był jeden z lepszych polskich modeli vacu w tej skali. Też go miałem zbudowanego w wersji AV-8A, pamiętam że trzeba było dorobić sondę do tankowania w powietrzu. Instrukcja była wręcz wzorcowa z tymi rozrysowanymi szczegółami. Drugi model skończył jako dawca części do wersji GR.3 którą budowałem z zestawu Novo. Zdjęcie tej hybrydy już tu zamieszczałem. Gdzieś jeszcze mam jego resztki, kalki i instrukcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Inboxik wstawiony w Vintyge/inbox, fotki poodwracane. Miłych wspominek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 I ja go skleiłem w barwach hiszpańskiej MARINA , chyba jako pierwsze ukończone vacu gdzieś około roku 1990. A ponieważ go podarowałem, to też nie mam możliwości zaprezentowania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Ostatnimi czasy, trochę inspirowany zabytkami Kolegi @Greif a w ramach zakupu wspomnień zdobyłem: RWD-8 z PZW Siedlce. Gdyby wytwórnia istniała do dziś, miałbym ją na sąsiedniej ulicy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 I jeszcze dwa drobiazgi odebrane przed chwilą z paczkomatu. Zdobyte dzięki życzliwości Kolegi @wuwumaster za co niniejszym Mu dziękuję Zapakowane w takie ciekawe saszetki Jedną udało mi się otworzyć bez uszkodzenia, powiało historią i człowiek od razu młodszy! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 Cieszę się że maleństwa trafiły w dobre ręce No i z mojego pktu widzenia fajnie w końcu zobaczyć co tyle lat siedziało w środku , Jak ktoś tu kiedyś pisał - nie otwierają woreczka bo wypuścisz komunę Pozdrawiam! ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Niesamowite w tej serii były kalki nakładane na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Października 2021 Share Napisano 18 Października 2021 46 minut temu, Grzes napisał: Jedną udało mi się otworzyć Jakbyś skleił to dopiero byś mi zaimponował. Nawet machnąłbym się te 100km żeby zobaczyć to cudo na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 A Poteza pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 10 godzin temu, abtb napisał: Jakbyś skleił to dopiero byś mi zaimponował. Nawet machnąłbym się te 100km żeby zobaczyć to cudo na żywo Do mnie trochę dalej, ale jak co to mam wszystkie ulepione 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 11 godzin temu, abtb napisał: Jakbyś skleił to dopiero byś mi zaimponował. Kuszące, zwłaszcza, że pewnie nie ma zbyt wielu takich rzeczy, które Ci imponują w modelarstwie 39 minut temu, jmx62 napisał: A Poteza pokażesz? Jeśli uda mi się otworzyć saszetkę bez strat. 9 minut temu, Artek82 napisał: mam wszystkie ulepione To Fotka Twojej kolekcji? Bo wczoraj na pwm przeglądałem wątek jak powstawały te mikrusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 18 minut temu, Grzes napisał: To Fotka Twojej kolekcji? Tak, to są moje i Łosie też mam. Muszę fotki na nowo powrzucać bo poznikały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 9 minut temu, Artek82 napisał: Tak, to są moje Zdjęcie niemalże kultowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Jakbym wiedział ile to będzie teraz warte to wykupiłbym wtedy wszystkie modeliki w okolicy. Teraz biedy bym nie zaznał . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 barszczo - wtedy wszyscy w okolicy wykupywali co tylko się dało, więc bez sklepowej w rodzinie miałbyś ciężko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Nie tylko wszystko wykupywali , ale do jednego punktu sprzedaży niekoniecznie musieli wysłać wszystkie rodzaje samolotów . W Krakowie mogłeś mieć karasia , a w Gdańsku poteza . Taka była gospodarka . Dotyczyło to modeli , publikacji . Rzeczy się najpierw poszukiwało , a dopiero po odnalezieniu nabywało . W nastoletnich czasach obowiązkowe było w PRL - u objechanie rowerem wszystkich kiosków w poszukiwaniu " czegoś" . Inną ciekawostką był czas tego rozsyłania , kiosk w Nowym Targu potrafił dostać na przykład TBiU pół roku wcześniej niż kiosk spod Łodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Nie każdy miał rower:) Zresztą Mikro były relatywnie drogie. 12 złotych za koślawą miniaturkę z kilku części. Tam był wsad dewizowy, bo kalkomanie, te suche były robione w Austrii i to chyba podnosiło cenę. Ja biegałem po Bydgoszczy za modelami z Siedlec. Kosztowały też 12 złotych, ale to były prawie prawdziwe modele. Za to kalkomanie były koszmarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi