piotrkur Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 (edytowane) Gąski od Matyldy (Bronco w 1:35) https://www.super-hobby.es/products/Matilda-2-T.D.-5910-Type-Workable-Track-Link-Set.html a pokaż całą fotkę jak masz.. Edytowane 2 Lutego 2020 przez piotrkur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Wielkie dzięki! Byłem pewien, że gdzieś już je widziałem, ale pomroczność jakaś mnie dopadła Co do zdjęcia, proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Ema, czy ktoś z was kojarzy model : Bushmaster Showcase Models - No. SMA35001 - 1:35 https://www.scalemates.com/kits/showcase-models-sma35001-bushmaster--135314 najlepiej dostępny gdzieś w Polsce Edytowane 3 Lutego 2020 przez Bengal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 Zestaw był dostępny bardzo krótko. Nawet na eBayu złapać to duża sztuka i duże pieniądze. Życzę powodzenia, ale łatwo i tanio nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 Drogi TAW - ie, spieszę Ci odpowiedzieć na Twe pytanie. Otóż dlaczego lufy maluje się na czerwono? Są dwie możliwości. Pierwsza to taka, że czerwony rzuca się w oczy, wiec jak widać czerwony otok lufy, znaczy, że nie ma pokrowca na niej, a skoro nie ma, to czołg może wystrzelić i trzeba uważać. Jest teoretycznie w gotowości. Czyli mamy tu względy bezpieczeństwa. W podobnym celu niektóre Leopardy mają czerwone śruby na kołach jezdnych - żeby były widoczne jak wypadną w trawę; podczas naprawy na skraju pola bitwy. Druga możliwość jest taka, że żeby było ładnie po prostu. A, że nie jest to jakaś częsta praktyka, to pierwszą możliwość bym odrzucił. Pozdrowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Panowie szukam lakieru bezbarwnego w sprayu do papieru/kartonu. Możecie polecić coś dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Hej, poradźcie mi jakie modele czołgow i jakiegoś pojazdu wojskowego zakupić jako pierwszy model dla 6-cio i 8-latki. Chodzi mi o to aby były prosre w budowie (samoskładalne) i raczej małe, skala 1/72 będzie chyba najlepsza. Modele będą malowane pędzelkiem więc to też przemawia za małą skalą. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Ja bym polecał T-80 B z Trumpeters. Miły przyjemny bez problemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 10 godzin temu, rymulus napisał: Hej, poradźcie mi jakie modele czołgow i jakiegoś pojazdu wojskowego zakupić jako pierwszy model dla 6-cio i 8-latki. Chodzi mi o to aby były prosre w budowie (samoskładalne) i raczej małe, skala 1/72 będzie chyba najlepsza. Modele będą malowane pędzelkiem więc to też przemawia za małą skalą. Z góry dzięki za podpowiedzi. Może coś od Revell Easykit? https://revell.com.pl/modele-do-skladania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 24 minuty temu, Tomek Mroczkowski napisał: Może coś od Revell Easykit? https://revell.com.pl/modele-do-skladania/ Ciekawa propozycja ale one chcą jak tata sklejać i malować modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Trumpeter wszystkie te gdzie gąsienice są odlane jako jeden element idealne na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 2 minuty temu, rymulus napisał: Ciekawa propozycja ale one chcą jak tata sklejać i malować modele. To że są samoskładalne, nie znaczy że nie można ich skleić Pomalować też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 11 godzin temu, rymulus napisał: Hej, poradźcie mi jakie modele czołgow i jakiegoś pojazdu wojskowego zakupić jako pierwszy model dla 6-cio i 8-latki. Chodzi mi o to aby były prosre w budowie (samoskładalne) i raczej małe, skala 1/72 będzie chyba najlepsza. Modele będą malowane pędzelkiem więc to też przemawia za małą skalą. Z góry dzięki za podpowiedzi. A ja bym zaproponował może w 1/35 , są większe , łatwiej będzie je pomalować i obkleić. Jak dla mnie najlepiej Tamiya, jest samoskładalna ,można je zrobić praktycznie bez grama szpachli , dodatkowym plusem jest to że nie mają niewiadomo ile części , zobacz to: https://www.mojehobby.pl/products/US-Jeep-Willys-MB-1-4-Ton-Truck.html https://www.mojehobby.pl/products/US-2-1-2-ton-6x6-Cargo-Truck.html Pozdr. A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Ja proponuję cos po środku, jakiś prosty model w 1/48. 1/72 ze względu na rozmiar wymagają precyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 W 1:72 z "samosklejalnej" pancerki parę niezłych modeli za tanie pieniądze robi FTF. Np. 7TP w obydwu wersjach w sam raz będzie na początek. I przy okazji "wychowanie patriotyczne" pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Pojawił się kolejny model T-72A czyli Trumpeter 09546 T-72 Mod 1979. Mam pytanie dla znawców. Jak się on ma do naszych T-72 używanych w WP? Dalej dłubać w starej Tamiya czy ten to już nowa jakość i zgodność z realnymi egzemplarzami w PRL (III RP)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 4 godziny temu, czart napisał: Pojawił się kolejny model T-72A czyli Trumpeter 09546 T-72 Mod 1979. Mam pytanie dla znawców. Jak się on ma do naszych T-72 używanych w WP? Dalej dłubać w starej Tamiya czy ten to już nowa jakość i zgodność z realnymi egzemplarzami w PRL (III RP)? Jeszcze go co prawda nie macałem, nie wiem czy ma dodatkowa płytę na przodzie kadłuba, ale jeśli jest tak to stara Tamiya w końcu prawdopodobnie będzie mogła odejść na emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Może ktoś już dokonał analizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Witam Pancerniaków Jako, że jestem zielony w tym temacie mam do Was prośbę o identyfikację gąsienic. Pochodzą one z modelu Shermana Mid-Production Hobby-Boss 1/48. Z tego co wiem to na tym czołgu stosowano różne gąsienice w kwestii użytych materiałów, czyli w pełni metalowe i częściowo gumowe, a więc jaką wersję przedstawiają, albo do jakiej wersji im bliżej Pytam tylko pod kątem ich malowania, żebym ich błędnie nie zmetalizował Edytowane 12 Lutego 2020 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) 12 minut temu, arhtus napisał: Jako, że jestem zielony w tym temacie mam do Was prośbę o identyfikację gąsienic. Pochodzą one z modelu Shermana Mid-Production Hobby-Boss 1/48. Z tego co wiem to na tym czołgu stosowano różne gąsienice w kwestii użytych materiałów, czyli w pełni metalowe i częściowo gumowe, a więc jaką wersję przedstawiają, albo do jakiej wersji im bliżej Pytam tylko pod kątem ich malowania, żebym ich błędnie nie zmetalizował https://www.rcuniverse.com/forum/rc-tanks-369/11623227-wish-list-rc-tank-2.html Edytowane 12 Lutego 2020 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Czyli guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 14 minut temu, arhtus napisał: Czyli guma? Po bokach metal a środek to gumowe nakładki po obu stronach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 12 Lutego 2020 Share Napisano 12 Lutego 2020 Ok, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 W dniu 8.02.2020 o 22:25, rymulus napisał: Hej, poradźcie mi jakie modele czołgow i jakiegoś pojazdu wojskowego zakupić jako pierwszy model dla 6-cio i 8-latki. Chodzi mi o to aby były prosre w budowie (samoskładalne) i raczej małe, skala 1/72 będzie chyba najlepsza. Modele będą malowane pędzelkiem więc to też przemawia za małą skalą. Z góry dzięki za podpowiedzi. Pewnie już za późno, ale może coś Menga z serii World War Toons? Tam nawet nie trzeba kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 29 Lutego 2020 Share Napisano 29 Lutego 2020 Cześć. Orientuje się ktoś może czy jakiś rodzimy producent zrobił trał przeciwminowy tw-92 w skali 1:35? Dostałem model t72 od tamki z takimi trałami i trumnami do rozminowywania terenu. Co do trumien to robił jakiś modelarz z Krakowa po którym ślad zaginął. Ale info o trale nigdzie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi