sebastain Napisano 15 Maja 2023 Share Napisano 15 Maja 2023 W dniu 12.05.2023 o 13:05, blackriver napisał: Raczej są możliwe lokalizacje, chociaż obstawiam tą na wysokości lotek. Podobny układ z szachownicą na kadłubie był na pierwszych F-13. Na górze płatów nie było szachownic. 6509 bez szachownicy na kadłubie i 8012 też bez szachownicy, ale już z godłem czyli późniejsza fotka. Tak, ten obrazek bardzo pomaga. Faktycznie są schowane za pylonami uzbrojenia. Dziękuję wszystkim serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 Szybkie pytanie. Bf 110 E, jaki kolor wnętrza? Eduard proponuje przedział pilota RLM 66, reszta RLM 02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 Jak wersja E, to już raczej całość RLM66. Musiałbym trochę pogrzebać w kwitach i zdjęciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2023 Share Napisano 17 Maja 2023 To już chyba mocno zależy od egzemplarza, budowane w '41 i później to ja już bym paciał całe na 66. Najlepiej to fotkę delikwenta mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 Nie wiem, gdzie zapytac, dlatego napisze tutaj Jak 1M czy jak 1B? w wiekszosci dostepnych mi zrodel jest wlasnie M ( od /модифицированный ) kto wymyslil to B??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) Jak-1M to poczatkowe oznaczenie prototypy Jaka-3. Jak-1b to Jak-1 z obnizonym grzbietem. Edytowane 25 Maja 2023 przez Maxy powtórzon wyraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Czerwca 2023 Share Napisano 3 Czerwca 2023 Może ma ktoś na zbyciu kalkomanie do modelu Academy 1672 A-37B BLACKEAGLES Chętnie bym przygarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 (edytowane) Czy któryś z kolegów wspUłmodelarzy jest w posiadaniu lepszej jakości tej fotografii lub innej tej maszyny o numerze 4? Były dwie wersje nocnych F6F sugerując się innym radarem pod prawym skrzydłem? Czy nocne kociaki miały inna farbę niż standardowy ANA623? zródło https://boxartden.com Edytowane 9 Czerwca 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 Nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 Pytanie do znawców tematu. Czy z tego zestawu można zrobić standardowego F-14A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 37 minut temu, Xmen napisał: Czy z tego zestawu można zrobić standardowego F-14A ? Można. Posługując się instrukcją montażu z tego zestawu: https://www.mojehobby.pl/products/USN-F-14A-VF-143-Pukin-Dogs.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 W czasie nakładania nieodwracalnie zwinął mi się numer ewidencyjny EN267 na ZX-5 z Cyrku Skalskiego (Techmod 1:72). Może ktoś z Was ma taki zbędny i mógłby poratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 18 Czerwca 2023 Share Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Trumpeter Su-30 MKK 1/32 https://www.mojehobby.pl/products/Sukhoi-Su-30MKK-Flanker-C.html , czy będzie poprawnie gdybym zdublował pilota z fotelem x dwa z zestawu Aerobonus 320067 https://www.mojehobby.pl/products/Soviet-Fighter-Pilot-WWII-with-ejection-seat-for-Su-27.html , samolot w locie + max podwieszeń (wstępnie taki pomysł) ? Edytowane 18 Czerwca 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 Nie widzę przeszkód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 20 Czerwca 2023 Share Napisano 20 Czerwca 2023 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 nie wiem, czy juz nie pytalem czy robi ktos, gdzies profile ( jak Evergreen ) o przekroju " lzy" na zastrzaly do dwuplatow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowaawos Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 Dzień dobry Mam pytanie natury technicznej. Jakich farb użyć do pomalowania polskiego F-16C? Chodzi mi o kolor farb w kamuflażu dwubarwnym. Preferowane farby to tamka/mr.hobby Z góry dziękuje za odpowiedz Zdj dla uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 (edytowane) Czy ktoś wydał kalkomanie dla Polskiego Bf 109G-10 ? https://www.polishairforce.pl/messerschmitt.html I drugie pytanie o kolory użyte w tym kamuflażu. Zielony to standardowy RAF, a szary górny i szary dolny? Edytowane 25 Czerwca 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 22.06.2023 o 20:20, sowaawos napisał: Dzień dobry Mam pytanie natury technicznej. Jakich farb użyć do pomalowania polskiego F-16C? Chodzi mi o kolor farb w kamuflażu dwubarwnym. Preferowane farby to tamka/mr.hobby Z góry dziękuje za odpowiedz Zdj dla uwagi Ja swojego f-16 pomalowałem Neutral Gray i zdaje się Dark Ghost Gray z Pactry. Albo to był Light Ghost Gray? Może @Staryfajter1954 poda kolory Tamiyi. Edytowane 25 Czerwca 2023 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 6 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy ktoś wydał kalkomanie dla Polskiego Bf 109G-10 ? https://www.polishairforce.pl/messerschmitt.html I drugie pytanie o kolory użyte w tym kamuflażu. Zielony to standardowy RAF, a szary górny i szary dolny? Kalki wydał Model Maker Decals we wszystkich skalach, ale raczej już nie są dostępne. Na Meśku były standardowe kolory RAFu, przemalowali go żeby za bardzo nie rzucał się w oczy choć na długo to nie pomogło. No i była to wersja Bf109G-14 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 6 minut temu, barszczo napisał: Kalki wydał Model Maker Decals we wszystkich skalach, ale raczej już nie są dostępne. Na Meśku były standardowe kolory RAFu, przemalowali go żeby za bardzo nie rzucał się w oczy choć na długo to nie pomogło. No i była to wersja Bf109G-14 . G-14? Samolotypolskie podawały, że to był G-10... To teraz pytanie, w jaki sposób różniły się G-10 od G-14? Pytam, bo już go kupiłem . A kalki do spita z 318 Dywizjonu ma w ofercie Techmod, więc to je kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 4 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: G-14? Samolotypolskie podawały, że to był G-10... To teraz pytanie, w jaki sposób różniły się G-10 od G-14? Pytam, bo już go kupiłem . Dokładnie to G-14/AS. Którego masz G-10? Generalnie to klapkę wlewu oleju trzeba by przenieść wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 1 minutę temu, barszczo napisał: Dokładnie to G-14/AS. Którego masz G-10? Generalnie to klapkę wlewu oleju trzeba by przenieść wyżej. Mam G-10 z Revella. Poprzednio skleiłem dokładnie ten samolot w barwach Jugosłowiańskich, więc zestaw jest mi znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 9 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Mam G-10 z Revella. Da radę, kółko ogonowe do przerobienia jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 44 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Czy ktoś wydał kalkomanie dla Polskiego Bf 109G-10 ? https://www.polishairforce.pl/messerschmitt.html I drugie pytanie o kolory użyte w tym kamuflażu. Zielony to standardowy RAF, a szary górny i szary dolny? Model Maker Decals D72022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi