djack Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Przeróbki, detale, oświetlenie. Genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 9 Maja 2019 Share Napisano 9 Maja 2019 Ja chyba śnię, to się nie dzieje naprawdę? Oglądając coś takiego można popaść w kompleksy - świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Zobaczyłem, teraz można spokojnie umrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BAT1M Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Klękajcie Narody !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Przysłowie mówi - "z gówna bicza nie ukręcisz". Tu jest dowód, że DA SIĘ ! ! ! ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 O Matko!!!! niesamowita robota i spektakularny efekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 10 Maja 2019 Autor Share Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Edytowane 19 Czerwca 2023 przez podciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Ja pier...... to jest masakra - oczywiście w absolutnie pozytywnym znaczeniu. Efekt już jest niesamowity, koniec musi byc powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Na dobrą sprawę można spokojnie Twoją pracę traktować jako budowę od podstaw. BRAWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Obłęd! Detal, planowanie, wykonanie - MISTRZOSTWO. Mechanika skrzydła MARZENIE. Silniki, wnętrze ufffff MODEL ROKU?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Z jakiej planety przybyłeś tu, o Kosmito? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Nic tylko szukać szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 10 Maja 2019 Share Napisano 10 Maja 2019 Zastanawiam się tylko po co był Ci w ogóle jakiś zestaw, trzeba było wydłubać od zera, chyba prościej by było Model genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 W dniu 8.05.2019 o 20:02, podciech napisał: … … … Pozwolę sobie zadać pytania. Czy mógłbyś krótko opisać wady i zalety suwmiarki elektronicznej YATO? Czy przyrząd przytrzymujący szybkę to „pęseta podciśnieniowa”? Czy samoróbka, czy zakupiony? Czy mógłbyś krótko opisać wady i zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Główną zaletą suwmiarki elektronicznej jest łatwość w posługiwaniu się nią. Mam na myśli odczyt wyniku pomiaru na wyświetlaczu. W zasadzie ta cecha czyni ją idealnym narzędziem przy niezbyt precyzyjnych i częstych pomiarach. Trzeba tylko pamiętać że powierzchnie szczęk pomiarowych muszą być czyste przed wyzerowaniem suwmiarki, co z kolei skutkuje prawidłowym (lub nie) pomiarem. Suwmiarki elektroniczne są wrażliwe na wstrząsy i potrafią się "rozkalibrować". Choć osobiście na potrzeby hobby używam tradycyjnej suwmiarki której noniusz jest wyskalowany do 0,01mm to uważam że do zgrubnych pomiarów elektroniczna zupełnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Kjp_a_man , Marcin ci dokładnie opisał temat suwmiarki wyręczając mnie za co mu dziękuję ,jeżeli chodzi o zdjęcie z szybką to jest zwykła wykałaczka z odrobiną plasteliny beztłuszczowej pozdrawiam Edytowane 19 Czerwca 2023 przez podciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuM Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Nie bez powodu podciech ma odznakę TOP GUN Mega robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 16 Maja 2019 Autor Share Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) Model postaram się skończyć , ale coś czuje że kinetic prędzej wyda swojego c-17 . Grzechu film TOP-GUN to mój kultowy film nie zliczę ile razy od 86 roku go oglądałem i nadal to robię , to chyba taka choroba. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez podciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Maja 2019 Każdy kto oglądał Top gun chciał być Maverick'iem, po odcinku Czterech pancernych, z kumplami siedzieliśmy w śmietniku wyglądaliśmy przez klapy, a jak atakowaliśmy to zamykaliśmy klapy. Nikt nie zwracał uwagi na to co znakdowało się wewnątrz. To nie to co dziś jakieś czarodziejki z księżyca. A powracając do modelu, to nie mogę się doczekać naztępnych zdjęć z relacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Bardzo mi się podoba, szczególnie wnętrze robi wrażenie... A można gdzieś w sieci wspominanego B 2 zobaczyć? Jestem go ogromnie ciekaw. Pozdrawiam. Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 17 Maja 2019 Autor Share Napisano 17 Maja 2019 Jery link do b-2 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 To co tu zobaczyłem to jakiś modelarski obłęd... sam detal.. porył mi system.. a oświetlenie pozamiatało ... szacuneczek... ukłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Brawo za wytrwałość, brawo za efekty pracy. Już sam kokpit to w zasadzie osobny model. Tak sobie przekornie myślę, że gdyby anigrandziarze wydali porządny zestaw, to dziś nie miałbym okazji twojego modelu podziwiać... także paradoksalnie i im należą się podziękowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi