Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja chyba śnię, to się nie dzieje naprawdę? Oglądając coś takiego można popaść w kompleksy - świetna robota. 

Napisano

Przysłowie mówi - "z gówna bicza nie ukręcisz". Tu jest dowód, że DA SIĘ ! ! ! ! ! !

Napisano

Ja pier...... to jest masakra - oczywiście w absolutnie pozytywnym znaczeniu. Efekt już jest niesamowity, koniec musi byc powalający 

Napisano

Obłęd! Detal, planowanie, wykonanie - MISTRZOSTWO.

Mechanika skrzydła MARZENIE.

Silniki, wnętrze ufffff

MODEL ROKU??

:)

Napisano

Zastanawiam się tylko po co był Ci w ogóle jakiś zestaw, trzeba było wydłubać od zera, chyba prościej by było ?

Model genialny :)

Napisano
W dniu 8.05.2019 o 20:02, podciech napisał:

gSOCiT5.jpg

xrtK94z.jpg

Pozwolę sobie  zadać pytania.

• Czy mógłbyś krótko opisać wady i zalety suwmiarki elektronicznej YATO?
  • Czy przyrząd przytrzymujący szybkę to „pęseta podciśnieniowa”?
    • Czy samoróbka, czy zakupiony?
    • Czy mógłbyś krótko opisać wady i zalety?
Napisano

Główną zaletą suwmiarki elektronicznej jest łatwość w posługiwaniu się nią. Mam na myśli odczyt wyniku pomiaru na wyświetlaczu. W zasadzie ta cecha czyni ją idealnym narzędziem przy niezbyt precyzyjnych i częstych pomiarach. Trzeba tylko pamiętać że powierzchnie szczęk pomiarowych muszą być czyste przed wyzerowaniem suwmiarki, co z kolei skutkuje prawidłowym (lub nie) pomiarem. Suwmiarki elektroniczne są wrażliwe na wstrząsy i potrafią się "rozkalibrować". Choć osobiście na potrzeby hobby używam tradycyjnej suwmiarki której noniusz jest wyskalowany do 0,01mm to uważam że do zgrubnych pomiarów elektroniczna zupełnie wystarczy. 

Napisano (edytowane)

Kjp_a_man , Marcin ci dokładnie opisał temat suwmiarki wyręczając mnie za co mu dziękuję ,jeżeli chodzi o zdjęcie z szybką to jest zwykła wykałaczka z odrobiną plasteliny beztłuszczowej :D pozdrawiam 

Edytowane przez podciech
Napisano (edytowane)

Model postaram się skończyć , ale coś czuje że kinetic prędzej wyda swojego c-17 . Grzechu film TOP-GUN to mój kultowy film nie zliczę ile razy od 86 roku go oglądałem i nadal to robię , to chyba taka choroba.:D:D

Edytowane przez podciech
  • Super Moderator
Napisano

Każdy kto oglądał Top gun chciał być Maverick'iem, po odcinku Czterech pancernych, z kumplami siedzieliśmy w śmietniku wyglądaliśmy przez klapy, a jak atakowaliśmy to zamykaliśmy klapy. Nikt nie zwracał uwagi na to co znakdowało się wewnątrz. To nie to co dziś jakieś czarodziejki z księżyca.

A powracając do modelu, to nie mogę się doczekać naztępnych zdjęć z relacji.:super:

• Thanks 1
  • Haha 1
Napisano

Bardzo mi się podoba, szczególnie wnętrze robi wrażenie...

A można gdzieś w sieci wspominanego B 2 zobaczyć? Jestem go ogromnie ciekaw.

Pozdrawiam.

Jurek 

Napisano

To co tu zobaczyłem to jakiś modelarski obłęd... sam detal.. porył mi system.. a oświetlenie pozamiatało ... szacuneczek... ukłony

Napisano

Brawo za wytrwałość, brawo za efekty pracy. Już sam kokpit to w zasadzie osobny model.

Tak sobie przekornie myślę, że gdyby anigrandziarze wydali porządny zestaw, to dziś nie miałbym okazji twojego modelu podziwiać... także paradoksalnie i im należą się podziękowania :D :D :)