Skocz do zawartości

Mistercraft

mandrivecs

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś był podobny projekt grupowy na MW. Tylko ZTSy, MC i inne tego typu. Kilka fajnych modeli powstało.

https://modelwork.pl/forum/67-projekt-grupowy-plastykmastercraftaj-model/

Edytowane przez Moses

A dla zwycięzcy powinno się postawić pomnik 

Jestem pod głębokim wrażeniem zawartych w tym wątku przemyśleń i tez.

Edytowane przez abtb
  • Thanks 1

Godzinę temu, Moses napisał:

Kiedyś był podobny projekt grupowy na MW. Tylko ZTSy, MC i inne tego typu. Kilka fajnych modeli powstało.

https://modelwork.pl/forum/67-projekt-grupowy-plastykmastercraftaj-model/

popieram taki konkurs, z podziałem na prostu z pudla plus szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami. 

4 minuty temu, bart207skw napisał:

podziałem na prostu z pudla plus szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami. 

Veto.

Szpachla może być ale kalki tylko zestawowe.Podobno są super jakości bo warto kupić zestawy MC dla samych kalkomanii jak twierdzą niektórzy.

• Like 1

Teraz, Xmen napisał:

Veto.

Szpachla może być ale kalki tylko zestawowe.Podobno są super jakości bo warto kupić zestawy MC dla samych kalkomanii jak twierdzą niektórzy.

1. co do kalek - ja tak twierdze. a się nie rozsypia jak pomaziamy je np Mikroscale liquid decals. 

2. podałem dwie kategorie: szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami jakich dusza zapragnie.

2 minuty temu, bart207skw napisał:

co do kalek - ja tak twierdze. a się nie rozsypia jak pomaziamy je np Mikroscale liquid decals. 

Użyłem raz i wystarczy.Beton i tyle.

W sumie zrobicie jak będziecie uważać .Mimo szczerych chęci na razie Covid wygrywa.Nawet nie próbuję nożyka wziąć do ręki.

Moja wizja bez uzycia szpachli i farb brala sie stad, ze szkoda mi czasu na walke z plastikiem (no nie mam czasu, a magazyn pelny), ale z checia zobacze jak bardzo MC(i inne tego typu wynalazki) jest niespasowany - mysle, ze jeden wieczor na to wystarczy:). Oczywiscie jesli dojdzie do takiego pospolitego ruszenia to wybiranie hellera(nawet ex-froga) nie ma sensu, to musi byc cos z tej listy klonow MC, F-16 albo Harrie, Mustang itp.r:)

Pzdr.

Jaro

Albo MC jako całokształt albo wcale.  Żadne poprzeczki cenowe i skalowe. Ma być paździerz sprzdawany przez MC bez podziału na ex frogi, ex hellery i inne tego typu herezje. Dopuszczanie do konkursu tanich FtFów, Airfixów i HBów uważam za słabość i brak wiary we własne możliwości. A nawet jest to próba skorzystania z kuchennych drzwi w celu podstępnego załatwienia uczciwej konkurencji.

Odpalajcie!

Edytowane przez abtb
  • Like 1
  • Haha 1

5 godzin temu, RAV napisał:

Oni tam dostawali wynagrodzenie w naturze, czyli w wypraskach? Bo tak to przez pewien czas wyglądało na Allegro... Kilku sprzedających masowo próbowało zamienić swoją plastikową wypłatę na gotówkę.

Tak było. Żona kolegi mnie zaopatrywała w ten sposób. Revelli w bydgoskich sklepach nie było, bo nikt ich nie kupował w normalnym handlu  Były też kradzieże. Strażnik na bramie dostawał w łapę. Kombiak nocą wjeżdżał i pełen wyjeżdżał. Kradzieże ukrócono, bo rozśrodkowano produkcję i pakowano w Niemczech. Unikano produkcji kompletnego zestawu w jednym miejscu. Wypłaty w naturze zostały. 

Edytowane przez letalin

2 godziny temu, myszaty napisał:

Ciekawe jak się taką współpracę nawiązuje?...

No chyba nie ,, pyk" telefon do italeri czy hellera: dzień dobry, chciałbym kupić trochę waszych ramek????

Najlepiej wybrakowanych za 20 eurocentów, spakuje w ładne pudeła i sprzedam ...???

Po co dzwonić, od tego są maile - przynajmniej w przypadku większych europejskich czy chińskich firm. Choć faktem jest, że branża jest dość tradycjonalistyczna, więc łatwiej nawiązać współpracę na targach typu Norymberga czy Shizuoka, albo wręcz wsiąść w samolot i polecieć z wizytą - z Japsami np. to często jedyne wyjście, bo maile po angielsku zwyczajnie zleją, a jak już się pojawi jakiś dziwny obcokrajowiec w siedzibie to najodważniejszy tambylec z nim pogada lub skieruje do kogoś, z kim poważnie pogadać można. Oczywiście - w normalnych czasach - w okresie koronapierd.... to bywa niestety problem nie do przeskoczenia.

5 godzin temu, letalin napisał:

Tak było. Żona kolegi mnie zaopatrywała w ten sposób. Revelli w bydgoskich sklepach nie było, bo nikt ich nie kupował w normalnym handlu  Były też kradzieże. Strażnik na bramie dostawał w łapę. Kombiak nocą wjeżdżał i pełen wyjeżdżał. Kradzieże ukrócono, bo rozśrodkowano produkcję i pakowano w Niemczech. Unikano produkcji kompletnego zestawu w jednym miejscu. Wypłaty w naturze zostały. 

Powiedz że żartujesz, to brzmi jak materiał na dobrą komedię :haha:

• Super Moderator
12 godzin temu, Focus napisał:

Czas najwyższy ogłosić budowę modeli MC relacje na modelworku co panowie na to?

Jeżeli myślicie o tym poważnie i będzie wielu chętnych, to pogadam z moderatorami.

Założymy wam pod-forum w dziale "Projekty Grupowe" i tam będziecie prowadzić swoje warsztaty z budowy modeli MC i tylko MC.

Ustalimy regulamin ( założyciel projektu @Focus, z dwoma wybranymi osobami oraz moderatorzy), czas startu i zakończenia i do dzieła.

Jak reszta się zgodzi, dogadamy się co i jak i będzie fajna zabawa.

Powodzenia.

• Like 3

10 minut temu, jawkers napisał:

Jeżeli myślicie o tym poważnie i będzie wielu chętnych, to pogadam z moderatorami.

Założymy wam pod-forum w dziale "Projekty Grupowe" i tam będziecie prowadzić swoje warsztaty z budowy modeli MC i tylko MC.

Ustalimy regulamin ( założyciel projektu @Focus, z dwoma wybranymi osobami oraz moderatorzy), czas startu i zakończenia i do dzieła.

Jak reszta się zgodzi, dogadamy się co i jak i będzie fajna zabawa.

Powodzenia.

Fajny pomysł. Popieram i akurat mam na warsztacie Gloster Javelina a niedawno ukończyłem F-16C w 72 :). Jestem na tak!

• Like 1