Xmen Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 5 minut temu, pepociufakers napisał: ale warunkiem bedzie zakaz uzwania szpachli podczas budowy:) I tylko zestawowe kalkomanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 dorzucilbym jeszcze bez uzywania aerografu lub wogole bez malowania, choc to juz moze byc spory hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 czas do poniedziałku godzina 0,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Kiedyś był podobny projekt grupowy na MW. Tylko ZTSy, MC i inne tego typu. Kilka fajnych modeli powstało. https://modelwork.pl/forum/67-projekt-grupowy-plastykmastercraftaj-model/ Edytowane 19 Listopada 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Właśnie do tego nawiązuję od tamtego czasu MC poszerzył ofertę jest co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 15 minut temu, Focus napisał: Właśnie do tego nawiązuję od tamtego czasu MC poszerzył ofertę jest co pokazać. Nie mam nic przeciwko drugiej edycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) A dla zwycięzcy powinno się postawić pomnik Jestem pod głębokim wrażeniem zawartych w tym wątku przemyśleń i tez. Edytowane 19 Listopada 2020 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 @ abtb masz przewagę, robiłeś/robisz Poteza 540 który też jest w ofercie MC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Udział kolegi abtb się nie liczy.Jako że regularnie skleja A Modele to ma zbyt dużą przewagę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Jawna dyskryminacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Godzinę temu, Moses napisał: Kiedyś był podobny projekt grupowy na MW. Tylko ZTSy, MC i inne tego typu. Kilka fajnych modeli powstało. https://modelwork.pl/forum/67-projekt-grupowy-plastykmastercraftaj-model/ popieram taki konkurs, z podziałem na prostu z pudla plus szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 taki konkurs byłby świetnym podsumowaniem tej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 4 minuty temu, bart207skw napisał: podziałem na prostu z pudla plus szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami. Veto. Szpachla może być ale kalki tylko zestawowe.Podobno są super jakości bo warto kupić zestawy MC dla samych kalkomanii jak twierdzą niektórzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Teraz, Xmen napisał: Veto. Szpachla może być ale kalki tylko zestawowe.Podobno są super jakości bo warto kupić zestawy MC dla samych kalkomanii jak twierdzą niektórzy. 1. co do kalek - ja tak twierdze. a się nie rozsypia jak pomaziamy je np Mikroscale liquid decals. 2. podałem dwie kategorie: szpachla z zestawowymi kalkami i druga kategoria z dodatkami jakich dusza zapragnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 2 minuty temu, bart207skw napisał: co do kalek - ja tak twierdze. a się nie rozsypia jak pomaziamy je np Mikroscale liquid decals. Użyłem raz i wystarczy.Beton i tyle. W sumie zrobicie jak będziecie uważać .Mimo szczerych chęci na razie Covid wygrywa.Nawet nie próbuję nożyka wziąć do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Moja wizja bez uzycia szpachli i farb brala sie stad, ze szkoda mi czasu na walke z plastikiem (no nie mam czasu, a magazyn pelny), ale z checia zobacze jak bardzo MC(i inne tego typu wynalazki) jest niespasowany - mysle, ze jeden wieczor na to wystarczy:). Oczywiscie jesli dojdzie do takiego pospolitego ruszenia to wybiranie hellera(nawet ex-froga) nie ma sensu, to musi byc cos z tej listy klonow MC, F-16 albo Harrie, Mustang itp.r Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Albo MC jako całokształt albo wcale. Żadne poprzeczki cenowe i skalowe. Ma być paździerz sprzdawany przez MC bez podziału na ex frogi, ex hellery i inne tego typu herezje. Dopuszczanie do konkursu tanich FtFów, Airfixów i HBów uważam za słabość i brak wiary we własne możliwości. A nawet jest to próba skorzystania z kuchennych drzwi w celu podstępnego załatwienia uczciwej konkurencji. Odpalajcie! Edytowane 19 Listopada 2020 przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) 5 godzin temu, RAV napisał: Oni tam dostawali wynagrodzenie w naturze, czyli w wypraskach? Bo tak to przez pewien czas wyglądało na Allegro... Kilku sprzedających masowo próbowało zamienić swoją plastikową wypłatę na gotówkę. Tak było. Żona kolegi mnie zaopatrywała w ten sposób. Revelli w bydgoskich sklepach nie było, bo nikt ich nie kupował w normalnym handlu Były też kradzieże. Strażnik na bramie dostawał w łapę. Kombiak nocą wjeżdżał i pełen wyjeżdżał. Kradzieże ukrócono, bo rozśrodkowano produkcję i pakowano w Niemczech. Unikano produkcji kompletnego zestawu w jednym miejscu. Wypłaty w naturze zostały. Edytowane 19 Listopada 2020 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 2 godziny temu, RAV napisał: Sytuacja z życia wzięta: "mam X złotych i chcę zrobić fajny model"... jak na mikolajki w szkole?:) model do 20zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Tak jakby niesprzedawano badziewia 2- 3 krotnie droższego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Ciekawe jak się taką współpracę nawiązuje?... No chyba nie ,, pyk" telefon do italeri czy hellera: dzień dobry, chciałbym kupić trochę waszych ramek???? Najlepiej wybrakowanych za 20 eurocentów, spakuje w ładne pudeła i sprzedam ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 2 godziny temu, myszaty napisał: Ciekawe jak się taką współpracę nawiązuje?... No chyba nie ,, pyk" telefon do italeri czy hellera: dzień dobry, chciałbym kupić trochę waszych ramek???? Najlepiej wybrakowanych za 20 eurocentów, spakuje w ładne pudeła i sprzedam ...??? Po co dzwonić, od tego są maile - przynajmniej w przypadku większych europejskich czy chińskich firm. Choć faktem jest, że branża jest dość tradycjonalistyczna, więc łatwiej nawiązać współpracę na targach typu Norymberga czy Shizuoka, albo wręcz wsiąść w samolot i polecieć z wizytą - z Japsami np. to często jedyne wyjście, bo maile po angielsku zwyczajnie zleją, a jak już się pojawi jakiś dziwny obcokrajowiec w siedzibie to najodważniejszy tambylec z nim pogada lub skieruje do kogoś, z kim poważnie pogadać można. Oczywiście - w normalnych czasach - w okresie koronapierd.... to bywa niestety problem nie do przeskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 5 godzin temu, letalin napisał: Tak było. Żona kolegi mnie zaopatrywała w ten sposób. Revelli w bydgoskich sklepach nie było, bo nikt ich nie kupował w normalnym handlu Były też kradzieże. Strażnik na bramie dostawał w łapę. Kombiak nocą wjeżdżał i pełen wyjeżdżał. Kradzieże ukrócono, bo rozśrodkowano produkcję i pakowano w Niemczech. Unikano produkcji kompletnego zestawu w jednym miejscu. Wypłaty w naturze zostały. Powiedz że żartujesz, to brzmi jak materiał na dobrą komedię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2020 12 godzin temu, Focus napisał: Czas najwyższy ogłosić budowę modeli MC relacje na modelworku co panowie na to? Jeżeli myślicie o tym poważnie i będzie wielu chętnych, to pogadam z moderatorami. Założymy wam pod-forum w dziale "Projekty Grupowe" i tam będziecie prowadzić swoje warsztaty z budowy modeli MC i tylko MC. Ustalimy regulamin ( założyciel projektu @Focus, z dwoma wybranymi osobami oraz moderatorzy), czas startu i zakończenia i do dzieła. Jak reszta się zgodzi, dogadamy się co i jak i będzie fajna zabawa. Powodzenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 10 minut temu, jawkers napisał: Jeżeli myślicie o tym poważnie i będzie wielu chętnych, to pogadam z moderatorami. Założymy wam pod-forum w dziale "Projekty Grupowe" i tam będziecie prowadzić swoje warsztaty z budowy modeli MC i tylko MC. Ustalimy regulamin ( założyciel projektu @Focus, z dwoma wybranymi osobami oraz moderatorzy), czas startu i zakończenia i do dzieła. Jak reszta się zgodzi, dogadamy się co i jak i będzie fajna zabawa. Powodzenia. Fajny pomysł. Popieram i akurat mam na warsztacie Gloster Javelina a niedawno ukończyłem F-16C w 72 :). Jestem na tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi