Seb Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 59 minut temu, Dzidek1968 napisał: >> że ...a co tam - plastik tez może być, szary jest i go nie widać. Ps. To po XXX robisz wnętrze w takim czy innym kolorze - i tak nie będzie widać? No ja akurat nie robię właśnie z takich powodów. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Koledzy, czy T-55 Mod 58 nada się na wersję z Wietnamu? Chodzi o ten kit: Trumpeter - No. 00342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 To się przecież nie nada na T-55 a co dopiero na jakieś poszczególne wersje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2019 Share Napisano 17 Września 2019 Czyli mogę miec wywalone na merytorykę przy tym zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 07:49, Stojkovic napisał: Koledzy, czy T-55 Mod 58 nada się na wersję z Wietnamu? Chodzi o ten kit: Trumpeter - No. 00342 Przyjacielu ten "model" zawiera bardzo dużo merytorycznych baboli, z których najbardziej krytycznym jest kształt kół, które nie pasują do niczego , swojego czasu Armo -Jadar robił do wczesnych czołgów ze stajni Trumpetera , poprawne koła żywiczne, ale już od dłuższego czasu ich nie widziałem w sprzedaży (Allegro), kadłub i wieża są raczej wymiarowo poprawne -pasują do T55 z Tamiya mam kupiony podobny pojazd w celu zwraczenia+ odpowiednie żywiczne koła z Armo jak i Panzerarta (spalone) , jak go nie kupiłeś to daj sobie spokój , a jak niestety, zostałeś szczęśliwym posiadaczem to nadaje się tylko na zrobienie z niego wraku (odpowiednia cena do jakości ), jeżeli chcesz zrobić coś poprawnego to polecam raczej produkty MiniArtu , są o niebo lepsze , a chiński klon T54B czyli type 59 z Mini Artu z tego co pamiętam zawiera nawet kalki do malowania wietnamskiego . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 19 Września 2019 Share Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Szybkie pytanie - czy jeśli chodzi o koła gumowe do pojazdów, to czy trzeba się z nimi jakoś specjalnie obchodzić jeśli chodzi o washe i brudzenie? Czy tak jak z elementami plastikowymi? Edytowane 19 Września 2019 przez hampel08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 W 1:72 mam trochę doświadczenia z gumowymi bandażami na koła w serii pojazdów na podwoziu T-34 od UM. Brudek i washa robiłem tak samo jak na plastiku, negatywnych zjawisk nie zaobserwowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek1968 Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 (edytowane) Czy metalowe ogniwa Friulmodel ALT-19 będą pasować do Stug. III Wyglądają podobnie choć nie do końca i nie wiem czy to MagicTrack zrobił to mniejsze z boku czy są to zupełnie inne ogniwa... Edytowane 21 Września 2019 przez Dzidek1968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee82 Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Hej, pozwoliłem sobie załączyć mój post z tematu warsztatowego licząc, że tutaj więcej osób zagląda i być może uzyskam odpowiedź. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 Cześć, poszukuję dodatków 1:35 współczesnego wojska, np. paczki fajków, map, takich malutkich dodatków kojarzycie coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Października 2019 Share Napisano 1 Października 2019 6 minut temu, Bengal napisał: Cześć, poszukuję dodatków 1:35 współczesnego wojska, np. paczki fajków, map, takich malutkich dodatków kojarzycie coś takiego ? Napisz PW do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 (edytowane) Panowie , chciał bym zbudować model Polskiego Leoparda 2 A5 . I tu moje pytanie czy z tego zestawu da się zbudować model pojazdu bez większych przerubek modelu wykorzystywany w naszej armi ? https://www.mojehobby.pl/products/Leopard-2-A5-A6.html Edytowane 6 Października 2019 przez KAMIL90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 (edytowane) Da się, właśnie go kupiłem... Mam go na biurku, fajny jest. Dali mu nawet nasze "znaczki" Edytowane 7 Października 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 http://www.leopardclub.ca/reviews/Border/2A5-2A6/ Ciekawy jest komentarz -> " The Polish Army would be very happy to own long-barreled 2A6s, but they do not! In case of reality, please use the short gun (S37), the late-style 6/2 launchers and mostly 3rd/sometimes 1st generation sideskirts, for a typical Leopard 2A5PL" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 To jest jakiś nowy model ? Może jakiś inbox z lekkim komentarzem ? Jak są polskie znaczki to może wypada zakupić ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 (edytowane) 1 minutę temu, Hello napisał: To jest jakiś nowy model ? Może jakiś inbox z lekkim komentarzem ? Jak są polskie znaczki to może wypada zakupić ? Pozdrawiam Hello Nie ma co robić inboxa - model opisany jest bardzo dokładnie w linku który podał martinello. Już zakupiłem Edytowane 7 Października 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Na scalemates są linki do chyba pięciu in-box'ów tego modelu. Można przebierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 No dobra , juz poszukam . Chociaż nie ufam obcym . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Pytanie do Shermanologów a zwłaszcza specy od polskich Shermanów. W temacie Shermanów jestem w zasadzie tak zielony jak zielone były te Shermany Mam zestaw Asuki i chcę z niego zrobić Polskiego Fireflya Ic Hybrid . Poczytałem parę wątków tu i tam... (szkoda, że niestety w wielu wątkach linki do zdjęć już nie działają ). Do tego książeczki TankPower 436 (Firefly) i 392 (Polskie Shermany) i sporo innych źródeł internetowych o Shermanach w ogóle. Do wyboru, jak wiadomo, mam albo coś z 2 Korpusu z Włoch, albo z 1 D. Panc. Z Włoch zdjęcia dotyczą w większości pojazdów z defilady w Loreto i generalnie okresu powojennego, a ja chciał bym zrobić coś z okresu walk. Z tego co czytam to jest trochę zdjęć, tylko nie bardzo się orientuję gdzie... Druga opcja to coś z 1 D. Panc. Z tego co zdążyłem się zorientować, to wersji Ic Hybrid chyba było mało, a większość to Vc. Kilka osób opierało się na poniższym zdjęciu (robiąc przy tym bardzo ładne modele) zakładając, że to "nasz" Firefly i że wówczas mógł to być T-263666 z okresu walk w Normandii. Jak napisałem wyżej, chciałbym pojazd wojenny a nie powojenny. Np. w książce TankPower 436 (Firefly), str 42 jest takie zdjęcie: Taki by mi pasował Czy są jakieś inne zdjęcia tego Shermana? Jak widać jest to numer T263443 (tak mówi opis a samo zdjęcie w książce jest lepszej jakości i numer od biedy też widać i się zgadza) przy czym jest namalowany trochę nietypowo z przodu i bez "T". Czy na bokach albo z tyłu też powinien być? Gąsienice trudno określić, ale wydaje mi się, ze to mogą być T48, a na pancerzu są chyba T62 - ale na wielu zdjęciach widziałem, że na pancerzu często były T62 ale już na kołach to prawie loteria i często wbrew zasadom opisywanym tu i uwdzie. Kształt koła napędowego też trudno zidentyfikować ale mam w zasadzie niczym niepoparte odczucie, że to było takie "pełne". Proszę o jakieś porady, podpowiedzi i generalnie źródła gdzie mógł bym się skierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 Modele Firmy MSD - macie jakies opinie? w skali od 1(Ark models) do 10 ile byscie dali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 Który konkretnie zestaw masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 MSD 3508 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2019 MSD 3508 to złoooo omijaj z daleka, wyrób Bizonopodobny ciężko cokolwiek z tego ulepić, jak już to Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 no wiem wiem, ale dragona w Polsze nie ma a zza miedzy z tego co widze to ponad 300zł za takiego szkraba, stad moje zainsteresowaniem jakkolwiek alternatywa do ktorej ewentualnie pokombinowac z blachami etc. aby 'cos wyciagnac'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 8 Października 2019 nie da rady, sam model pz I jest słabszy niż stara Italeri haubica też więc jaki sens? Miałem ten zestaw z dawnych czasów i pozbyłem się go kompletnie bez żalu, https://www.ebay.co.uk/itm/DRAGON-6259-1-35-15cm-s-IG-33-Sf-auf-Pz-Kpfw-I-Ausf-B/254209809146?hash=item3b3015dafa:g:IgMAAOSwPa1cwBTu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi