Grzes Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 6 minut temu, jmx62 napisał: jaka to II RP Jak przejrzysz zbiór modeli to są tam i bardziej współczesne konstrukcje - Iskra, Orlik, a nawet Skorpion. Także autor nieco wyszedł z zakresem kolekcji poza swój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Po prostu kolekcja się Koledze troszkę wymkła spod kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Były jakieś powątpiewania czy nowy MiG-23 od ICM to rzeczywiście oficjalnie ogłoszony model czy tylko sianie plotek. No więc wraz z katalogiem sprawa się wyjaśnia: Na ten rok niestety tylko jeden zapowiedziany wariant. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Z 23-cim mnie uspokoili, ale tez katalog przyniósł rozczarowanie, bo wypuszczają agregat APA ale 50M a nie 5D ... Edytowane 7 Lutego 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Nie nowości, ale chyba warto wspomnieć, że Eduard wznowił swoje Hellcaty w 1/72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 To jest dobry nius. Ciekawe czy kalki będą starego typu czy już nowe zrywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Stawiałbym na nowe, poprzednie chyba były drukowane jeszcze przez cartograf. Teraz czekam na wznowienie spitów w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Ja czekam aż foki wrócą do oferty,cale szczęście spita zdążyłem kupić zanim wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Koledzy, szybkie pytanie niewarte osobnego tematu - jak wypadają jakościowo kolejne pudełka z Bf-109E od AZ-Model? To faktycznie stuprocentowo nowe wydanie Emila? Już się gubię w tych czeskich perypetiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 9 godzin temu, filipsg napisał: Koledzy, szybkie pytanie niewarte osobnego tematu - jak wypadają jakościowo kolejne pudełka z Bf-109E od AZ-Model? To faktycznie stuprocentowo nowe wydanie Emila? Już się gubię w tych czeskich perypetiach... Mając do wyboru oryginał i 'kuzyna', ja bym jednak postawił na Tamiyę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) A po prototypowym Rikugun Ki-93 (w astronomicznej cenie) KORA zaczęła sprzedawać fanom myśliwców z II wojny także IMAM Ro-41 i to od razu w czterech pudełkach. Znawcy tematu wiedzą, że ten lekki fighter w Hiszpanii nieźle działał jako maszyna obrony punktowej, z o wiele lepszym od FIAT CR-32 wznoszeniem i jeszcze w 1940 roku kilka Squadriglia miało je na stanie w pierwszej linii razem z rzeczonymi FIAT-ami... Edytowane 21 Lutego 2022 przez obłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Ileż można nowych germańców wydawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 8 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Ileż można nowych germańców wydawać... Do oporu.Nie chcesz nie kupuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 1 godzinę temu, Kolekcjoner WP napisał: Ileż można nowych germańców wydawać... Nie jest tak żle, znajdzie się też coś dla sklejaczy poloników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 12 minut temu, kopernik napisał: Nie jest tak żle, znajdzie się też coś dla sklejaczy poloników. Oo, czyżby malowanie któregoś z polskich pilotów z Pakistańskich Sił Powietrznych? Trzeba będzie się zaopatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 2 godziny temu, Kolekcjoner WP napisał: Ileż można nowych germańców wydawać... Mam nadzieję że przynajmniej do czasu wydania sensownego Ar 196 w tej skali, bo o ile what-ifów i innych prototypów mamy z Luftwaffe pełno, to podstawowego wodnosamolotu dla Kriegsmarine dalej niet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 12 godzin temu, filipsg napisał: Mam nadzieję że przynajmniej do czasu wydania sensownego Ar 196 w tej skali, bo o ile what-ifów i innych prototypów mamy z Luftwaffe pełno, to podstawowego wodnosamolotu dla Kriegsmarine dalej niet... Czy ten współczesny Sword, to klon Hellera? Jak np. Gladiator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 14 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Ileż można nowych germańców wydawać... to Arado to akurat temat wyłącznie dla koneserów - wybudowano dwa prototypy i oba modele wypuścili. Tylko pogratulować konsekwencji producentowi bo bez wątpienia mocno niszowy temat W dniu 21.02.2022 o 22:58, obłok napisał: A po prototypowym Rikugun Ki-93 (w astronomicznej cenie) KORA zaczęła sprzedawać fanom myśliwców z II wojny także IMAM Ro-41 a jak z jakością? mam z KORY jednego japońskiego podwodniaka i wygląda to niestety baaaardzo słabo. Nie mówiąc już o braku kalek czy mało czytelnej, szczątkowej instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 8 godzin temu, M.A.V. napisał: a jak z jakością? mam z KORY jednego japońskiego podwodniaka i wygląda to niestety baaaardzo słabo. Nie mówiąc już o braku kalek czy mało czytelnej, szczątkowej instrukcji. Według mnie jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Zapewne za chwilę jakiś AZ lub RS go wyda za mniejszą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Godzinę temu, kopernik napisał: Według mnie jest ok. dzięki za odzew - zaskoczyłeś mnie że to wtrysk. KORA modele okrętów ma wyłącznie w żywicy i myślałem że tu jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Doszłą do mnie blaszka Eduarda do P-51 Army. https://www.mojehobby.pl/products/P-51B-C-ARMA-HOBBY-43715786.html Przemyślcie sprawę przed zakupem - produkt na charakter zoma (wielkość blaszki i zawartość - kabina plus wlot i wylot z chłodnicy) zaś jego cena jest moim zdaniem przeszacowana w stosunku do zawartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Może dlatego nie ma fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Fotki są na stronie Edka, można zobaczyć zawartość i samemu ocenić czy blaszka jest warta swojej ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 1 godzinę temu, sjr napisał: Fotki są na stronie Edka, można zobaczyć zawartość i samemu ocenić czy blaszka jest warta swojej ceny... Niestety większość blach Edka nie jest warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi